Συναυλίες (Live)

DR FEELGOOD Live in Preveza

DR FEELGOOD Live in PrevezaΓια μια ακόμα φορά το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας προσκαλεί στα πλαίσια των καλοκαιρινών του εκδηλώσεων σε αποκλειστικότητα γνωστά καλλιτεχνικά σχήματα που έχουν γράψει ιστορία αναδεικνύοντας την πόλη στον πιο σημαντικό Ηπειρωτικό σταθμό, στον καλοκαιρινό συναυλιακό χάρτη.
Το Σάββατο 28 Ιουλίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Πρεβέζης και ώρα 22:00, θα ξεκινήσει μια ροκ βραδιά απο αυτές που μόνο οι Dr Feelgood μπορούν να μας δώσουν.
Νωρίτερα θα ροκάρουμε με τους δικούς μας, με έδρα τα Ιωάννινα “Γάκης and the Troublmakers”.

DR FEELGOOD Live in Preveza
Καλλιτέχνης :DR FEELGOOD
Ημερομηνία :28/07/2007
Ώρα έναρξης :22:00
Χώρος :ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Πόλη :ΠΡΕΒΕΖΑ
Προπώληση Εισιτηρίων :www.i-ticket.gr + www.ticketquest.gr. ΠΡΕΒΕΖΑ:Δημοτική Αγορά (26820-25325) ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΚΑΠΛΑΝΕΙΟ ΚΑΦΕ (26510-76000) + καταστημα μουσικών οργανων ΜΟΥΣΙΚΗ (26510-67010) ΑΡΤΑ:βιβλιοπωλείο Η ΠΟΛΥΘΡΟΝΑ ΤΟΥ ΝΙΤΣΕ 26810-26810) ΛΕΥΚΑΔΑ:οπτικά ΔΙΑΘΛΑΣΗ (26450-26228)
Τιμές Εισιτηρίων :20 Ευρώ
Σχόλια Για μια ακόμα φορά το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας προσκαλεί στα πλαίσια των καλοκαιρινών του εκδηλώσεων σε αποκλειστικότητα γνωστά καλλιτεχνικά σχήματα που έχουν γράψει ιστορία αναδεικνύοντας την πόλη στον πιο σημαντικό Ηπειρωτικό σταθμό, στον καλοκαιρινό συναυλιακό χάρτη.
Το Σάββατο 28 Ιουλίου στο Δημοτικό Κηποθέατρο Πρεβέζης και ώρα 22:00, θα ξεκινήσει μια ροκ βραδιά απο αυτές που μόνο οι Dr Feelgood μπορούν να μας δώσουν.
Νωρίτερα θα ροκάρουμε με τους δικούς μας, με έδρα τα Ιωάννινα “Γάκης and the Troublmakers”.DR FEELGOOD-ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Σύνθεση:

Robert Kane, Φωνητικά και Φυσαρμόνικα
Steve Walwyn, Ηλ. Κιθάρα
Phil Mitchell, Ηλ. Μπάσο
Kevin Morris, Ντράμς
Οι Dr. Feelgood είναι η επιτομή της εργατικότητας. Από το σχηματισμό τους το 1971 μέχρι τον πρόωρο θάνατο του τργουδιστή τους Lee Brilleaux’s το 1994, η μπάντα δεν άφησε ποτέ το δρόμο, παίζοντας εκατοντάδες συναυλίες κάθε χρόνο. Σε όλη τη σταδιοδρομία τους, οι Dr. Feelgood δεν άφησαν ποτέ το απλό, rock ‘n’ roll πίσω, και η αφοσίωσή τους στα blues και το R&B τους κέρδισαν αφιερωμένoυς θαυμαστές. Αυτοί οι oπαδοί προέκυψαν στα μέσα της δεκαετίας του ’70, όταν οι Dr. Feelgood έγιναν οι ηγέτες του δεύτερου κύματος των μπαρ-rockers. Αντίθετα από τους χαλαρούς ηγέτες της σκηνής μπαρ-ροκ, οι Dr. Feelgood αφιερώθηκαν σε νευρικό rock & roll, και oι ιδρωμένες ζωντανές τους εμφανίσεις — τροφοδοτημένες από το έντονο τραγούδι του Brilleaux και την κιθάρα του Wilko Johnson — έγιναν θρυλικές. Ενώ ο λιτός και ενεργητικός ήχος της μπάντας προετοίμάζε το έδαφος για το αγγλικό πανκ προς το τέλος της δεκαετίας του ’70, το ύφος τους επισκιάστηκε από την κυριαρχία του πανκ και του new-wave, και το σχήμα είχε αποκτήσει μία cult φήμη μέχρι την δεκαετία του ’80.
Οι Brilleaux (φωνή, φυσαρμόνικα), Johnson (κιθάρα) και John B. Sparks (μπάσο) έπαιζαν σε διάφορες blues μπάντες γύρω από το Canvey Island στην Αγγλία πρίν ιδρύσουν τους Dr. Feelgood το 1971. Παίρνοντας το όνομά τους από ένα τραγούδι των Johnny Kidd & the Pirates, το σχήμα αφιερώθηκε στο ντεμοντέ R&B και Rock ‘N’ Roll, συμπεριλαμβάνων και πρωτότυπου υλικού από τον Johnson. O John Martin (τύμπανα), προστέθηκε στο lineup, και η ομάδα άρχισε τις συναυλίες. Μέχρι το τέλος του 1973, η δυναμικές ζωντανές εμφανίσεις των Dr. Feelgood’s τους είχε κάνει τη δημοφιλέστερη bar-rock μπάντα, και διάφορες δισκογραφικές ενδιαφέρθηκαν να τους εντάξουν στο δυναμικό τους. Υπέγραψαν τελικά στην United Artists, και κυκλοφόρησαν το ντεμπούτo τους, Down By The Jetty, το 1974.
Σύμφωνα με το μύθο, το Down By The Jetty ηχογραφήθηκε μονοφωνικά και αποτελείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τις πρώτες ηχογραφήσιες. Ενώ στην πραγματικότητα ηχογραφήθηκε στερεοφωνικά, η φήμη συντέλεσε σημαντικά στην εικόνα των Dr. Feelgood ώς ένα παραδοσιακό rock ‘n’ roll σχήμα, και το άλμπουμ έγινε σύντομα το αγαπημένο των οπαδών τους. Το επόμενο έτος, η μπάντα κυκλοφόρησε το Malpractice — επίσης η πρώτη αμερικάνικη κυκλοφορία τους ? δίσκος ο όποιος αναρριχήθηκε στο UK Top 20 με βάση τις τις θετικές κριτικές και τις ζωντανές εμφανίσεις του σχήματος. Το 1976, η μπάντα κυκλοφόρησε το ζωντανά ηχογραφημένο Stupidity, το οποίo έγινε μεγάλη επιτυχία στη Μεγάλη Βρετανία, φτάνοντας στην κορυφή των charts. Παρά την μεγάλη επιτυχία τους στην Βρετανία, οι Dr. Feelgood δεν κατάφερναν να βρoύν ένα ακροατήριο στις ΗΠΑ. Ένα άλλο αμερικανικό άλμπουμ, to Sneakin’ Suspision,ακολουθήθηκε το 1977 και από τότε δεν κυκλοφόρησαν ποτέ άλλο δίσκο στην αμερικανικη αγορά. Το Sneakin’ Suspision δεν επανέλαβε την επιτυχία του Stupidity, μερικώς λόγω της γυαλισμένης παραγωγής, αλλά κυρίως επειδή η ακμάζοντα πανκ επισκίασε το νευρικό ροκ των Dr. Feelgood. O Wilko Johnson άφησε τη μπάντα στο τέλος του 1977 για να διαμορφώσει τους Solid Senders και ενσωματώθηκε αργότερα στους Blockheads του Ian Dury. O Henry McCullough έπαιξε στην περιοδεία των Feelgood το ‘77 προτού o John «Gypie» Mayo γίνει ο μόνιμος κιθαρίστας της μπάντας.
O Nick Lowe ήταν ο παραγωγός του Be Seeing You του 1978, το ντεμπούτο του Mayo με τους Dr. Feelgood. Το άλμπουμ αυτό περιείχε τις επιτυχίες Milk and Alchool και As Long As The Price Is Right. Δύο άλμπουμ, As It Happens και Let It Roll, ακολούθησαν το 1979, και o Mayo άφησε το σχήμα το 1980. Αντικαταστάθηκε από τον Johnny Guitar το 1980, ο οποίος εμφανίστηκε στο A Case Of The Shakes, επίσης σε παραγωγή Nick Lowe. Kατά τη διάρκεια της πρώτης δεκαετίας τους μαζί, οι Dr. Feelgood δεν άφησαν ποτέ το δρόμο, κάτι που οδήγησε τους John Martin και John Sparks να αφήσoυν τo σχήμα το 1982. Ο Lee Brilleaux τους αντικατέστησε με τον Buzz Barwell και τον Pat McMullen, και συνέχισε. Καθ’ όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80, o Brilleaux συνέχισε να οδηγεί τις διάφορες ενσαρκώσεις των Dr. Feelgood, που περιλαμβάνει τον μπασίστα Phil Mitchell και τον drummer Kevin Morris στα μέσα της δεκαετίας του ’80. Οι Dr. Feelgood συνέχισαν να εμφανίζονται μπροστά σε πολυάριθμα ακροατήρια στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν o Brilleaux χτυπήθηκε από την επάρατη νόσο. Πέθανε τον Απρίλιο του 1994, τρεις μήνες αφότου ηχογράφησε το τελευταίο τους άλμπουμ, Down At The Doctors. Τα υπόλοιπα μέλη των Dr. Feelgood προσέλαβαν τον Pete Gage και συνέχισαν να περιοδεύουν. Oι προηγούμενοι Feelgoods Gypie Mayo, John Sparks και John Martin ίδρυσαν τους Practice στα μέσα της δεκαετίας του ’80, και εμφανίζονται περιστασιακά με το όνομα Dr. Feelgood’s Practice.
H νέα χιλιετία βρίσκει τους Dr. Feelgood με νέο τραγουδιστή, τον Robert Kane, αντικαταστάτη του Eric Burdon στους Animals, και νέες δισκογραφικές δουλείες. Το Chess Masters του 2000 τους βρίσκει να διασκεδάζουν διασκευάζοντας γνωστά κομμάτια από τη δισκογραφια της Chess Records, όπως το Suzie Q και το Hoochie Coochie Man. Στο Repeat Perscription του 2006 η νέα τους σύνθεση των Kane, Walwyn, Micthell και Morris δίνει το δικό της στίγμα σε κλασσικά κομμάτια των Dr. Feelgood ανανεώνοντας τα χωρίς όμως να τους αφαιρεί την μαγεία που τα έκανε τόσο αγαπητά.
Κάθε xρόνο διοργανώνεται στο νησί Canvey μια αναμνηστική συναυλία γνωστή ως Lee Brilleaux Birthday Memorial όπου πρώην και νυν Feelgoods γιορτάζουν τη μουσική των Dr. Feelgood και συγκεντρώνουν χρήματα για το άσυλο Fairhaven. Οι θαυμαστές που παρευρίσκονται έρχονται από όλο τον κόσμο και φετινός πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαΐου. Οι Dr. Feelgood συνεχίζουν να παίζουν σε όλο τον πλανήτη ενώ τον Απρίλio του 2007 o Robert Kane γιορτάσε την 1000η συναυλία του ως τραγουδιστής των Dr. Feelgood.

Δισκογραφία
* Down By The Jetty (1975)
* Malpractice (1975)
* Stupidity (1976) Live
* Sneakin’ Suspicion (1977)
* Be Seeing You (1977)
* Private Practice (1978)
* Let It Roll (1979)
* As It Happens (1979) Live – mit 7-Inch EP
* A Case Of The Shakes (1980)
* Casebook (1981) (Best Of)
* Fast Women & Slow Horses (1982)
* Doctors Orders (1984)
* Mad Man Blues (1985)
* Brilleaux (1986)
* Classic (1988)
* Primo (1991)
* Stupidity + (1991) Live – Liberty/EMI (24 Titel)
* Feelgood Factor (1993)
* Down At The Doctors (1994)
* 25 Years Of Dr. Feelgood (1996)
* Chess Masters (2000)
* Speeding Thru Europe (2003)
* Repeat Prescription (2006)
——————————————————————————————– ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΑΚΗΣ & The TROUBLEMAKERS

Ο Γιώργος Γάκης έχοντας μία μακροχρόνια και αμετάβλητη πορεία στα rock μουσικά δρώμενα της χώρας, καθώς και σημαντικές συνεργασίες, όπως με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, δημιούργησε με τη Julie Massino τους Troublemakers το Μάιο του 1993.
Μετά από τρία χρόνια ιδιαίτερα επιτυχημένων εμφανίσεων στο Μύλο της Θεσσαλονίκης καθώς και την κυκλοφορία ενός c.d.με τίτλο «Pain in my ass» από το προσωπικό label του Γιώργου Γάκη «G.G. Records», η Julie Massino αποχώρησε από το group.
Μετά την αποχώρηση της, ο Γιώργος κρατάει τους Troublemakers ως ένα πενταμελές κλασσικό μελωδικό rock σχήμα με επιρροές από συγκροτήματα όπως οι Whitesnake, Aerosmith , Bon Jovi, Deep Purple , Scorpions κ.α.
Το 2000 κυκλοφόρησε από τη G.G. Records την τελευταία του δουλειά με τίτλο ? Forbidden Paradise ? σε μουσική και στίχους του ίδιου.
Σήμερα ζει στα Γιάννενα όπου παράλληλα με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, συνεχίζει να κάνει εμφανίσεις σε όλη τη χώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με το συγκρότημά του τους Troublemakers έχουν παίξει σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας κάνοντας περισσότερα από 1000 liveδημιουργώντας ένα φανατικό κοινό.
Η πρόσφατη συνεργασία τους με τη συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Ιωαννιτών έδωσε ένα μοναδικό για τα Ελληνικά δεδομένα αποτέλεσμα στο οποίο συνδυάσανε με ιδιαίτερη επιτυχία τη rock μουσική με κλασσικά ακούσματα.
Σημαντικές στιγμές στην ιστορία του συγκροτήματος είναι οι support εμφανίσεις τους σε θρυλικά ονόματα της rock όπως οι, Glenn Hughes and Joe Lynn Turner οι Dokken, οι Winger και οι Whitesnake.
Οι Troublemakers είναι :

* Σωτήρης Γάκης : Τύμπανα, φωνητικά
* Παναγιώτης ΤΖίμας : Κιθάρα
* Αλέξανδρος Κασκάνης : Μπάσσο
* Ορέστης Μπενέκας : Πλήκτρα
* Γιώργος Γάκης : Lead φωνητικά – Κιθάρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *