Ελληνικό ροκΣυναυλίες (Live)

Δέκα χρόνια Gagarin με δωρεάν ελληνικό ροκ για 3 νύχτες

10years_spons

Δέκα χρόνια Gagarin σημαίνει τρεις μέρες γεμάτες ελληνικό ροκ και μάλιστα δωρεάν για όλους.

Από τις Τρύπες και το ροκ της Θεσσαλονίκης, μέχρι τον Παύλο Σιδηρόπουλο, τον Κωνσταντίνο Βήτα, το Λάκη Παπαδόπουλο και το Γιάννη Αγγελάκα, και τι δεν θα ακουστεί στο τριήμερο-γιορτή της ροκ στο Gagarin!

– Τετάρτη 27 Μαρτίου: Θάνο Ανεστόπουλο, Μανώλη Αγγελάκη & Τα Θηρία, Λόλεκ, Grain, Ευθύμη Κούρτη

– Πέμπτη 28 Μαρτίου: Ρόδες United, The Boy, Άγγελο Κυρίου, Κτίρια τη νύχτα, Neon

– Παρασκευή 29 Μαρτίου: DJ Anarxx, Lost Bodies, Οδος 55, Felizol, Surfer Christ & Γκρίνιες

Οι βόλτες του Άσιμου και των Κροκανθρώπων στο κέντρο της πόλης. Οι πρώιμες Τρύπες και η γνωριμία με το ροκ της Θεσσαλονίκης. Η ώριμη απλότητα των τριών ακόρντων του Βαμβακάρη. Το αλάνθαστο ποπ ένστικτο του Τσιτσάνη. Τα “μπλούζ του πρίγκηπα” Παύλου Σιδηρόπουλου. Η ιταλική επιρροή στην μουσική του Ιονίου.
Η μελοποίηση των μεγάλων ποιητών μέσα από τις δουλειές των Χατζιδάκη, Θεοδωράκη, Μούτση, Μικρούτσικου, Μαρκόπουλου. Ο Άκης Πάνου και το λαϊκό τραγούδι. Η σουρεαλιστική καθημερινότητα του Δημοσιοϋπαλληλικού Ρετιρέ.

Ο μόνιμα αστικός Κωνσταντίνος Βήτα. Η ευαισθησία που έφερε στο μάτσο ροκ ο Παυλίδης. Το πώς ο Σαββόπουλος έδεσε το κοινωνικό με το προσωπικό ορίζοντας το πολιτικό. Η Λένα Πλάτωνος και το αυτοβιογραφικό τραγούδι. Η παράδοση του ελληνικού trash. Το 80s new wave των Αντί και των Χωρίς Περιδέραιο. Η αναγέννηση μέσα από τα μεγάλα χιπ χοπ συγκροτήματα των 90s. Η χαμένη παιδικότητα της Μαριανίνας Κριεζή και του Λάκη Παπαδόπουλου.
Αυτές είναι κάποιες από τις επιρροές των 15 μουσικών σχημάτων που θα παραστούν στην σκηνή του Gagarin σε αυτό το με ελεύθερη είσοδο αφιέρωμα – δώρο για τα 10 χρόνια τής δραστηριοποίησης του συναυλιακού χώρου.
Σύγχρονοι μουσικοί που γνωρίζουν πολύ καλά την παράδοση και παλεύουν να εξελίξουν και να βάλουν την δική τους σφραγίδα στο ελληνικό τραγούδι. Έχοντας διαφορετικές εκκινήσεις και αναφορές ο καθένας μας δίνουν τη δυνατότητα να συνθέσουμε μια πιο πλήρη εικόνα της σύγχρονης κοινωνίας. Σαν να παρατηρούμε τις σκέψεις των ενοίκων μιας πολυκατοικίας στο κέντρο της Αθήνας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *