ΜΟΥΣΙΚΗΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σε δύσκολη οικονομική κατάσταση η online μουσική κοινότητα Jamendo

Σε δυσχερή κατάσταση φαίνεται πως βρίσκεται το Jamendo, η online μουσική κοινότητα στην οποία ο καθένας μπορεί να δημοσιεύσει ελεύθερα την μουσική που αυτός έχει δημιουργήσει, υπό την γνωστή Creative Commons άδεια. Το Jamendo βρίσκεται σε φάση αναζήτησης αγοραστή ή κάποιας άλλης εταιρείας η οποία θα επιθυμεί την συγχώνευση μαζί του.

Το πρόβλημα προέκυψε μετά την αποτυχία εισροής νέων κεφαλαίων, ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ, από την Mangrove Capital Partners, τον εδώ και χρόνια επενδυτή της υπηρεσίας, καθώς και από μια νέα ενδιαφερόμενη πηγή.

Τα νέα επιβεβαίωσε ο CEO και συνιδρυτής του Jamendo, Laurent Kratz, μετά και την διαρροή φημών που υπήρξε πριν λίγες μέρες στο Twitter.

Ο Kratz αναφέρει πως τους περασμένους 18 μήνες, το Jamendo “χτίζει” έναν τεράστιο κατάλογο μουσικής, διαθέσιμης υπό Creative Commons άδεια, καθώς και έναν τρόπο προώθησης και δημιουργίας κέρδους για τον καλλιτέχνη από αυτήν.

Η μουσική συλλογή της υπηρεσίας απαριθμεί αυτή τη στιγμή σχεδόν 200000 μουσικά κομμάτια.

Παράλληλα, τον Μάρτιο του 2009, δημιουργήθηκε και το ηλεκτρονικό κατάστημα του Jamendo, από το οποίο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να πληρώσει τα πνευματικά δικαιώματα της μουσικής που επιθυμεί και να την χρησιμοποιήσει στον κινηματογράφο, σε ιστοσελίδες, σε κάποιο κατάστημα κτλ.

Πηγή: TECHGR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *