Κόσμος

Τραγωδία στην Ισπανία με θύματα 12 νέους που τους χτύπησε τρένο

Ανείπωτη τραγωδία με θύματα 12 νέους σημειώθηκε στην Ισπανία, όταν υπερταχεία τους χτύπησε ενώ περνούσαν τις γραμμές του τρένου, κοντά στη Βαρκελώνη. Οι άτυχοι νέοι βρήκαν ακαριαίο θάνατο όταν αποφάσισαν να διασχίσουν τις γραμμές του τρένου που συνδέουν τη Βαρκελώνη με το Αλικάντε, αντί να χρησιμοποιήσουν την υπόγεια διάβαση. Λίγα λεπτά νεωρίτερα είχαν κατέβει από ένα άλλο τρένο και κατευθύνονταν στην παραλία για να πάρουν μέρος σε τοπικό φεστιβάλ.

Τρεις τραυματίες σε κρίσιμη κατάσταση

Το δυστύχημα συνέβη στις 23.26 το βράδυ της Τετάρτης.

Η Υπερταχεία Αλαρίς προερχόμενη από το Αλικάντε παρέσυρε τους νέους την ώρα που προσπαθούσαν να περάσουν τις γραμμές του τρένου.

Πέρα από τους 17 νέους που βρήκαν ακαριαίο θάνατο υπάρχουν ακόμα άλλοι 14 τραυματίες, οι τρεις εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, δυο γυναίκες 25 και 18 ετών και ένας νεαρός 18 ετών.

Η ταυτότητα των θυμάτων δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί ωστόσο τοπικοί άρχοντες αναφέρουν ότι πολλά από τα θύματα είναι νέοι από τη Λατινική Αμερική.

Αυτόπτες μάρτυρες, αναφέρουν ότι στο σημείο δεν υπήρχαν φώτα και ότι κανείς δεν τους ενημέρωσε ότι επρόκειτο να περάσει ένα τρένο.

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *