DIY-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ-CRAFTS

Κεραλοιφή, μυστική συνταγή από την γιαγιά Αλτάνη

Κεραλοιφή, μυστική συνταγή από την γιαγιά Αλτάνη

Κεραλοιφή μυστική συνταγήκεραλοιφή είναι μια πανάρχαια συνταγή καλλωπισμού και περιποίησης του δέρματος.
Βασικό συστατικό της είναι το μελισσοκέρι.Όταν όμως συνδυαστεί με ελαιόλαδο, τότε δημιουργείται η γνωστή κεραλοιφή, η οποία είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για το δέρμα μας.

 

Τι μπορεί να κάνει? Περιποιείται το δέρμα μας και το ενυδατώνει (σκασμένα χείλη, συγκάματα) και όχι μόνο. Δερματοπάθειες, μολύνσεις, έλκη, και εγκαύματα.
΄Έχει αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιμυκητιακές, καταπραϋντικές, επουλωτικές, ενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητες. Εφαρμόζεται σε όλο το σώμα χωρίς περιορισμό, είναι πολύ ευεργετική, πανεύκολη στη παρασκευή της και κοστίζει ελάχιστα χρήματα.
Η γιαγιά Αλτάνη από τη Γουριά Μεσολογγίου μας δείχνει τη μυστική συνταγή που έμαθε από τη γιαγιά της.
Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας αυτή την θαυματουργή αλοιφή!

 

Κεραλοιφή μυστική συνταγή. Μια κρέμα απλή  φτιαγμένη με  δύο μόνο υλικά: Αγνό παρθένο ελαιόλαδο (βιολογικό) και κερί μέλισσας.  Ενυδατική για το πρόσωπο και το σώμα… Μια κρέμα που τη χρησιμοποιούσαν οι γιαγιάδες μας  και τώρα την ανακαλύπτουμε και εμείς. Μπορούμε να τη βρούμε πια σε μαγαζιά ή και στις λαϊκές αγορές αλλά γιατί να μη τη φτιάξουμε μόνοι μας πολύ πιο οικονομικά και σε μεγαλύτερη ποσότητα;

Ανακουφίζει από καψίματα,  κοψίματα (όχι ανοιχτές πληγές), συγκάματα, σκασμένα χείλη. Ιδανική για το ευαίσθητο δέρμα ακόμα και των μωρών (αρκεί να μην υπάρχει κάποια αλλεργία με το μέλι).  Για τα σκασμένα χείλη και για τις ρυτίδες καθώς προσφέρει βαθιά ενυδάτωση στο δέρμα και είναι ιδανική για ξηρές επιδερμίδες.

Μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ακόμη και για τη συντήρηση ξύλινων επίπλων ή για να λάμψουν τα δερμάτινα ρούχα σας ή η τσάντα σας.

ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ VIDEO ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΑΛΤΑΝΗΣ

Η κεραλοιφή είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Ιδανική για το  δέρμα με αντιγηραντική δράση. Το κερί μέλισσας θα το προμηθευτείτε σε πολύ χαμηλή τιμή από μελισσοπαραγωγούς ή από καταστήματα με είδη για φυσικά καλλυντικά.

#village
#χωριό
#Greece

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *