ΕπικαιρότηταΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Συνέλαβαν για κακουργήματα τους διαχειριστές του Greekfun.com

greek-fun.com-snapshotΠοινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας κατ’ επάγγελμα από κοινού σε βαθμό κακουργήματος άσκησε χθες ο Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Ιωάννης Μητσιόπουλος σε βάρος των Μ. Ζ. του Κ. 32 ετών, κάτοικο Ρόδου, ιδιωτικό υπάλληλο, που συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου το απόγευμα της Τρίτης και κατά του Μ. Π. Π. Κ. του Δ. 23 ετών, φοιτητή, ο οποίος αναζητείται.
Οι ανωτέρω φέρονται σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί να ήταν διαχειριστές ιστοχώρου-κοινότητας μελών με την επωνυμία www.greek-fun.com τα μέλη της οποίας είχαν μέσω της πρόσβασης τους στο forum αυτής να κατεβάζουν στους υπολογιστές τους μουσικά κομμάτια διάφορων καλλιτεχνών, ταινίες ελληνικές και ξένες αλλά και ηλεκτρονικά παιχνίδια γνωστών εταιρειών.
Πρόκειται για την πρώτη σύλληψη που πραγματοποιείται πανελλαδικά για τη λειτουργία ιστοσελίδας που παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες τους να έχουν πρόσβαση σε “πειρατικά” αντίγραφα ταινιών, dvd και παιχνιδιών, μετά από την υποβολή σχετικής μήνυσης της Εταιρίας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων (ΕΠΟΕ).
Συγκεκριμένα το πρωί της Τρίτης ο κ. Θεόδωρος Πετσίνης εκπρόσωπος της ΕΠΟΕ υπέβαλε μήνυση κατά των ανωτέρω κατηγορούμενων.
Στη μήνυση της ΕΠΟΕ αναφέρεται ότι οι ανωτέρω διαχειριστές της ιστοσελίδας με την επωνυμία www.greek-fun.com συγκέντρωναν με ίδια πρωτοβουλία και ειδικό προς τούτο σχεδιασμένο ηλεκτρονικό σύστημα στην ως άνω ιστοσελίδα, παράνομα και χωρίς την εκ του νόμου προβλεπόμενη προηγούμενη γραπτή άδεια των δικαιούχων εταιρειών μελών της ΕΠΟΕ διαδικτυακούς συνδέσμους που αντιστοιχούν και παραπέμπουν σε οπτιακουστικά έργα πάσης φύσεως. Καταγγέλθηκαν παραπέρα ότi μεσολαβούν ώστε να καθίστανται προσιτά στο κοινό, μέσω του διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσω της ανωτέρω ιστοσελίδας οπτιακουστικά έργα ενώ προτρέπουν τρίτους να παραβιάζουν τις διατάξεις του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας.
Σύμφωνα με την ίδια έγκληση οι μηνυόμενοι αλλά και άλλοι που αναζητούνται είχαν συστήσει με ίδια πρωτοβουλία μια κλειστή κοινότητα (Forum) η οποία λειτουργεί με αποκλειστικό σκοπό τη χωρίς δικαίωμα ανταλλαγή μεταξύ των μελών χρηστών του forum αρχείων που περιέχουν οπτιακουστικά έργα.
Στη συγκεκριμένη κοινότητα έχουν πρόσβαση μέσω του διαδικτύου μόνον χρήστες μέλη οι οποίοι έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα στους διαχειριστές της ιστοσελίδας.
Αναφέρεται παραπέρα ότι οι χρήστες μέλη του forum χωρίς δικαίωμα και γι’ αυτό παρανόμως ανεβάζουν και αποθηκεύουν οπτιακουστικά έργα στους υπολογιστές εξυπηρέτησης του δικτύου του παγκοσμίως γνωστού ιστότοπου με την ονομασία rapidshare ενώ παρέχουν μέσω του forum οδηγίες στους χρήστες μέλη.
Η ΕΠΟΕ ισχυρίζεται παραπέρα ότι οι μηνυόμενοι καλούσαν τους χρήστες μέλη του forum να καταβάλουν σ’ αυτούς υπό το μανδύα της δήθεν δωρεάς συγκεκριμένα χρηματικά ποσά και μάλιστα απαιτώντας ελάχιστη καταβολή από 15 έως 45 ευρώ υποσχόμενοι, σε κάθε περίπτωση, να παράσχουν, σε αντάλλαγμα, συγκεκριμένα οφέλη και πλεονεκτήματα, που κατά κύριο λόγο έχουν να κάνουν με τη διευκόλυνση και την επιτάχυνση της διαδικασίας της παράνομης διακίνησης και ανταλλαγής αρχείων.
Αναφέρεται παραπέρα ότι ο αριθμός των χρηστών μελών της συγκεκριμένης ιστοσελίδας ανέρχεται σε 285.000.
Από την έρευνα που διεξήγαγε η EΠΟΕ, όπως τονίζεται στην έγκληση οι μηνυόμενοι χρησιμοποιούσαν για τις ως άνω πληρωμές τη γνωστή διαδικτυακή εταιρεία PAYPAL.
Eπισημαίνεται παραπέρα ότι στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα www.greek-fun.com και μέσω του forum αυτής υπήρχαν προς διάθεση 14.000 οπτιακουστικά έργα εκ των οποίων 5.500 περίπου ανήκαν σε εταιρείες μέλη της EΠΟΕ.
Περαιτέρω από την έρευνα προέκυψε ότι η παράνομη διακίνηση ή και ανταλλαγή των 14.000 οπτιακουστικών έργων συντελέστηκε περίπου 200.000 φορές εκ των οποίων 90.000 φορές περίπου αφορούσαν σε οπτιακουστικά έργα τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα των οποίων ανήκουν σε εταιρείες μέλη της ΕΠΟΕ.
Η ΕΠΟΕ υπολογίζει την οικονομική ζημία που υπέστη με την ίδια μήνυση στο εξωφρενικό ποσό του 1.800.000 ευρώ!!!
Ο κ. Πετσίνης της ΕΠΟΕ επεσήμανε ότι από την έρευνα που έγινε στον επίμαχο ιστοχώρο η διαχείριση αυτού γινόταν από τρία άτομα με τα ψευδώνυμα “Εvi”, “Lionheart” και “Μat”.
Για τον διαχειριστή με το ψευδώνυμο “Εvi” η ΕΠΟΕ δεν κατόρθωσε να συλλέξει κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο που αφορά την ταυτότητα του. Για τον διαχειριστή με το ψευδώνυμο “Lionheart” διαπιστώθηκε ότι στο προφίλ που έχει καταχωρημένο αναφέρει ότι είναι γεννημένος στη Ρόδο το 1977 και στην ίδια σελίδα είχε έναν σύνδεσμο (link) που παραπέμπει στην ιστοσελίδα που διατηρεί στον ιστοχώρο Facebook. Πηγαίνοντας στην ιστοσελίδα του στο Facebook διαπιστώθηκε ότι διατηρούσε άλλο link για την ιστοχώρο www.greek-fun.com ενώ δηλώνει διαχειριστής της ιστοσελίδας αυτής.
Σε ότι αφορά τον διαχειριστή με το κωδικό όνομα “Mat” διαπιστώθηκε ότι η διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του είναι αυτή που προβάλλεται στο www.greek-fun.com ενώ διαπιστώθηκε ότι διαφήμιζε και άλλες ιστοσελίδες. Από τον έλεγχο των διαφημιστών διαπιστώθηκε έτσι η ταυτότητα και του δεύτερου κατηγορούμενου.
Εν πάση περιπτώσει εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς ο πρώτος κατηγορούμενος πατέρας δύο παιδιών αρνήθηκε κατηγορηματικά τα καταγγελλόμενα σε βάρος του. Ισχυρίστηκε συγκεκριμένα ότι διαχειριστής της ιστοσελίδας είναι ο “Mat” τον οποίο έχει δει μόνο μια φορά πριν από 4 περίπου χρόνια και πήγε για καφέ μαζί του στη Ρόδο. Αφού τόνισε ότι η μόνη επικοινωνία που έχει μαζί του είναι μέσω του διαδικτύου τόνισε ότι έχει μπει στην ιστοσελίδα www.greek-fun.com και έχει δώσει συνδέσμους με κάποια τραγούδια τα οποία και έχουν ανεβεί και διατίθενται από την ιστοσελίδα. Τόνισε ωστόσο ότι τα συγκεκριμένα τραγούδια δεν πωλούνται και είναι παραγωγές δικές του καθώς εργάζεται και ως disc jokey. Eπεσήμανε ακόμη ότι δεν έχει ανεβάσει ποτέ ταινίες στην ιστοσελίδα αλλά και ότι δεν έχει κωδικούς πρόσβασης στο server του www.greek-fun.com και καμία οικονομική απολαβή.
Τόνισε ότι έχει κωδικό για να μπαίνει στο forum και ότι είχε ζητήσει να διαγραφεί ο κωδικός του αυτός. Επεσήμανε ότι ο “Mat” τον είχε χαρακτηρίσει διαχειριστή στην ιστοσελίδα χωρίς όμως αυτός να ασκεί την οποιαδήποτε διαχείριση.
Σημειώνεται ότι στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του που κατασχέθηκε δεν βρέθηκαν ταινίες παρά μόνο ορισμένα comics που έβλεπαν τα παιδιά του.
Εν πάση περιπτώσει θα απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή του Β’ Τμήματος Ρόδου κ. Θ. Δουκάκη την Παρασκευή.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Ακης Μεϊμάρης.

Πηγή άρθρου: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ της ΡΟΔΟΥ

25 σκέψεις σχετικά με το “Συνέλαβαν για κακουργήματα τους διαχειριστές του Greekfun.com

  • Να είμαστε λογικοί, αποπλάνηση μέσω διαδικτύου δεν γίνεται. Και λέω δεν γίνεται γιατί δεν φταίει αυτός που αποπλανά, αλλά ο γονέας η ο κηδεμόνας που αφήνει ανεξέλεχτο το παιδί του στο διαδίκτυο. Δεν μπορεί για χάρη την προστασία ανηλίκων και αδιάφορων γονέων, να γίνεται συνεχώς παρακολούθηση του κυβερνοχώρου. ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ Η ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΑΝΤΙΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Η λύση είναι μια, οι γονείς να αποκτήσουν επιτέλους συνείδηση. Να υπάρχει φυσικά ενημέρωση. Και στην τελική δεν μπορεί να γίνεται άρση απορρήτου για ασυναρτησίες. Αρση απορρήτου γίνεται μόνο σε εγκληματικές ενέργειες. Όπως ορίζει το άρθρο 19 του συντάγματος.

    Σχολιάστε
  • δε ξεραμε οτι θα πηρωνουμε 20 ευρω το cd και 50 ευρω το καθε dvd. να μειωσετε τις τιμες να μη σας κλεβουμε. αν θελετε να ανοιξετε κυριοι μηνυτες δικο σας site να κατεβαζουμε απο κει και να πληρωνουμε 5 ευρω το μηνα κ πολυ σας ειναι. εδω οι αλλοι δουλευουν 10 ωρες τη μερα για 500 ευρω το μηνα. και εσεις θελετε να γραψετε και να τραγουδησετε ενα στιχο ενα στιχο βγαζοντας χιλιαδες ευρω? οξω ρε ζωα. σε λιγο θα σας γιαουρτωνουμε στους δρομους κ εσας σας τον κακλαμανη και τον βουλγαρακη. κλεφτες. δε σεβεστε τιτοτα. καλα σας κανουμε ρε. οταν μας κλεβετε εσιες εισαι καλα? τωρα σας χαλασε ε?

    Σχολιάστε
  • Υπάρχει κάτι που λέγεται απόρρητο… Μπορεί απο αυτό να προκύπτουν διάφορα κακά, αλλά είναι δικαίωμά μου και δεν θέλω να το χάσω. Και ναι, όσο με κλέβουν θα τους κλέβω. Όσο οι διευθυντες της ΕΠΟΕ με κλέβουν για να βάζουν τους χοντρόυς κόλους τους σε δερμάτινες πολυθρόνες θα κλέβω και εγώ. Και όσο το 18% γίνεται 19%, και το 19% 21%, σε μένα που πέρνω τον βασικό, και όσο τα τσιγάρα μου υπερδιπλασιάζονται σαν αξία μέσα σε 5 χρόνια θα τους κλέβω όπως μπορώ. Ας συνεχιστεί όσο θέλει αυτός ο φαύλος κύκλος. Αν ένα μουσικό CD έκανε 3 ευρώ, δε θα υπήρχε μαύρη αγορά. Και οι αγοραστές ναι, το πιστεύω θα ταν τρεις φορές περισσόττεροι. Αυτοί ξεκίνησαν το πρόβλημα με την υπερεκτίμηση των προιόντων τους. Τώρα δεν θα λυθεί τόσο εύκολα και καλά να πάθουν.

    Dakis το πρόβλημα είναι δικό σου και κανενός άλλου. Αν ζούμε σε μία κοινωνία ηληθίων και δεν ξέρουμε πως να προστατέψουμε τα παιδιά μας δεν είμαστε άξιοι γονείς. Ότι συμβαίνει στο internet μπορεί να συμβεί και εκεί έξω. Όταν έτυχε στη δικιά σου οικογένεια, πρώτη φορά άκουγες για αποπλάνηση ανηλήκου μέσω “Διαδιχτίου” όπως είπες; Δε νομίζω. Απλά αδιαφόρησες τότε. Οι κίνδυνοι είναι πολλοί παντού. Το θέμα είναι να ξέρουμε τι πολεμάμε και αυτό δεν είναι κάτι που δημιουργήθηκε για να μας εξυπηρετεί. Γιατί ένα χρήσιμο μαχαίρι μπορεί να μας κάνει και κακό. Αλλά δεν το δίνουμε στο παιδί μας ή τουλάχιστον το παρακολουθούμε όταν το κρατάει για να μάθει τη σωστή χρήση του και όχι την κακή!

    Σχολιάστε
  • paidia apla 8elw na sas enhmerwsw k egw apo thn pleura mou ka8wti edw kai mhnes eixa ena arketa gnwsto hacking/warez forum me episkepsimothta 1300 ka8hmerina xrhstwn oti to na kleisoun sigkekrimena sites opws to greek-fun, g…..to.info den einai kai toso dyskolo. sas to lew apo thn empeiria mou otan eida na kleinei to pagkosmios gnwsto warez/hacking forum pou synergazomouna to blackbay. sti kirioleksia to fbi eftyse ema mexri na tou piasei kai dysthxws meta apo ligo kairo arxisan na psaxnoun kai to diko mou forum me patagodh apotyxia alla poly apla anagkastika na to sbhsw. 8a to pw gia teleutaia fora, tetoiou eidous site prepei na anebainoun se katalhlous servers sthn iaponia, olandia kai telos rwsia kai opwsdhpote ka8e anaba8mish pou symbainei apo ypologisth sthn ellada na ginetai me empisto proxy h apo internet cafe giati o ote einai megalos roufianos. auta ta liga apo mena, opoios katalabe katalabe ti egine, filia polla kai xronia polla kai euxomai ola na pane kala gia ta paidia pou kleisane ta site tous

    Σχολιάστε
  • ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ . ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΩ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΗΝΕΣ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ , ΕΧΩ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ , ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΗ ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΜΕΣΟ “ΔΙΑΔΙΧΤΙΟΥ” .
    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ , ΜΕ ΣΤΕΛΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΣΤΟΝ ΑΛΛΟΝ , ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ .
    ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΤΟΛΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ .
    Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ , ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΕΒΑΛΕ ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΟΣΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΡΙΞΑΝ ΤΑ LINGS ΣΤΟ ΣAIΤ ΤΟΥΣ .
    ΤΙ ΝΑ ΠΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ?
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ .

    Σχολιάστε
  • Btw, χαρακτηριστικό παράδειγμα Ελληνικής απάτης εις βάρος του Έλληνα καταναλωτή από γνωστό εμπορικό κατάστημα:

    http://www.multirama.gr/products/product?pid=0419735&catid=090200

    Το ίδιο προϊόν στο Αγγλικό amazon κοστίζει λιγότερο από τα μισά (~ €330):

    http://www.amazon.co.uk/CorelDRAW-Anniversary-Full-PC-DVD/dp/B001QTVWV0/ref=sr_1_5?ie=UTF8&s=software&qid=1260614583&sr=8-5

    Οι πρώτοι διδάξαντες της κλεψιάς και της απάτης είναι αυτοί που τώρα οδύρονται.

    Σχολιάστε
  • Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης πως το site/forum αυτό δεν έπαιρνε χρήματα από τα μέλη του για ιδιον όφελος.
    Δεν είχε κέρδη από πωλήσεις, παρά μόνο από προσφορές (donations) των μελών του και αυτό για τη συντήρηση του server.
    Όπως τα περισσότερα sites/fora του είδους.

    Υποθέτω πως η διαφορά είναι κατανοητή από όλους, έτσι;

    Σχολιάστε
  • Είναι δυνατόν να συζητάμε τέτοια πράγματα?

    Κρίμα για τα παιδιά του greek-fun που έκαναν λειτούργημα.

    Το άν σταμάτησε η πειρατεία όταν κατάφεραν να κλείσουν το Napster το είδαμε όλοι!

    Όσο το πολεμούν τόσα περισσότερα site θα ανοίγουν γιατί έτσι μεγαλώνουν την ανάγκη για downloading, και όταν υπάρχει ζήτηση δημιουργείται και ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

    Όταν ένα κενό cd ΕΓΩ το αγοράζω σε ΛΙΑΝΙΚΗ τιμή 17λεπτά (17ευρώ/100) τότε στις δισκογραφικές πόσο κοστίζει? Πόσα ψωρο-λεφτά δίνουν στους καλλιτέχνες απο την κάθε τους πώληση? Μιλάμε για κλεψιά. Να ήταν φτηνά να τα αγοράζαμε και να ήμασταν όλοι χαρούμενοι.

    Keep Walking παιδιά!

    Σχολιάστε
  • Gia ka8iste re paidia , edw milame gia klepsimo tou KRATOUS kai oxi twn paidiwn pou kai kala exoun peiratiko site. Stin etairia pou douleuw p.x. (megalo onoma me paidika rouxa) kserete oti ta rouxa ta ravoun stin voulgaria se kati ergostasia kai tous kostizoun 3euro??!!!? MONO!! kai sto magazi pou douleuw ta poulane apo 100-500 euro. Rouxa gia paidakia mhnwn. oute kan etous. Vgikan twra kai piasane ta paidia auta epeidi pairnoun kai kala tin douleia apo tous apataiwnes?? Elliot file min polyxairesai den 8a perasei etsi. 8a to deis oti 8a ksananevoun ta site auta kai malista 8a kinitopoih8oun polloi akoma. Kleftarades

    Filika panta..

    Σχολιάστε
  • Πέστε τα ρε παιδιά και από εμένα.Όλοι είναι κλέφτες.όταν το μαγαζί μου χρεώνει ένα ζευγάρι παπούτσια 220 ευρώ και το βρίσκω από σιτε του εξωτερικού 43 ευρώ με τα έξοδα αποστολής τελική τιμή!!!!Πόσο ΚΛΕΦΤΗΣ ελιναι και πόσο ΑΙΣΧΟΚΕΡΔΕΙ ο έμπορας???ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!!!!!!!!!!!

    Σχολιάστε
  • pes re antwnh. gia vrisimo einai oloi.
    xeretai den exoun oloi th dinatothta na agorazoun stis times autes. ti na kanoume na pame stis spilies na kriftoume? ante kai ….! egw auto to lew leitourgima. alla edw milame, gia athlious typous.
    kai ta meloi den einai mono 285.000 alla 5.285.0000
    to ligotero genikotera. toses na einai oi katares sas, giati oloi eiste apatewnes.kai osous epaggelmaties gnwrisa, hxeran na pernoun kai autoi tis selides kai na katevazoun.opws kai oi etairies na vlepoun ti pernaei sto kosmo!
    ante kai ……..!!!!!!!!!!!!

    Σχολιάστε
  • Ελλιοτ:\ρε αφου εισαστε κλεφτες στα μαγαζια οι εμποροι. καλα κανει ο κοσμος και αγοραζει απο το ιντερνετ.ελεος! αμα σε χαλασε που δεν αισχροκερδεις πια πινοντας το αιμα του κοσμακη, να αλλαξεις επαγγλμα η τελοσπαντων να το κλεισεις το γαμ…δι!

    Σχολιάστε
  • Λοιπόν να πω και γω τη γνώμη μου..
    Αρκετά μας έκλεψαν όλοι..
    Όχι μόνο στη μουσική βιομηχανία. Γενικά..
    Εδώ αγοράζετε υπολογιστή με εγκατεστημένα windows (τα οποία τα αγοράζετε!!) και δεν σας ρωτάει κάποιος αν θα θέλατε το συγκεκριμένο λογισμικό. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ!! Ε δεν πάει έτσι όμως.. 200ευρώ για windows??? Ναι να τα κατεβάσεις σπασμένα..
    Ένα cd να αγοράσεις μουσικής κάνε 17 ευρώ..!!
    Πέστε μου ένα λόγο για να μην το κατεβάσω ΔΩΡΕΑΝ????
    Να βοηθήσω οικονομικά τις μουσικές βιομηχανίες που δεν ξέρουν τι έχουν???

    Σχολιάστε
  • piasan to dendro kai afisan to dasos an katalabate,eimai uper tis peirateias ospou na diorthothoun oi ntabatzides tou kratous (7 oikogeneies),prosopika polla software ta plirono alla tespa,asxoloumaste tora me ena forum pou to kerdos tous itan elaxisto mprosta sauta pou ginontai kathe mera se alla “posta”.

    Σχολιάστε
  • Αυτοι οι νταβανζηδες της μουσικης βιομηχανιας φταινε για ολα
    ΕΠΟΕ αχρηστοι, ανικανοι, και κλεφτες
    αλλα δεν θα τους περασει, το ποταμι δεν γυριζει πισω…

    Σχολιάστε
  • Tha meinw sto teleutaio pou eipe o Divion gia to an exoun kai kalo dikigoro… autoi pou kanoun autes tis paranomies ,oi istoselides kuriws exoun megales plates apo pisw tous ,kalous dikigorous kuriws(auto einai to megalutero oplo allwste).Min to psaxnete,den mporei enas “aplos” emporos ,xwris na uponnow kati gia Elliot,genika milwntas panta,na askisei poiniki diwksi toso eukola-na ta valei me megalia “kefalia” giati to mono sigouro,ws dikigoros sas to lew,einai pws den tha vgei tipota apolutws.Episis,na kanw mia diorthwsi Elliot se auto pou eipes arxika gia to e-bay stin agglia oti ginetai elegxos,lupamai alla fovamai pws kaneis lathos,dioti zw stin agglia kai kserw pws ki edw ,opws kai stin ameriki (kai isws pantou) ginetai to idio pragma…den uparxei kanenas elegxos…etsi leitourgei to sustima!!

    Σχολιάστε
  • Pingback:

  • lipon mias kai anaferthike o protos sto magazi tou kai sto oti ton “pianoun” kai plironi nomima forous na po kai ego ti gnomi mou
    1.fysika prosopa kai fysikes epixirisis iparxoun pou plironoun kai iparxoun pou den plironoun ala den pane filaki.
    2.to magazi pou poulai piratika den to pianoun ala afton sto internet ton pianoun

    tora oso anafora ti piratia tha po ti gnomi mou kei pali pou mpori na min aresi kai se polous.

    1.gia mena den prepi na iparxoun pneymatika dikaiomata opos ine tora
    2.i times ine eksofrenika akrives
    an molis vgi mia tainia kani 30 eyro se bluray kai se 6 mines pigene 15 kai se 1 xorno 8e den tha ipirxe piratia.ala vevea i eteria den tha ixe thisavrous sti tsepi.
    3.an enas piratis poulai 3-4 e mia tainia ena cd ena game (opos i mavri sto dromo) kai vgazoun lefta tote ti prepi na leme gia tis eteries pou poulane 30-80 e?????
    4.ipotithete xani lefta to kratos giati ine mavri agora alithia posa magazia den dinoun f.p.a. i den plironoun afta pou prepi?kai as poulane nomima?ara min lene oti koptontai gia to kratos

    Σχολιάστε
  • Αγαπητέ Divion,
    εκτός από την Αγγλία που τοe-bay εμπίπτει σε έλεγχο πραγματικά δεν γνωρίζω τι συμβαίνει σε άλλες χώρες. Αυτό που βλέπω όμως προσωπικά είναι ότι μπορώ να κλείσω τα 2καταστήματα που έχω και να πουλάω μέσα από site όπως το e-bay πράγματα από ιδιώτη προς ιδιώτη. Όπως αγοράζω και βλέπω τι φόροι πληρώνονται…
    Δεν θα έχω εφορία, υπαλλήλους ΙΣΑ, σύκα….
    Δεν λέω να γίνουν όλα νόμιμα πάντα θα υπάρχει παράθυρο. Αλλά από την στιγμή που γίνεται Ο ΧΑΜΟΣ στο διαδίκτυο οι 2 που πιαστήκαν στην Ρόδο μου θυμίζει ανέκδοτο. Σιγά το πράγμα. Εδώ υπάρχουν χιλιάδες site με παιδική πορνογραφία που σου χρεώνουν πιστωτική κάρτα!!! Ούτε μπλοκάρονται ούτε μπορούν να πιαστούν? Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να βρω στο PC του άλλου απαγορευμένο υλικό για να ασκήσω ποινική δίωξη. Δεν μπορεί η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος να κάνει συναλλαγές με μία «υπηρεσιακή» κάρτα και να δει πως γίνεται η δουλειά?
    Δεν είμαι κατά του διαδικτύου ούτε του ηλεκτρονικού εμπορίου. Απλά η υστερική τάση χρήσης του θα στερήσει πιθανές θέσεις εργασίας των παιδιών μας σε λίγα χρόνια. Προσωπικά κιόλας μπορώ να πω ότι δεν έχω πρόβλημα. Εναλλακτική υπάρχει. Μία χώρα που δεν έγκειται σε περιορισμούς φορολογικούς έδρα εκεί υπό μορφή off shore και άντε γεια. Το πρόβλημα όμως σε εθνικό επίπεδο δεν λύνεται έτσι. Ας μας πει το υπουργείο εμπορίου το μέρισμα του ηλεκτρονικού παραεμπορίου πόσο είναι που ψάχνουν χρήματα….

    Εντελώς φιλικά

    Σχολιάστε
  • Ακριβώς. Επειδή οι νόμοι όπως ξέρετε στην Ελλάδα δεν ισχύουν συνέλαβαν και αυτούς τους 2 καθώς δεν μπορεί να τους διώξει κάποιος κανονικά, αν δεν έχουν αρχεία στους δικούς τους σέρβερ. Εκτός και αν τα παιδιά ήταν τοσο βλάκες και προσπαθούσαν χώρις να ξέρουν το αντικείμενο να βγαλουν λεφτά που το έκαναν.

    Οσον αφορά τα site που είπε ο προηγουμενος μπορείς και εσυ να ψαξεις για eshop, και ebay
    αλλα ποιος σου είπε οτι δεν πληρώνουν φορους??
    μαλλον δεν ξέρεις καθολου απο διαδυκτιο και βασικά ακούς οτι απλά σου πασαρουν.

    Αν δεν υπηρχε και η πειρατεία εν μερη δεν θα είχε οχι δουλεια αλλα ουτε αντικείμενα για να πουλησεις….

    Και σαν τελευταίο σχόλιο αν έχουν καλό δικηγόρο και δεν πανε για συμβιβασμό ώστε να γινει και δεδικασμένο μετα μπορούν (αν πάντα προσέχαν όπως επρεπε) να στριμώξουν άγρια την ΕΠΟΕ και τους μπάτσους καθώς τα μισα ειναι προσωπικα δεδομένα και αν δεν είχαν και στους σερβερ τους αρχεία τοτε μπορουν να ζητησουν και μια ΜΕΓΑΛΗΗΗΗ αποζημιωση…

    Σχολιάστε
  • Texnika opws eipes mporei …alla milwntas genika,panta uparxei kai o allos dromos…autos tis paranomias…pou den mporei kaneis na to kleisei.Einai polla ta “Kolpa” pou paizontai!! Kserw oti den se kalupsa apoluta alla elpizw na katalaveis panw katw an skefteis ti paizei pragmatika,ti mporei na kaneis kapoios wste na min dwsei 30 eurw gia ena paixnidi p.x enw exei tin dunatotita kai ton tropo na to katevasei dwrean apo kapoia istoselida i na to agorasei kiolas poli pio fthina apo to internet akoma kai an uparxei nomos pou to apogoreuei auto..Allwste kuriws stin ellada oi nomoi den “isxuoun” oso sto ekswteriko..

    Σχολιάστε
  • Μάλιστα. Καλώς λοιπόν ξεκίνησε το «καθάρισμα» του παράνομου ηλεκτρονικού εμπορίου. Εγώ έχω μία εταιρία που ασχολείται με εμπόριο. Ελέγχομε για το τι πουλάω από που το προμηθεύομαι κλπ, κλπ όπως προβλέπουν οι νόμοι. Τα προϊόντα που πουλάμε σχετίζονται με παιχνίδια Η/Υ. Βγαίνει λοιπόν ένα νέο προϊόν την 1η Δεκεμβρίου και έχει τιμή πώλησης 30 € από τα οποία εγώ ως επιχείρηση δουλεύω με κέρδος 20%. Το νέο αυτό προϊόν θα μπορώ να το διαθέσω μέχρι να έρθει Ελλάδα κλπ. κατά τις10 Δεκεμβρίου. Την 1η Δεκεμβρίου το βράδυ υπάρχει διαθέσιμο στο http://www.piratebay.com ή σε κάποιο rapid share. Ανάλογη κατάσταση και με το e-bay και άλλα website που πρακτικά είναι μαγαζιά πωλήσεων χωρίς ΦΠΑ, φόρους κλπ. Αυτοί πως θα διωχθούν ποινικά? Δεν μπορεί να υπάρξει νομοθεσία που να μπλοκάρει κάποια websites από τους χρήστες μίας χώρας ανάλογα με τις διατάξεις της? Τεχνικά μπορεί από τα λίγα που ξέρω.

    Σχολιάστε
    • ναι, ας πιασουν αυτους με τα πειρατικα site, ειναι πρωτη προτεραιοτητα-.- τι να σου πω ρε ανθρωπε, αμα δεν υπηρχαν τετοιες ιστοσελιδες πιστευεις πως θα αγοραζαμε οολα αυτα τα παιχνιδια ή θα νοικιαζαμε οολες αυτες τις ταινιες? οσοι ενδιαφδερονται πραγμτατικα το αγοραζουν το παιχνιδι, οποτε δεν σε αγγιζει, ισα ισα που το κανει πιο γνωστο.

      Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *