Αθλητικά

Φιλική εκτός έδρας νίκη της Εθνικής, 2-1 την Αυστρία

Τεστ θετικό για την εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου που νίκησε σε διεθνές φιλικό παιχνίδι μέσα στο στάδιο «Ερνστ Χάπελ» της Βιέννης την Αυστρία με 2-1 παρουσία 16.000 θεατών. Τα γκολ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέτυχαν ο Σαμαράς στο 49΄ και ο Φωτάκης στο 82΄,  ενώ οι Αυστριακοί είχαν ισοφαρίσει με τον Φουκς στο 67΄.

Με τη νίκη αυτή διατηρήθηκε το αήττητο του Φερνάντο Σάντος στο «τιμόνι» της εθνικής μας ομάδας και κλείνει τις υποχρεώσεις της για το 2010 με τον καλύτερο τρόπο.
Ο Φερνάντο Σάντος σίγουρα θα έμεινε ικανοποιημένος από την ετοιμότητα στην επίθεση, την δημιουργικότητα στη μεσαία γραμμή, ωστόσο θα προβληματίστηκε από την ευκολία με την οποία δημιουργούσαν φάσεις και έμπαιναν στα καρέ του Τζόρβα οι αντίπαλοί μας, καθώς βάσει των ευκαιριών που έχασαν κάλλιστα το σκορ θα μπορούσε να είναι πολύ διαφορετικό.
Μόλις στο 4ο λεπτό η Ελλάδα βρέθηκε σε δεινή θέση, καθώς η Αυστρία κέρδισε πέναλτυ, το οποίο εκτέλεσε ο Κλάϊν, όμως ο Τζόρβας έπεσε σωστά και απέκρουσε.
ΟΙ Αυστριακοί ήταν αρκετά δραστήριοι και δημιουργούσαν συνεχώς «πονοκεφάλους» στην άμυνα της εθνικής μας, όπως στην φάση του 16ου λεπτού με το σουτ του Αρναούτοβιτς που έφυγε λίγο άουτ από τα δοκάρια του Τζόρβα.
Στο 36΄ ακυρώθηκε κανονικό γκολ των γηπεδούχων, με τον διαιτητή να σφυρίζει ως επιθετικό φάουλ την κεφαλιά του Μάϊερχόφερ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τη ομάδα του Σάντος, καθώς στο 49ο λεπτό ο Σαμαράς αξιοποίησε ιδανικά τη σέντρα του νεοεισελθόντα Φωτάκη και με κεφαλιά έκανε το 0-1. Τρία λεπτά αργότερα οι Αυστριακοί απείλησαν άμεσα με ισοφάριση, όταν ο Γιουνούζοβιτς δέχθηκε τη σέντρα του Φουκς αλλά αστόχησε ελάχιστα στην προβολή που επιχείρησε, απέναντι από τον Τζόρβα. Η πίεση των Αυστριακών εντάθηκε ακόμη περισσότερο και στο 58΄ ο Κάβλακ σούταρε αμαρκάριστος από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως η επέμβαση του Αβραάμ Παπαδόπουλου έστειλε τη μπάλα κόρνερ. Η υπεροχή της Αυστρίας απέναντι στην Ελλάδα που δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα και να ελέγξει το ρυθμό καρποφόρησε τελικά στο 67΄, με σκόρερ τον Φουκς ο οποίος με σουτ-κεραυνό αιφνιδίασε τον Τζόρβα που φέρει ευθύνη για το γκολ.

Στο 72΄ ο Αρναούτοβιτς άλλαξε τη μπάλα εντυπωσιακά με τον Λιντς αλλά αστόχησε από πλεονεκτική θέση αλλά στο 82΄ ο Φωτάκης «σφράγισε» με γκολ την πολύ καλή απόδοσή του: Ο Σαμαράς ελίχθηκε πολύ ωραία έξω από την μεγάλη περιοχή την κατάλληλη στιγμή έστρωσε την μπάλα για τον αμαρκάριστο Φωτάκη ο οποίος ψύχραιμα την έστειλε στον ουρανό των διχτύων του Αυστριακού γκολκίπερ (1-2).
Στο 88΄, πάντως, για να κρατήσει τη νίκη ο Τζόρβας χρειάστηκε να κάνει την απόκρουση του αγώνα στο σουτ του Γιάνκο, που κόντραρε μάλιστα πάνω στον Παπαδόπουλο.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σάσα Κέβερ (Ελβετία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Παπασταθόπουλος, Καραγκούνης

ΑΥΣΤΡΙΑ (Ντίντι Κονσταντίνι): Μάχο (46΄ Γκράτσαϊ), Κλάιν, Προντλ, Σίμερ, Φουκς, Κάβλακ (58΄ Γιάνκο), Πέλιβαν (69΄ Σάρνερ), Αλαμπα, Αρναούτοβιτς, Γιουνούζοβιτς (87΄ Γιάντσερ), Μάιερχοφερ (69΄ Λιντς).

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Τζόρβας, Τοροσίδης (46΄ Βύντρα), Τζαβέλλας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης (74΄ Καφές), Καραγκούνης (90΄+ Μάκος), Κονέ (46΄ Φωτάκης), Σαμαράς, Χριστοδουλόπουλος (84΄ Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης (71΄ Φετφατζίδης).

Πηγή: ΕΡΤ

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bdR8Ddwf1n0[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *