Αθλητικά

Εκτός έδρας νίκη του Άρη στο Europa League

Με το ένα πόδι στα πλέϊ οφ του Γιουρόπα Λιγκ είναι ο Άρης που νίκησε με 2-1 μέσα στο Μπιάλιστοκ την Γιαγκελόνια στον πρώτο αγώνα για τον 3ο προκριματικό γύρο της 2ης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης και απλοποίησε τη ρεβάνς στο «Βικελίδης» στις 5/8. Η ομάδα του Κούπερ, πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό καθώς με δύο τέρματα του Κάλβο (4΄, 7΄) σε λιγότερο από 10 λεπτά στις αρχές του α` ημιχρόνου, πήρε γρήγορο προβάδισμα απέναντι στους Πολωνούς που το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν στο 24` με τον Γκρζιμπ.

Ονειρικό ξεκίνημα λοιπόν για τους «κίτρινους» που με το καλημέρα βρέθηκαν να προηγούνται με 2-0: Στο 4′ ο Τόνι Κάλβο εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε  νωρίτερα ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ και άνοιξε το σκορ (0-1).
Τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος με ωραίο πλασέ έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στα δίχτυα των Πολωνών (0-2). Το γρήγορο προβάδισμα στην πορεία φάνηκε πάντως να επανάπαυσε τους παίκτες του Κούπερ, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Γιαγκελόνια στο 24′, όταν μετά από ολιγωρία της άμυνας του Αρη, ο Γκρζιμπ παραβίασε την εστία του Σηφάκη (1-2).
Ο Κάλβο και ο Τσέζαρεκ με διπλή προσπάθεια στο 30′ και τρία λεπτά αργότερα ο Χαβίτο, απώλεσαν την ευκαιρία να τριπλασιάσουν τα τέρματα των φιλοξενούμενων, με τους γηπεδούχους, με τη σειρά τους, να πιέζουν ανεπιτυχώς να ισοφαρίσουν πριν φύγουν οι δύο ομάδες για τα αποδυτήρια.

Η Γιαγκελόνια, ενέτεινε τις προσπάθειές της στο 2ο μέρος να ισοφαρίσει, χάνοντας κάποιες ευκαιρίες με τον Γκροσίτσκι στο 58′, και στο 59′, χωρίς όμως να καταφέρει να βρει στόχο.

Οι «κίτρινοι» έχασαν τον καλό ρυθμό του πρώτου μέρους και επαιξαν όσο χρειαζόταν για να πάρουν την σημαντική νίκη.

Η τελευταία ευκαιρία του αγώνα ανήκει στην Γιαγκελόνια με το σουτ στο 88′ του Γκροσίτσκι, που κατέληξε άουτ.

Διαιτητής: Έσπεν Μπέρντσεν (Νορβηγία)

Κίτρινες : 37′ Τσέζαρεκ, 41′ Κάλβο, 90’+ Νέτο

ΓΙΑΓΚΕΛΟΝΙΑ (Μίχαλ Πρόμπιερτς): Σαντομιέρσκι, Κάσκελαν, Λέβτσουκ (22′ Χέρμες), Σκέρλα, Κούπιζ, Γκρζιμπ, Νοραμπουένα, Ρανγκέλ, Λάτο (59′ Μπούρχαρτ), Γκροσίτσκι, Φρανκόφσκι (81′ Μακουζέφσκι)

ΑΡΗΣ (Εκτορ Κούπερ): Σηφάκης, Νέτο, Μίσελ, Ρονάλντο, Λαζαρίδης, Ναφτί (79′ Πρίττας), Τόχα, Κάλβο (63′ Τσεσνάουσκις), Χαβίτο, Κόκε (69′ Καζναφέρης), Τσέζαρεκ.

Πηγή: ΕΡΤ

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=xhyTqYWs5uo[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *