Επικαιρότητα

Ελεύθεροι οι επτά νεαροί συλληφθέντες στην Κερατέα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


Ελεύθεροι αφέθηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή οι επτά νεαροί που είχαν συλληφθεί μετά τα επεισόδια που έγιναν τις τελευταίες ημέρες στην Κερατέα, μεταξύ κατοίκων που διαμαρτύρονται για την κατασκευή ΧΥΤΥ και δυνάμεων των ΜΑΤ.

Οι επτά νεαροί, κάτοικοι της περιοχής, θα πρέπει να εμφανίζονται μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, για έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών. Οι ίδιοι, βέβαια, κατά την απολογία τους, υποστήριξαν ότι δεν κατείχαν ύποπτα αντικείμενα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της απολογίας τους στον ανακριτή, στα δικαστήρια της Ευελπίδων παρέμεναν συγκεντρωμένοι φίλοι, συγγενείς και κάτοικοι της Κερατέας ως ένδειξη συμπαράστασης προς τους συλληφθέντες.

Το Κράτος πυροβολεί με πλαστικές σφαίρες στη Κερατέα
γράφει ο risinggalaxy (από μαρτυρίες κατοίκων και ρεπορτάζ της σημερινής Ελευθεροτυπίας), οι φωτογραφίες είναι του Σπύρου Τσακίρη από το http://spyrostsakirisphoto.blogspot.com/

Πλαστική σφαίρα, από αυτές που χρησιμοποιήθηκαν στην Κερατέα

Μέτα από τη πρωτοφανή αντίσταση που συνάντησε το Ελληνικό Ιδιωτικό-Κράτος του Μπόμπολα και των άλλων δημοκρατικών δυνάμεων, όλοι όσοι ασχολούνται λίγο παραπάνω με θέματα καταστολής το περίμεναν. Οι δυνάμεις κατοχής έβαλαν κατά των κατοίκων με πλαστικές σφαίρες, οι οποίες “υποτίθεται” είναι παράνομες. Αν και το να μιλάμε για την όποια “δικαιοσύνη” στην Ελλάδα είναι ανέκδοτο. Βέβαια αναβαθμίστηκε και οι στρατηγική των μηχανισμών ως προς την αντιμετώπιση του ξεσηκωμού των κατοίκων.
Από τη Παρασκευή ο εισαγγελέας προσπαθούσε να διαπραγματευτεί με τους τοπικούς “άρχοντες” τη παράδοση “40 ατόμων ….και δεν θα χάσετε”. Φυσικά εννοούσε όλους τους αλληλέγγυους-ες που πήγαν στη περιοχή για να στηρίξουν τον αγώνα των κατοίκων. Άλλωστε είναι προτιμότερο να φταίνε για μια ακόμα φορά οι αναρχικοί παρά να αναγκαστεί το Μέγκα-Τσάνελε να μιλήσει για τις μολότωφ των κατοίκων…
Περισσότερα εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *