Επικαιρότητα

Σενάρια διαδοχής στη Νέα Δημοκρατία και διαψεύσεις

Ποικίλες αντιδράσεις και ερμηνείες έχει προκαλέσει η συνέντευξη του Υπουργού Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου στην “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία” με την οποία δήλωνε πως όταν έλθει η ώρα για αλλαγής ηγεσίας, τότε η εκλογή πρέπει να γίνει με ψηφοφορία από την κομματική βάση. Ο Υπουργός Υγείας τη Δευτέρα, προέβη σε διευκρινιστική δήλωση ενώ κυβερνητικός εκπρόσωπος και στελέχη της κυβέρνησης κράτησαν σαφείς αποστάσεις από τα σενάρια διαδοχής. 

Μόλις δεκατέσσερις μήνες μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της, πήρε σαφείς αποστάσεις από όσους επιχειρούν να διακινήσουν σενάρια διαδοχής στη ΝΔ.

“Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ασχολείται με τους υπουργούς σε ό,τι αφορά θέματα της αρμοδιότητάς τους. Ο πρωθυπουργός κατά κύριο λόγο ασχολείται με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, για το πρόγραμμά της και την υλοποίησή του. Αυτή είναι η προτεραιότητα όλων μας”, τόνισε

Οι συζητήσεις που προκλήθηκαν από την συνέντευξη του στην “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”, στάθηκαν η αφορμή για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να τοποθετηθεί εκ νέου απέναντι στα σενάρια διαδοχής.

“Από την ώρα που επιχείρησαν να εμπλέξουν το όνομά μου σε σενάρια διαδοχολογίας έκρινα σκόπιμο και σωστό να τα ξεκαθαρίσω αμέσως και το έπραξα. Και για να μη νομίζετε ότι αοριστολογώ όταν λέω “κάποιοι” δεν έχετε παρά να ρίξετε μια ματιά στα πρακτικά της Βουλής όπου προχθές ο κ. Κακλαμάνης ονομαστικά αναφέρθηκε. Και εισέπραξε βέβαια επιτόπου και μία απάντηση. Αυτή η ιστορία λοιπόν έχει τελειώσει και έχει ξεκαθαρίσει.”

Ο Υπουργός Υγείας μάλιστα συνομιλώντας με δημοσιογράφους ήταν σαφής: Ο Καραμανλής θα είναι και πάλι υποψήφιος. Εμείς θα είμαστε διπλά του και να κοπούν οι ορέξεις όλων.

Ο κος Αβραμοπουλος πρότεινε στην συνέντευξή του την απευθείας εκλογή του προέδρου της ΝΔ από τη βάση.

Κυβερνητικά στελέχη με δημόσιες δηλώσεις τους ξεκαθάρισαν ότι κάθε τέτοια συζήτηση είναι απολύτως πρόωρη, αποδοκιμάζοντας όσους διακινούν τέτοια σενάρια.

Ευτράπελα ανάξια κάθε απάντησης, χαρακτήρισε τα σενάρια ο υπουργός Πολιτισμού Μιχ. Λιάπης, ενώ η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά μιλώντας στη ΝΕΤ 105,8 σημείωσε ότι ο Κ. Καραμανλής είναι αδιαφιλονίκητος αρχηγός και κάλεσε τον κ. Αβραμόπουλο να θέσει τις προτάσεις του στο συνέδριο του κόμματος.

Δεν υπάρχει θέμα ηγεσίας, είπε επίσης στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο υφυπουργός Παιδείας Ανδρέας Λυκουρέντζος,.

Από τη πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακκλαμάνης σχολιάζοντας τη πρόταση του υπουργού Υγείας περί εκλογής αρχηγού από το λαό, τόνισε ότι η καλύτερη πρόταση χάνει την αξία της όταν τίθεται σε λάθος χρόνο. 
Ενώ ο βουλευτής Γιώργος Ορφανός προειδοποίησε ότι όσοι έχουν κατά νου να θέσουν θέμα διαδοχής να το βάλουν βαθύτερα γιατί θα αργήσει πολύ.

Για ανικανότητα κατηγορεί την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ότι το πρόβλημα είναι τι έχει να πει η κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι “στο μυαλό του πολίτη μια κυβέρνηση που ήδη ασχολείται με την διαδοχή μετά τις επόμενες εκλογές είναι μια κυβέρνηση που έχει κλείσει τον κύκλο της”.

Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη έχει χαρακτηρίσει ευφάνταστα σενάρια τα περί διαδοχής στο κυβερνών κόμμα.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *