ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Kαρμπονάρα σε 10 λεπτά (κλασσική, αυθεντική, νόστιμη)

Kαρμπονάρα σε 10 λεπτά (κλασσική, αυθεντική, νόστιμη)

Καρμπονάρα συνταγή.Αγαπημένο φαγητό που μπορείτε να το φτιάξετε μέσα σε δέκα λεπτά.
Για την συνταγή Καρμπονάρα που έμαθε ο άντρας μου ο Γιώργος στο ΤΕΙ Τουριστικών Επιχειρήσεων κάτω απο την καθοδήγηση της Κυρίας Καπερώνη και του Κυρίου Σπηλιόπουλου στην Πάτρα θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά

1 Πακέτο ζυμαρικά Λινγκουίνι (οποιαδήποτε πάστα αρκεί)
3 ασπράδια αυγών
120 γρ μπέικον ψιλοκομμένο
150 γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα
50 γρ βούτυρο
1 πακέτο 270γρ κρέμα γάλακτος
Αλάτι – πιππέρι
Παρμεζάνα προαιρετικά

Εκτέλεση συνταγής Καρμπονάρα

‘Εχουμε καθαρίσει και ψιλοκόψει τα μανιτάρια σε φέτες και τα αφήνουμε στην άκρη με το μπέικον.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και αλατίζουμε. Μόλις πάρει την πρώτη βράση βάζουμε την πάστα μας. Την αφήνουμε 2-3 λεπτά λιγότερα απο ότι λέει η συσκευασία γιατί μετά θα την περάσουμε και απο το τηγάνι. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μικρό μπωλάκι προσθέτουμε τα ασπράδια αυγών και την κρέμα γάλακτος με αλατοπίπερο και τα χτυπαμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Βάζουμε το βούτυρο σε τηγάνι μεγάλο να κάψει η σε μια ρηχή κατσαρόλα και προσθέτουμε το μπέικον και τα μανιτάρια και τα σωτάρουμε καλά.
Προσθέτουμε την πάστα μας μέσα στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά μας. Τώρα προσθέτουμε και το μείγμα της κρέμας γάλακτος με τα αυγά και τα ανακατεύουμε πάλι ολα καλά μέχρι να αρχίσει να ψήνεται η κρέμα μας με το αυγό.
Σερβίρουμε κατευθείαν απο το τηγάνι και προαιρετικά προσθέτουμε παρμεζάνα απο πάνω.

Ελπίζουμε να την απολαύσετε.

Καλή σας όρεξη
MargoTzo

Carbonara recipe

For our lovely Carbonara recipe that my husband George learned to make in his uni while studying Tourism Management under the guidance in the cooking lessons of Ms Kaperoni and the late Mr Spiliopoulos.

We will need the followig ingredients:

A packet of pasta. We used Linguigni
3 egg whites
1 double cream of 270gr
120 gr bacon chopped
150 gr mushrooms chopped
50 gr butter
salt and pepper
Parmesan to sprinkle at the end

We put water to boil in a pan. We put salt in it and when it reaches to boiling point we add the pasta. We leave the pasta couple of minutes less than its cooking instructions, as we will put it in a pan later on also.
We strain and leave it on the side
We add the egg whites and the double cream with salt and pepper in a bowl and we mix very well to get them unified.
Now in a frying pan or a shallow pan we add the butter and let it sizzle nicely. Then we add in it the mushroom and the bacon and sizzle them also. Then we add the pasta and we mix it and turn it in a few minutes to let all the ingredients mix together. Then we add the egg whites and the double cream mixture and we mix aλσο all together until the double cream and egg whites mixture start to get cooking.
We serve straight away and if we want we can sprinkle some parmesan on top.

We hope you like it.

Bon Appetit,
MargoTzo

Αγαπημένοι μας φίλοι και φίλες γεια σας.

Είμαστε η Margo και ο Tzo και μένουμε μόνιμα στην Αγγλία.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *