Επικαιρότητα

Κανονικά τα πλοία,στάσεις εργασίας σε τρένα και προαστιακό

Ομαλοποιείται η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά καθώς από τα μεσάνυχτα πραγματοποιούνται τα πρώτα δρομολόγια. Ωστόσο, επεισόδια σημειώθηκαν την Τετάρτη, όταν συνδικαλιστές των σωματείων ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ που βρίσκονταν στους καταπέλτες των πλοίων δεν επέτρεπαν την είσοδο των επιβατών, αν και η απεργία είχε κριθεί παράνομη από το Πρωτοδικείο Πειραιά.

Αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΚΚΕ για την ταλαιπωρία των επιβατών

Ευθύνες στις ακτοπλοϊκές εταιρείες για την ταλαιπωρία των επιβατών επέρριψε η ΓΓ του ΚΚΕ, καθώς όπως είπε, διαβεβαίωναν ότι τα πλοία θα ξεκινήσουν, ενώ ήταν γνωστή και η απεργία και η απόφαση των ναυτεργατών.

“Το ΚΚΕ έχει ξεπεράσει κάθε όριο και η αντιφατική στάση του δεν είναι προς όφελος του ελληνικού λαού” σχολίασε η κυβέρνηση.

Οι αποσπασματικές και δίχως προετοιμασία κινήσεις της κυβέρνησης και το επιπόλαιο και γεμάτο στρεβλώσεις προτεινόμενο σχέδιο νόμου για το καμποτάζ οδήγησαν στην απεργία στο λιμάνι του Πειραιά, ανέφερε από την πλευρά της η ΝΔ.

Στάσεις εργασίας σε τρένα – προαστιακό

Μετ’ εμποδίων θα λειτουργήσουν και σήμερα τα τρένα και ο προαστιακός λόγω των δίωρων στάσεων εργασίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ 7-9 το πρωί, 3-5 το απόγευμα και 10-12 το βράδυ. Στο μεταξύ, συνταξιούχοι βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το υπ. υγείας και έχουν ζητήσει συνάντηση με την υπουργό Μαριλιζα Ξενογιαννακοπουλου με αιτήματα την παροχή δωρεάν δημόσιας υγείας. Συγκέντρωση έξω από το υπ. Οικονομικών στο Σύνταγμα, πραγματοποιούν οι πρώην απολυμένοι της ΟΑ ζητώντας την πλήρη τακτοποίηση των ίδιων και των συναδέλφων τους.

Συγκεντρώσεις έξω από τα υπ. Οικονομικών – Υγείας

Όπως υποστηρίζουν έχουν περάσει οκτώ μήνες από τότε που είχαν λάβει διαβεβαιώσεις ότι θα τους δοθούν οι αποζημιώσεις καθώς και ότι θα γίνουν μετατάξεις σε άλλους φορείς του δημοσίου.

Τέλος τονίζουν πως αν και τώρα δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις στα αεροδρόμια.

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *