TV & Αφιερώματα

Διαλύθηκαν οι White Stripes

Ήταν ένα από τα πιο ταλαντούχα σχήματα στο χώρο της μουσικής, ωστόσο εδώ και τέσσερα χρόνια περίπου δεν είχαν βγάλει κάτι καινούργιο δισκογραφικά.

Οι White Stripes αποφάσισαν να ακολουθήσουν ξεχωριστούς δρόμους, ενώ υπάρχει και επίσημη ανακοίνωση στο site τους, στο οποίο μιλάνε για το γεγονός.

Οι Meg και Jack White τονίζουν στην ανακοίνωσή τους ότι ο λόγος που οι White Stripes διαλύονται δεν είναι τσακωμοί ή ασυμφωνίες και οι δυο τους solo πλέον θα συνεχίσουν να γράφουν καλή μουσική.

 

[tubepress_gagarin205 mode='tag', tagValue='White Stripes '   resultsPerPage="12" hqThumbs="true"]

Οι White Stripes ήταν ένα αμερικάνικο ροκ συγκρότημα από το Ντιτρόιτ. Αποτελούνταν από τον Τζακ Γουάιτ (φωνή, κιθάρα) και την Μεγκ Γουάιτ (τύμπανα), οι οποίοι δήλωναν αδέρφια, αν και στη πραγματικότητα πρόκειται για χωρισμένο ζευγάρι. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του συγκροτήματος είναι ότι στη συντριπτική πλειοψηφία των τραγουδιών χρησιμοποιεί μόνο κιθάρα και τύμπανα.

Ήταν ενεργό από το 1997 μέχρι τις 2 Φλεβάρη του 2011.

Το συγκρότημα σχηματίστηκε το 1997. Το 1999 κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος του, με τίτλο το όνομα του συγκροτήματος και το 2000 το De Stijl, το δεύτερο άλμπουμ τους. Η πρώτη μεγάλη επιτυχία ήρθε με το White Blood Cells το 2001 και το 2003 κυκλοφόρησε το Elephant, που γνώρησε μεγάλη εμπορική επιτυχία παγκόσμια. Στις 7 Ιουνίου του 2005 κυκλοφόρησε το Get Behind Me Satan που γνωρίζει επίσης επιτυχία.

Οι White Stripes έδωσαν δυο συναυλίες στις 12 και 13 Ιουλίου του 2005 σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα. Η συναυλία στην Αθήνα κράτησε μόλις μισή ώρα και διακόπηκε λόγω του δυνατού αέρα που φυσούσε και έκανε τον Τζακ να ανησυχήσει ότι τα φώτα θα κατέρρεαν πάνω στη σκηνή.

Μια σκέψη για το “Διαλύθηκαν οι White Stripes

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *