Αθλητικά

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής το 2007-08

Ο διεθνής επιθετικός του Παναθηναϊκού Δημήτρης Σαλπιγγίδης βραβεύτηκε ως ο κορυφαίος Έλληνας ποδοσφαιριστής της περιόδου 2007-08, στην ετήσια εκδήλωση που διοργάνωσε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών. Ο Σαλπιγγίδης επικράτησε στη σχετική ψηφοφορία των Παρασκευά Αντζα (Ολυμπιακός), Αβραάμ Παπαδόπουλου (Άρης) και Λάμπρου Χούτου (Πανιώνιος).
Το βραβείο για τον καλύτερο ξένο της περιόδου μοιράστηκε στα δύο, αφού ισοψήφισαν ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς (Ολυμπιακός) και ο Ισμαέλ Μπλάνκο (ΑΕΚ), οι οποίοι επικράτησαν των Ράφικ Τζειμπούρ (Πανιώνιος) και Τόμας Ρατζίνσκι (Ξάνθη). Καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής ψηφίστηκε ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος (ΑΕΚ), που προτιμήθηκε έναντι των Δημήτρη Γιάντση (Ηρακλής) και Αντώνη Ρίκκα (Ξάνθη).
Ο Αντώνης Νικοπολίδης του Ολυμπιακού βραβεύτηκε ως ο καλύτερος τερματοφύλακας (υποψήφιοι ήταν επίσης Αλέξης Τζόρβας του ΟΦΗ και Γιώργος Αμπάρης του Αστέρα Τρίπολης) και καλύτερος προπονητής ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, για την περσινή πορεία του Άρη (υποψήφιοι ήταν επίσης ο Τάκης Λεμονής για τον Ολυμπιακό και ο Γιώργος Δώνης για τη Λάρισα). Τέλος, ο -παλαίμαχος πλέον- Γιώργος Κασναφέρης αναδείχθηκε καλύτερος διαιτητής, υπερψηφώντας των Κύρου Βασσάρα και Τάσου Κάκου.
Πολυτιμότερος παίκτης της Β΄ εθνικής ψηφίστηκε ο Ηλίας Αναστασάκος, που πέρυσι αγωνιζόταν στον Θρασύβουλο, ενώ τα αντίστοιχα βραβεία για τη Γ΄ εθνική πήραν, στον 1ο όμιλο ο Παναγιώτης Ζορμπάς (Παναιτωλικός) και στον 2ο ο Χρήστος Χατζηπεντελίδης (Νίκη Βόλου).
Βραβεύτηκαν επίσης οι πρώτοι σκόρερ των εθνικών κατηγοριών για τη χρονιά που πέρασε: ο Ισμαέλ Μπλάνκο (ΑΕΚ) για τη Σούπερ Λίγκα, ο Ηλίας Αναστασάκος (Θρασύβουλος) για τη Β΄ εθνική, οι Γιώργος Ζαχαρόπουλος (Φωστήρας), Στάθης Καραμαλίκης (Ηλιούπολη), Ουμ Ντεκί (Διαγόρας) για τον 1ο όμιλο της Γ΄ εθνικής και οι Σωκράτης Μπουντούρης (Αναγέννηση Καρδίτσας) και Φώτης Παπαδόπουλος (Θερμαϊκός) για τον 2ο όμιλο της Γ΄ εθνικής.
Ειδικά βραβεία απονεμήθηκαν στους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές Αλέκο Αλεξανδρή, Ζήση Βρύζα, Ηλία Πουρσανίδη, Ακη Ζήκο, Γιάννη Ξανθόπουλο και Τάκη Οικονομόπουλο, στον δημοσιογράφο Σταύρο Πετρακόπουλο, την ποδοσφαιρική οικογένεια Σαμουηλίδη (ο πατέρας και οι τρεις γιοι του) και Μιχάλη Παγούδη ως ενεργός πολίτης
Επίτιμος καλεσμένος της εκδήλωσης ήταν ο μεγάλος Γερμανός σκόρερ του παρελθόντος, Γκερτ Μίλερ, ο οποίος παρέλαβε τιμητική πλακέτα από τον πρώην πρόεδρο του ΠΣΑΠ, Αντώνη Αντωνιάδη.
Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *