Αθλητικά

Το πανόραμα της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Σούπερ Λίγκα

Leto_Panthrakikos_PAO2009

“Τρία στα τρία” για τον Παναθηναϊκό που πέρασε νικηφόρα από την Κομοτηνή επικρατώντας στο τέλος με 1-0 τον Πανθρακικό με τον …συνήθη «ύποπτο» Λέτο και έμεινε μόνος πρώτος με «αέρα» δύο βαθμών από τον δεύτερο Άρη στην κορυφή της βαθμολογίας της Σούπερ Λίγκα μετά την ολοκλήρωση της 3ης αγωνιστικής.

Ο Λέτο ήταν μακράν ο κορυφαίος των «πρασίνων» και πέτυχε το τρίτο του φετινό γκολ οδηγώντας εκ του ασφαλούς την ομάδα του στην πορεία για την κατάκτηση του τίτλου. Μόνος δεύτερος έμεινε ο Άρης που νίκησε δύσκολα στο «Βικελίδης» 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννενα που πάντως στο δεύτερο ημίχρονο πίεσε τους γηπεδούχους και έχασε ευκαιρίες για πάρει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας.

Στην τρίτη θέση της βαθμολογίας ανέβηκε η ΑΕΚ που νίκησε δύσκολα 1-0 στο ΟΑΚΑ τον Ηρακλή με 1-0 παίζοντας για ένα σχεδόν ημίχρονο με 10 παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Σκόκο, ενώ έχασε και πέναλτι με τον Μπλάνκο. Η ομάδα του Προτάσοφ που στο τέλος έμεινε κι αυτή με 10 παίκτες δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει το αριθμητικό της πλεονέκτημα απέναντι σε μια σοβαρή και πειθαρχημένη ΑΕΚ που έκλεισε έξυπνα τους διαδρόμους προς την εστία του Σάχα που όπου χρειάστηκε ήταν σταθερός στις επεμβάσεις του.

Περίοδο αγωνιστικής κρίσης διέρχεται ο Ολυμπιακός που μετά την φιλική «πεντάρα» από τον Εργοτέλη, έμεινε στο 0-0 απέναντι στη νεοφώτιστη Καβάλα ύστερα από κάκιστη εμφάνιση υπό τις έντονες αποδοκιμασίες των οπαδών του Ολυμπιακού που φώναζαν ρυθμικά το όνομα του πρώην προπονητή Βαλέρδε! Η Καβάλα μάλιστα αν το πίστευε θα μπορούσε με τον Σουλτανίδη στο 86΄ να πάρει ακόμη και το «διπλό» μέσα στον Πειραιά.

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν στην Τρίπολη Αστέρας και ΠΑΟΚ όπου αναδείχθηκαν για την 3η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα ισόπαλοι με 1-1 σε ένα γρήγορο και με πολλές φάσεις παιχνίδι ειδικά στο 2ο ημίχρονο όπου οι δύο ομάδες δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για να πάρουν το παιχνίδι.

Ματς – διαφήμιση για το ποδόσφαιρο έγινε στο Αλκαζάρ όπου Λάρισα και Ατρόμητος αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 2-2 με πολύ ωραίο θέαμα και γρήγορο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι πήραν μεν το προβάδισμα με 2-0 στο 38΄όμως ο Ατρόμητος όχι μόνον ισοφάρισε σε 2-2 αλλά λίγο έλλειψε στο 63΄ να προκαλέσει «έμφραγμα» στο Αλκαζάρ με πέναλτι που έχασε ο Ολιβέϊρα.

Μέσα σε ένα δίλεπτο κρίθηκε η αναμέτρηση στη Λιβαδειά ανάμεσα στον Λεβαδειακό και τον Πανιώνιο: Στο 69΄ ο Πανιώνιος έχασε πέναλτι με τον Ρεκόμπα που απέκρουσε ο Μπλάζιτς και στο 71΄ ο Μπάρκογλου «τιμώρησε» τον Πανιώνιο δίνοντας τρεις πολύτιμους βαθμούς στην ομάδα του Λεβαδειακού.

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα πανηγυρίζει ο Εργοτέλης που επιβλήθηκε με 1-0 της Ξάνθης στο «Παγκρήτιο» με γκολ από τα αποδυτήρια του Λεάλ στο 2ο μόλις λεπτό στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ενώ η Ξάνθη προσπάθησε κυρίως στο 2ο ημίχρονο όπου δημιούργησε κάποιους κινδύνους για να ισοφαρίσει.

Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκ:
Λάρισα-Ατρόμητος            2-2 (24′ Μετίν, 38′ Ρομέου – 45′ Καλατζής, 49′ Φαβάλι)
Άρης-ΠΑΣ Γιαννινα           1-0 (3′ Ναφτί)
Ολυμπιακός-Καβάλα           0-0
Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ       1-1
(62′ Τσέζαρεκ – 48′ Φωτάκης)
Εργοτέλης-Ξάνθη             1-0 (2′ Λεάλ Γκονζάλες)
Λεβαδειακός-Πανιώνιος       1-0 (71′ Μπάρκογλου)
Πανθρακικός-Παναθηναϊκός    0-1 (79′ Λέτο)
ΑΕΚ-Ηρακλής                 1-0 (14′ Καφές)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 3 αγώνες)
========================
1. Παναθηναϊκός        9
2. Άρης                       7
3. ΑΕΚ                        6 -2αγ.
4. Αστέρας Τρίπολης 5
5. ΠΑΟΚ                    4 -2αγ.
. Ολυμπιακός             4 -2αγ.
. ΠΑΣ Γιάννινα          4
. Ηρακλής                   4
. Καβάλα                     4
. Εργοτέλης                4
11. Λεβαδειακός        3
12. Λάρισα                 2 -2αγ.
13. Πανιώνιος            1 -2αγ.
. Ατρόμητος               1
. Ξάνθη                       1
16. Πανθρακικός       0

Ο πίνακας των σκόρερ:

3 ΓΚΟΛ: Λέτο (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ)

2 ΓΚΟΛ: Κάμπορα (ΑΡΗΣ), Τσέζαρεκ (ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ), Ντίκα (ΗΡΑΚΛΗΣ), Τζάνης (ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ)

H επόμενη αγωνιστική (4η)

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου
Καβάλα – Ατρόμητος  16:45  NOVA
Πανιώνιος – Αστέρας Τρίπολης ΣΚΑΪ
Ηρακλής – Λάρισα 19:00 NOVA

Kυριακή 20 Σεπτεμβρίου
Λεβαδειακός – Εργοτέλης  16:45 NOVA
ΠΑΣ Γιάννενα – ΑΕΚ  16:45  ΝΟVA
Ξάνθη – Πανθρακικός  16:45  ΝΕΤ
Παναθηναϊκός – Άρης 19:00 NOVA
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός  21:15 ΝΟVA

Οι υπόλοιποι αγώνες της Κυριακής

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 1-1

Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν στην Τρίπολη Αστέρας και ΠΑΟΚ όπου αναδείχθηκαν για την 3η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα ισόπαλοι με 1-1 σε ένα γρήγορο και με πολλές φάσεις παιχνίδι ειδικά στο 2ο ημίχρονο όπου οι δύο ομάδες δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για να πάρουν το παιχνίδι. Για τον ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ ο Φωτάκης στο 48΄με πολύ ωραίο σουτ και ισοφάρισε στο 62΄ο Τσέζαρεκ.

Ο διαιτητής του αγώνα Σταθόπουλος (Αχαΐας) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Αραμπατζή, Φωτάκη, Καρντόσο,

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

AΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μάριο Γκόμεζ): Ντέγκρα, Αργυρόπουλος, Ουριμπάρι, Λαζαρίδης, Μαρσέλο, Μπαστία, Καρντόσο, Καρέρα, Εντέρ (58′ Ιντερ), Βίλτσες (67′ Ζεάν Κάρλος), Τζέζαρεκ (80′ Καούνος).

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Αραμπατζής, Βιτόλο (8′ λόγω τραυματισμού, Γκαρσία) Κονσεϊσάο (68′ Κουτσιανικούλης), Τσιρίλο, Μουσλίμοβιτς, Λίνο, Φωτάκης, Βιερίνια, Ίβιτς (75′ Φιλομένο), Σαβίνι.

Λεβαδειακός – Πανιώνιος 1-0

Πολύτιμο «τρίποντο» με 1-0 πήρε ο Λεβαδειακός στην έδρα του επί του Πανιωνίου για την 3η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα με σκόρερ τον Μπάρκογλου στο 71΄, ενώ ο Πανιώνιος είχε χάσει πέναλτι δύο λεπτά πριν το γκολ του Λεβαδειακού και πολλές ακόμη ευκαιρίες για να πετύχει κάποιο γκολ, στο τέλος όμως έμεινε και με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κουμορτζί στο 85΄ της αναμέτρησης.

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)

Κόκκινες: 85′ Κουμορτζί (2η κίτρινη)

Κίτρινες: Κόλτζος, Μασάδο, Μπράνκο – Σίμωσης

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Μόμσιλο Βούκοτιτς): Μπλάζιτς, Κόλτζος, Μουλόπουλος, Μασάδο, Σερτζίνιο (65′ Μπούσι), Ζησόπουλος, Ταραλίδης, Μπράνκο, Μπάρκογλου (89′ Κόλτσης), Αγκάλι, Ναπολεόνι (54′ Πάουλο Κόστα).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Εμίλιο Φερέρα): Μπέλιτς, Μανιάτης, Όμο, Μπάλαμπαν, Ρεκόμπα, Κουμορτζί, Σίμωσης, Σιόβας, Αναστασόπουλος (76′ Σκούφαλης), Νικολάου, Τζαβέλας.

Εργοτέλης – Ξάνθη 1-0

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα πανηγυρίζει ο Εργοτέλης που επιβλήθηκε με 1-0 της Ξάνθης στο «Παγκρήτιο» με γκολ από τα αποδυτήρια του Λεάλ στο 2ο μόλις λεπτό στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ενώ η Ξάνθη προσπάθησε κυρίως στο 2ο ημίχρονο όπου δημιούργησε κάποιους κινδύνους για να ισοφαρίσει.

Διαιτητής: Δαλούκας Γ. (Θεσσαλίας)

Κίτρινες: Ρομάνο – Μάνταλος, Βάλλας, Κουκιέλκα

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Βίσιο, Χίμπλινγκερ, Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Σασιασβίλι, Ρομάνο, Λεάλ (74΄ Κοιλιάρας), Μπέτο (73΄ Ορφανός), Μπούντιμιρ, Φραγκουλάκης (84΄ Κορδονούρης).

Ξάνθη (Βόλφγκανγκ Βολφ): Γκσπούρνινγκ, Κουκιέλκα, Παπαδημητρίου, Πόι, Κιντάνα (76΄ Σουάνης), Λέιτε (46΄ Βακουφτσής), Τζάγκι, Μάνταλος (56΄ Στρμπα), Βάλλας, Κωστούλας, Φαμπιανέζι.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *