Επικαιρότητα

Κλείνουν για 3 ημέρες περίπτερα και ψιλικατζίδικα

Τριήμερη απεργία αποφάσισε η Ομοσπονδία Περιπτερούχων, ενώ σαράντα περιπτερούχοι θα ξεκινήσουν την Παρασκευή το πρωί απεργία πείνας διαρκείας, έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Τη συμμετοχή τους στην τριήμερη απεργία αποφάσισαν 80 δευτεροβάθμια σωματεία από 45 νομούς της χώρας ενώ η απεργία θα αφορά και τα ψιλικατζίδικα.

Τα αιτήματα των περιπτερούχων

Τα αιτήματα του κλάδου είναι να καθοριστεί ποσοστό κέρδους 8,2% είτε με απελευθέρωση της τιμής μη αναγραφόμενη, είτε με ενδεικτική προτεινόμενη τιμή πώλησης, είτε με επαναφορά των ειδικών φόρων κατανάλωσης στο 60%, όπως είναι και ο μέσος όρος της Ευρώπης.

Επιπλέον, αναφέρουν ότι αδυνατούν να πουλήσουν καπνοβιομηχανικά προϊόντα και κάρτες κινητής τηλεφωνίας, με ποσοστό κέρδους κατά μέσο όρο 3%.

Κινητοποιήσεις σε ΟΣΕ – Προαστιακό την επόμενη βδομάδα

Την ίδια ώρα, 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες εξήγγειλαν για την ερχόμενη βδομάδα οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο που αφορά στην εξυγίανση και ανάπτυξη του ΟΣΕ

Πιο συγκεκριμένα, ανακοίνωσαν 24ωρες απεργίες για την προσεχή ΔευτέραΤρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας δεν θα εκτελούνται και τα δρομολόγια του μετρό, από το σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το αεροδρόμιο.

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *