Επικαιρότητα

Αντιπαράθεση για τους μετανάστες στη Νομική (video news)

[tubepress_gagarin205 mode='tag', tagValue='νομικη' resultsPerPage="8" hqThumbs="true"]
Κλειστή για μια εβδομάδα θα παραμείνει η Νομική Σχολή Αθηνών, στην οποία από τη Δευτέρα πραγματοποιούν κατάληψη μετανάστες. Οι περίπου 300 καταληψίες, οι οποίοι ζητούν πολιτική προστασία, ήρθαν από τα Χανιά, όπου είχαν φθάσει την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Σχολής, οι μετανάστες, με τη βοήθεια της Ομάδας για την Προστασία των Μεταναστών, αλλά και φοιτητών, μπήκαν μέσα στη σχολή, χωρίς άδεια, από την είσοδο που βρίσκεται επί της οδού Σίνα. Παραβιάζοντας μια πόρτα πέρασαν στο παλαιό κτίριο της Νομικής στη οδό Σόλωνος, το οποίο ανακαινίζεται για τις ανάγκες του πανεπιστημίου

  • Την απομάκρυνση των παράνομων μεταναστών από το κτήριο της Νομικής ζητά ο ο Πρόεδρος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ. Φορτσάκης.

«Δεν μπορεί να μετατραπεί το πανεπιστήμιο σε κατάλυμα μεταναστών», δήλωσε στον Βήμα 99,5, ζητώντας να βρεθεί ένας χώρος απ’ όπου οι μετανάστες θα μπορέσουν να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους.

Χρειάζεται λύση χωρίς βία και ακρότητες, συνέχισε, επικρίνοντας τους χειρισμούς των κρατικών αρχών αφού -όπως είπε- άφησαν αυτούς τους ανθρώπους να ξεκινήσουν από την Κρήτη, να διασχίσουν τη μισή Ελλάδα και να φτάσουν στην Αθήνα.

Το κράτος δεν κάνει τη δουλειά του, δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε το κράτος και τη μεταναστευτική πολιτική του, σημείωσε.

Την ίδια ώρα, με ανακοίνωσή της η Κοσμητεία της Σχολής Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών αφήνει αιχμές για τον χειρισμό της υπόθεσης από την πλευρά της πολιτείας και ζητά την άμεση επίλυση του προβλήματος.

«Η μετατροπή της Νομικής σε καταυλισμό μεταναστών είναι πέρα από τα όρια κάθε ανοχής» υπογραμμίζει σε σκληρές δηλώσεις της η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου. Παράλληλα τη διακοπή της λειτουργίας των κτιρίων της Νομικής Σχολής μέχρι την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου αποφάσισε η Κοσμητεία της Σχολής Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, ζητώντας την απομάκρυνση των μεταναστών από το χώρο, ενώ την αλληλεγγύη της προς την Πρυτανεία και την Κοσμητεία εκφράζει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ)…[http://www.enet.gr/]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *