Επικαιρότητα

Ένας νεκρός από εκτροχιασμό τρένου στον Αχλαδόκαμπο


Αμαξοστοιχία η οποία εκτελούσε το δρομολόγιο Άργος – Τρίπολη εκτροχιάστηκε στις 21.40 την Πέμπτη, λίγο πριν τον σταθμό του Αχλαδόκαμπου.

Στην αμαξοστοιχία επέβαιναν 7 άτομα, 4 επιβάτες και 3 μέλη του προσωπικού και όπως ανακοινώθηκε 3 επιβάτες βρίσκονταν εγκλωβισμένοι.

Επί τόπου έσπευσαν συνεργεία του ΟΣΕ για τον απεγκλωβισμό των επιβατών ενώ στην περιοχή, η οποία είναι δύσβατη, βρέθηκαν και σωστικά συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με επικεφαλής τον αντιπύραρχο περιφερειάρχη των πυροσβεστικών υπηρεσιών Πελοποννήσου Χρήστο Ψυχογιό.

Την Πυροσβεστική ειδοποίησε ο μηχανοδηγός του τρένου, ο οποίος κατάφερε να απεγκλωβιστεί και είναι καλά στην υγεία του.

Τα έργα ανακαίνισης της γραμμής διήρκεσαν περίπου μια 5ετία και ολοκληρώθηκαν το 2009. Μέχρι στιγμής οι δύο επιβάτες που απελευθερώθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες, είναι τραυματισμένοι. Δεν τα κατάφερε ο ένας από τους τρεις τραυματίες που ήταν εγκλωβισμένοι μετά τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας 1426 στον Αχλαδόκαμπο Αργολίδας.

Εύλογα ερωτήματα έχει προκαλέσει σε στελέχη του ΟΣΕ ο εκτροχιασμός της αμαξοστοιχίας στον Αχλαδόκαμπο Αργολίδας, καθώς συνέβη σε μία προσφάτως ανακαινισμένη γραμμή και το τρένο ήταν σύγχρονης τεχνολογίας.

Επιτόπου βρέθηκαν ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ο πρόεδρος του ΟΣΕ μαζί με κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων ώστε να διερευνήσουν τα αίτια του συμβάντος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *