Επικαιρότητα

Αιματηρή επίθεση ακροδεξιών σε αντιρατσιστική διαδήλωση

Επίθεση εναντίον κατοίκων των Αμπελοκήπων, που πραγματοποιούσαν αντιρατσιστική συγκέντρωση στο σταθμό του μετρό στην Πανόρμου, πραγματοποίησε ομάδα ακροδεξιών. Από την επίθεση των ροπαλοφόρων τραυματίστηκε μια γυναίκα που διακομίστηκε στον Ερυθρό Σταυρό.

Σαράντα τέσσερα άτομα προσήχθησαν από την Αστυνομία μετά από επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια αντιρατσιστικής εκδήλωσης στην πλατεία του Μετρό Πανόρμου, την οποία διοργάνωνε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων με τη συμμετοχή κατοίκων της περιοχής.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με αφορμή επίθεση που είχαν πραγματοποιήσει ακροδεξιοί τις τελευταίες μέρες στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου όπου προξένησαν ζημιές.

Ομάδα περίπου σαράντα ακροδεξιών επιτέθηκε με ξύλα και άλλα αντικείμενα στους συγκεντρωθέντες στο σταθμό του Μετρό Πανόρμου με αποτέλεσμα να γίνει συμπλοκή κατά την οποία τραυματίστηκε μία 50χρονη γυναίκα. Η τραυματίας διακομίστηκε για τις πρώτες βοήθειες στον Ερυθρό Σταυρό.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Αστυνομίας και έκαναν τις 44 προσαγωγές υπόπτων οι οποίοι οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ όπου ανακρίνονται προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοί ενεπλάκησαν στο επεισόδιο για να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Ανακοίνωση Τύπου-Αυτόνομη Παρέμβαση

Να μπει φραγμός στην δράση των φασιστικών ομάδων

Η Αυτόνομη Παρέμβαση καταγγέλλει την ανεξέλεγκτη δράση των Νεοφασιστικών ομάδων, που δρουν καθημερινά και προκαλούν τα δημοκρατικά και αντιφασιστικά αισθήματα του λαού μας.
Η επίθεση φασιστικών στοιχείων σε βάρος αντιφασιστών που έκαναν συγκέντρωση ενάντια στην ξενοφοβία και το ρατσισμό στους Αμπελόκηπους, είναι ένα επεισόδιο ανάμεσα σε αυτά που καθημερινά γίνονται σε όλη τη χώρα. Επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες, δημοκρατικούς πολίτες, αντιφασίστες, ενάντια σε νέους ανθρώπους που δεν τυγχάνουν της “έγκρισης” των νεοφασιστικών στοιχείων.

Καλούμε την Κυβέρνηση να βάλει φραγμό στην ανεξέλεγκτη δράση των φασιστών, να προστατέψει επιτέλους τους δημοκρατικούς πολίτες, τους μετανάστες από τις επιθέσεις και τη δράση των φασιστικών στοιχείων.
Η πάλη όλων των εργαζομένων ενάντια στον Φασισμό το Ρατσισμό με όλες του τις εκφράσεις πρέπει να δυναμώσει. Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα όχι μόνο δεν μπορεί να ανεχτεί αυτά τα φαινόμενα, αντίθετα πρέπει να μπει φραγμός στις φασιστικές πρακτικές, να δυναμώσει τον αγώνα του ενάντια στο Φασισμό το Ρατσισμό και την ξενοφοβία.

Δήλωση του βουλευτή επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Β.Μουλόπουλου

Επίθεση από ακροδεξιές φασιστικές ομάδες δέχτηκαν σήμερα πολίτες και φορείς των Αμπελοκήπων, στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ενάντια στην ξενοφοβία και τον ρατσισμό. Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε τον εμπρησμό του Πολιτιστικού Κέντρου Αμπελοκήπων. Από την επίθεση τραυματίστηκαν δύο άτομα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *