Επικαιρότητα

Πρόγνωση καιρού για το τριήμερο 04-02-11 έως 06-02-11

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες  στα πεδινά της κεντρικής, ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας και χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Καλύτερες καιρικά συνθήκες στην δυτική και βόρεια Ελλάδα. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Σάββατο με τα φαινόμενα να περιορίζονται στην νοτιοανατολική νησιωτική χώρα. Άνεμοι από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο έως πολύ ισχυροί και θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα την Παρασκευή.

Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 04-02-11 έως 06-02-11

Παρασκευή 04-02-2011

Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο, την δυτική Στερεά, την δυτική Πελοπόννησο, την ‘Ηπειρο, την Μακεδονία. την Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά τόπους έντονες στις νοτιότερες παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές. Ισχυρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Σταδιακά και μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΑ διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο έως θυελλώδεις, σταδιακά θα στραφούν στα βόρεια σε ΒΔ μέτριους. Θερμοκρασία σε πτώση και σε χαμηλά επίπεδα – ισχυρός παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά – και:

  • Στα δυτικά από -8 έως 12 βαθμούς Κελσίου..
  • Στα βόρεια από -10 έως 8 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα κεντρικά από -9 έως 7 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά από -4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Νεφώσεις με βροχές κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις κατά τόπους έντονες θα σημειωθούν σε περιοχές του νομού με υψόμετρο >500μ. Νωρίς το πρωί ενδέχεται να χιονίσει και σε ημιπεδινές περιοχές (>300μ) στα βορειοδυτικά του νομού. Σταδιακά και μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και βόρεια του νομού με μικρή πιθανότητα παροδικής χιονόπτωση στα βόρεια προάστεια. Άνεμοι από ΒΒΑ διευθύνσεις ισχυροί και τοπικά στον νότιο Ευβοϊκό έως πολύ ισχυροί και θερμοκρασία από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΑΒΑ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΔ μέτριους και θερμοκρασία από -1 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο 05-02-2011

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στις νότιες Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης, της Καρπάθου και της Ρόδου. Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Κρήτη και τα νότια Δωδεκάνησα. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα. Άνεμοι από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο έως ισχυροί, στα βόρεια από ΒΔ δευθύνσεις μέτριοι. Θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο από τα δυτικά – παγετός στα κεντρικα και βόρεια ηπειρωτικά – και:
  • Στα δυτικά από -6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα βόρεια από -8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα κεντρικά από -7 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά από -3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.   

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες νωρίς το πρωί στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Άνεμοι από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και θερμοκρασία από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 06-02-2011

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στην Κρήτη και την Κάρπαθο. Σταδιακά και μέχρι το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην νοτιοανατολική Κρήτη και θα εξασθενήσουν. Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Άνεμοι από Β διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό Αιγαίο και το Κρητικό από ΒΑ διευθύνσεις έως ισχυροί με τάσεις εξασθένησης. Θερμοκρασία σε σημαντική άνοδο και:
  • Στα δυτικά από -2 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα βόρεια από -4 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα κεντρικά από -3 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά από -1 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
  • Στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και πρόσκαιρα στον νότιο Ευβοϊκό έως ισχυροί με τάσεις εξασθένησης και θερμοκρασία από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 3 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Η ερχόμενη βδομάδα ξεκινά με καλές καιρικά συνθήκες και μικρή περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας η οποία τοπικά στην νότια ηπειρωτική χώρα και την Κρήτη θα αγγίξει τους 19 βαθμούς Κελσίου. Οι καιρικές αυτές συνθήκες θα διατηρηθούν μέχρι την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου όπου σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση η οποία θα κορυφωθεί την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου με χιονοπτώσεις ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές της ανατολικής χώρας.

Δημήτρης Καμπόλης
Μετεωρολόγος του www.kairos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *