Αθλητικά

Η Ξάνθη έπαυσε το αήττητο της Λάρισας

Η Ξάνθη έπαυσε το αήττητο της Λάρισας στο εφετινό πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, καθώς επικράτησε των “βυσσινί” με 1-0 στο “Αλκαζάρ”, στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της 3ης αγωνιστικής. Το μοναδικό γκολ της συνάντησης σημείωσε ο Αγκάλι στο 14ο λεπτό. Να σημειωθεί ότι η Ξάνθη έχει σημειώσει και τις δύο νίκες της στην εφετινή διοργάνωση εκτός έδρας, ενώ στον μοναδικό αγώνα που έπαιξε γηπεδούχος ηττήθηκε (από τον Ολυμπιακό).
Η πρώτη καλή στιγμή φάνηκε στην Ξάνθη, όταν στο 5ο λεπτό ο Αγκάλι εκτέλεσε φάουλ με τη μπάλα να κοντράρει στο τοίχος και να φτάνει στον Γκρζέλακ, τον οποίο πρόλαβε με έγκαιρη έξοδο ο Κοτσόλης. Ο διεθνής τερματοφύλακας, όμως, δεν μπόρεσε να αποσοβήσει την παραβίαση της εστίας του στο 14΄, όταν ο θηριώδης Νιγηριανός σηκώθηκε ψηλότερα απ΄ όλους στο φάουλ του Γκρζέλακ από δεξιά, και με “σκαστή” κεφαλιά έκανε το 0-1.

Η Λάρισα έχασε την πρώτη ευκαιρία της στο 29΄, με τον Τσίγκα να σουτάρει άστοχα ύστερα από σύγχυση στην αντίπαλη περιοχή σε κόρνερ του Σολάνο. Στο 41΄ η κάθετη πάσα του Σολάνο έβγαλε μόνο τον Κυριάκο στην περιοχή της Ξάνθης αλλά το σουτ του Ελληνα μεσοεπιθετικού αποκρούστηκε από τον Γκσπούρνινγκ, για να ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος με μια νέα ευκαιρία για τη Λάρισα, όταν στο 43΄ ο Πάρα έπιασε άστοχη κεφαλιά από καλή θέση.

Η Λάρισα διατήρησε μια ανούσια υπεροχή στο β΄ ημίχρονο, όμως οι παίκτες του Ουζουνίδη δεν είχαν ούτε την ψυχραιμία, ούτε το καθαρό μυαλό για να επιτεθούν ορθά και να απειλήσουν. Η Ξάνθη πίεζε πολύ στη μπάλα και είχε κλείσει τους “διαδρόμους” στις δύο πλευρές, ενώ ο βρεγμένος και γλιστερός αγωνιστικός χώρος υπήρξε ανασταλτικός παράγοντας και για τις δύο ομάδες. Η Λάρισα έχασε μια καλή ευκαιρία στο 70΄, με τον Ααράμπ να σουτάρει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι ύστερα από κόρνερ του Σολάνο. Η τελευταία ευκαιρία της ΑΕΛ για να “σώσει” τον βαθμό χάθηκε στο 81΄, με τον Τσίγκα να αστοχεί στην κεφαλιά από εξαιρετική θέση, στη σέντρα του Κυριάκου.

Διαιτητής: Μ. Κουκουλάκης (Σύνδεσμος Ηρακλείου)

Κίτρινες: Σαρμιέντο, Φωτάκης, Κώτσιος, Κυριάκος – Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Αγκάλι

ΛΑΡΙΣΑ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Κοτσόλης, Κώτσιος, Βενετίδης, Νταμπίζας (33΄ Ααράμπ), Σολάνο, Πάρα Φακούντο, Σαρμιέντο, Φωτάκης, Ιγκλέσιας (37΄ Κυριάκος), Βέμπερ (68΄ Ζουράφσκι), Τσίγκας.

ΞΑΝΘΗ (Γιώργος Παράσχος): Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου, Τζιωρτζιόπουλος, Βάλλας, Ζουέλα, Κωστούλας, Κιντάνα, Γκρζέλακ (86΄ Ριζογιάννης), Ταϊντέρ (64΄ Λορεφίσε), Αγκάλι, Πόι (57΄ Σουάνης).

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *