Επικαιρότητα

Βούλιαξε η Κέρκυρα από τη νυχτερινή νεροποντή

Βούλιαξε η Κέρκυρα από τη νυχτερινή νεροποντή. Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια, ξεριζώθηκαν δένδρα, ενώ η πυροσβεστική δέχθηκε πάνω απο 140 κλήσεις για βοήθεια. Εκτεταμένα προβλήματα σημειώνονται και στην ηλεκτροδότηση του νησιού. Από την κακοκαιρία προκλήθηκαν, επίσης, πολλές κατολισθήσεις -ακόμη και μέσα στην πόλη της Κέρκυρας.

Επί ποδός βρίσκεται όλη η τοπική δύναμη της Πυροσβεστικής, η οποία έχει ενισχυθεί και με δυνάμεις από την ‘Ήπειρο.

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζει η Κέρκυρα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το νησί. Από την καταρρακτώδη βροχή πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι, ενώ η πρόσβαση σε πολλές περιοχές έχει αποκοπεί λόγω κατολισθήσεων. Χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό ατόμων από αυτοκίνητα και σπίτια που βρίσκονταν κοντά σε χειμμάρους, ενώ εκτεταμένα προβλήματα σημειώνονται και στην ηλεκτροδότηση του νησιού.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ το κύμα κακοκαιρίας μεταφέρεται προς την Δυτική Ελλάδα. Ισχυρή βροχόπτωση αναμένεται από το μεσημέρι και στην Αττική, ενώ ο καιρός θα επιδεινωθεί σταδιακά σε όλη την χώρα από αύριο.

Προσάραξη φορτηγού πλοίου σε όρμο της Λευκάδας

Σε βραχώδη ακτή στον όρμο Βασιλικής Λευκάδας προσέκρουσε λίγο πριν από τις 5:00 τα ξημερώματα της Τετάρτης, το φορτηγό πλοίο «Κολοσσός» της ΝΕΛ. Όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους.

Το πλοίο έχει υποστεί ρήγμα στις στεγανές δεξαμενές, αλλά δεν κινδυνεύει να βυθιστεί, ενώ δεν έχει παρατηρηθεί διαρροή καυσίμων.

Το πλοίο, με 20μελές πλήρωμα, είχε ξεκινήσει από την Κόρινθο με προορισμό την Αγκόνα και μετέφερε 58 φορτηγά αυτοκίνητα και 11 οδηγούς αυτοκινήτων.

Δείτε τα πάντα για την Κέρκυρα στον ελληνικό κατάλογο του apn:
Κέρκυρα, Επτάνησα

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *