ΤΟ APN ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Κρητικό Ρεβεγιόν Χριστουγέννων με λυράρη και μοναδικές γεύσεις !

400_untitled1_largeΟ γνωστός ηθοποιός Γιώργος Παρτσαλάκης, ετοιμάζει ένα μοναδικό κρητικό  χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν με τον γνωστό λυράρη Βασίλη Καρεφυλάκη  και μοναδικές γεύσεις από την τοπική κουζίνα της Κρήτης που θα σας ενθουσιάσουν.

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.Το Τζουγκρί, το εστιατόριο που έχει δημιουργήσει στον Άλιμο, ο γνωστός ηθοποιός τους τελευταίους μήνες έχει ξεχωρίσει για την ποιότητά του, τις εκπλήεις και τους εκλεκτούς θαμώνες που συγκεντρώνει όχι μόνο από το καλλιτεχνικό στερέωμα (οι συνάδελφοι του Παρτσαλάκη τον τιμούν δεόντως) αλλά και απο τον επιχειρηματικό κόσμο.

Με 50, μόνο, ευρώ την  παραμονή των Χριστουγέννων το Τζουγκρί με τον σεφ Δημήτρη Πολίτη έχει ετοιμάσει ένα μοναδικό φεστιβάλ γεύσεων για την ξεχωριστή βραδιά συνδυάζοντας την παράδοση με την άριστη ποιότητα όλων των προϊόντων που έρχονται κατευθείαν από τα χωριά της Κρήτης.

Το  μενού περιλαμβάνει Ντολμαδάκι, καλτσούνια με μυζήθρα και απάκι (καπνιστό χοιρινό) για πρώτα πιάτα, την μοναδική σαλάτα Τζουγκρί, (μαρούλι, τομάτα, αγγούρι, κρεμμύδι, πιπεριά, μηζύθρα, κάπαρη, Κρίτυλο, ελιές και κρίθινο παξιμάι), για κυρίως πιάτο κατσικάκι με σταμναγκάθι ή γαμοπίλαφο , ξεροτήγανα και Σφακιανόπιτα με άφθονο κρασί και καλές ρακιές. Στα 50  ευρώ περιλαμβάνεται η κατανάλωση άφθονου κρητικού κρασιού ενώ το ρακί είναι προσφορά από το Τζουγκρί.

Ο Λυράρης Βασίλης Καρεφυλάκης θα εμφανιστεί στο Τζουγκρί στις 24, 25, 26 Δεκεμβρίου καί την Κυριακή 27 θα στηθεί ένα κρητικό γλέντι από το μεσημέρι μέχρι αργά. Παραδοσιακά τραγούδια της Κρήτης, επιλογές από το έντεχνο – και όχι μόνο – λαϊκό τραγούδι και μουσικά κομμάτια που σπάνια ακούς περιλαμβάνει το ρεπερτόριο του λυράρη  που με τους μουσικούς του θα προσφέρει μια διαφορετική νότα στην Χριστουγεννιάτικη Γιορτή μας.

Ο Γιώργος Παρτσαλάκης άνοιξε το δικό του Κρητικό εστιατόριο, μεταφέροντας την κρητική κουζίνα σ’ ένα χώρο που έφτιαξε με μεράκι και αγάπη. Το «Τζουγκρί», στην Κρήτη σημαίνει «μύτη του βράχου», στις ψηλές μαδάρες που μόνο τα  κρι-κρι μπορούν και σκαρφαλώνουν.

Βρεθήκαμε κι εμείς στο Τζουγκρί. Μείναμε κατάπληκτοι με την φιλοξενία των Κρητών που τους διακρίνει τα δε φαγητά πεντανόστιμα, που σου θυμίζουν γεύσεις που μεγάλωσαν γενιές και γενιές Κρητών, που η κουζίνα τους δεν είναι άλλη από την κουζίνα που ταυτίζονται από τα τοπικά ήθη και έθιμα, τον πολιτισμός της και την τοπική της παραγωγή.

Φτιαγμένα από τα έμπειρα χέρια του γνωστού  σεφ Δημήτρη Πολίτη, με υλικά που έρχονται καθημερινά από την Κρήτη. Ενδεικτικά, το ελαιόλαδο από τα Χανιάαρνάκι και κατσικάκι από την Κίσσαμο, το σταμναγκάθι από την Γραμπούσα, οι χοχλοί από την Επισκοπή.

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας. Δημιουργικό σκηνικό  γεύσης με θέμα την Κρήτη με τεράστιες τοιχογραφίες, που σε προκαλούν να σκεφτείς ότι βρίσκεσαι σε ένα χώρο αντιπροσωπευτικό της Κρήτης. Τοιχογραφίες με πρόσωπα όπως ο Νίκος Καζαντζάκης, ο Μάνος Κατράκης, ο Αλέξης Μινωτής, ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος, οι γονείς του Παρτσαλάκη.

«Ήθελα να κάνω κάτι διαφορετικό», λέει ο Γ. Παρτσαλάκης και επισημαίνει: «Δεν κατέφυγα σε ηθογραφικά στοιχεία, όπως κουρελούδες. Προτίμησα να το διακοσμήσω με φωτογραφίες ανθρώπων του πολιτισμού από την Κρήτη που με έχουν επηρεάσει, όπως ο Κατράκης, ο Μινωτής, ο Θεοτοκόπουλος, οΚαζαντζάκης και ο Ξυλούρης. Το μαγαζί δεν είναι «κυριλέ», είναι πολιτισμένο. Αγαπώ πολύ την Κρήτη και ήθελα να κάνω κάτι που να μου θυμίζει το νησί μου. Θεωρώ ότι είμαι άνθρωπος φιλόξενος και μερακλής, που πιάνουν τα χέρια του. Μου αρέσει να περιποιούμαι τους δικούς μου ανθρώπους, μου δίνει μεγάλη χαρά να τους κάνω το τραπέζι. Ακόμα και σήμερα, όταν κατεβαίνω στο χωριό μου, στα Καλουδιανά, φουρνίζω με λιόξυλα στον ξυλόφουρνο που έφτιαξε ο πατέρας μου τη δεκαετία του ’50, στήνω ένα καζάνι και φτιάχνω πιλάφι.

Λεπτοκαμωμένες  μαραθόπιτες, με χόρτο ζωντανό, που  δεν έχει παρατσιγαριστεί, πατάτες  με στάκα που σε βάζουν σε πειρασμό να βουτήξεις το ψωμάκι σου αγνοώντας παντελώς τους καλούς σου τρόπους, σύγκλινα, με πράσο, σέλινο και μια ιδέα φρέσκιας ντομάτας ν’ αφήνουν αίσθηση καπνιστού στο στόμα, σε διακτινίζουν στη μεγαλόνησο.

ΤΖΟΥΓΚΡΙ: Θουκυδίδου 53’55, ΑΛΙΜΟΣ, τηλ. 210 98.36.260

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *