ΤΟ APN ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Ποια ρολά προσφέρουν την μεγαλύτερη ασφάλεια για το μαγαζί μου;

Ποια ρολά προσφέρουν την μεγαλύτερη ασφάλεια για το μαγαζί μου;Ένα κατάστημα είναι το βιος του ιδιοκτήτη και της οικογένειας του. Είναι η πηγή του εισοδήματος του και η παραμικρή ζημιά σε αυτό ή η παρεμπόδιση της λειτουργίας του μπορεί να έχουν καταστροφικές συνέπειες. Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι ένα από τα πρώτα πράγματα που σκέφτεται κάποιος που ανοίγει μαγαζί είναι η ασφάλεια του, δηλαδή το τι θα κάνει για να το θωρακίσει απέναντι στους κλέφτες. Οι διαρρήκτες προτιμούν συχνά τα καταστήματα αφού πέρα από τις εισπράξεις και άλλα μετρητά που μπορούν να βρουν στο ταμείο μπορούν πάντα να κλέψουν και τα εμπορεύματα. Δεν είναι και σπάνιο να προξενούν μεγάλες καταστροφές σαν «εκδίκηση» που δεν μπόρεσαν να βρουν αυτά που ψάχνουν.

Αν λοιπόν κάποιος θέλει να κρατήσει τους κλέφτες έξω από το μαγαζί του, υπάρχει στην ουσία μόνο ένας τρόπος για να το κάνει αυτό και δεν είναι άλλος από τα ρολά ασφαλείας, τα οποία και βλέπουμε σε όλα τα καταστήματα αλλά και γενικά σε όλες τις επιχειρήσεις. Το εν λόγω μέτρο ασφαλείας είναι τόσο δημοφιλές γιατί είναι και το μόνο που δημιουργεί στην ουσία ένα τείχος ανάμεσα στον κλέφτη και το κατάστημα, το οποίο και θα πρέπει να ξεπεράσει με ειδικά εργαλεία και γνώσεις που είναι πολύ πιθανό ότι δεν διαθέτει.

Αυτό που θα έχει προσέξει σίγουρα όποιος ενδιαφέρεται για ρολά καταστημάτων είναι το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί και διάφοροι τύποι. Δεδομένου λοιπόν ότι το κύριο μέλημα είναι η ασφάλεια, είναι λογικό να αναρωτιέται κανείς ποιος από όλους αυτούς τους τύπους είναι ο πιο ασφαλής. Ας προσπαθήσουμε να απαντήσουμε αυτό το δύσκολο ερώτημα.

Ποιος τύπος ρολών είναι ο πιο ασφαλής;

Η πιο σύντομη και απλή απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι «τα ρολά κλειστού τύπου». Τα εν λόγω ρολά για την ασφάλεια καταστήματος θα τα συναντήσετε κυρίως σε τράπεζες και γενικά σε επιχειρήσεις που δεν έχουν μεγάλη ανάγκη τη βιτρίνα τους για να προσελκύσουν πελάτες ή απλά δεν έχουν βιτρίνα. Μιλάμε για ρολά που αποτελούνται στην ουσία από τελείως συμπαγή κομμάτια χαλύβδινης λαμαρίνας, οπότε όταν κλείνουν δημιουργούν ένα συμπαγές τείχος μπροστά από τις διόδους του καταστήματος. Ο κλέφτης απλά δεν έχει καμία απολύτως πρόσβαση στην δίοδο. Επίσης, τα ρολά αυτά προσφέρουν πολύ μεγάλη προστασία ακόμη και από αντικείμενα που μπορεί να πετάξει κάποιος χούλιγκαν όπως πέτρες, καδρόνια και ακόμη και βόμβες Μολότοφ. Μιλάμε δηλαδή για μία σχεδόν τέλεια θωράκιση. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι τα εν λόγω ρολά είναι πάντα η καλύτερη λύση.

Γιατί δεν είναι πάντα τα κλειστού τύπου ρολά η κατάλληλη λύση;

Όπως είπαμε και πριν, τα ρολά αυτά δημιουργούν ένα ΣΥΜΠΑΓΕΣ τείχος ανάμεσα στο κατάστημα και τον έξω κόσμο. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι οι περαστικοί δεν θα έχουν ιδέα για το τι πουλάει το κατάστημα αφού δεν θα έχουν καμία απολύτως οπτική επαφή με τα προϊόντα του όσο αυτό θα είναι κλειστό, αυτός είναι και ο λόγος που συγκεκριμένος τύπος προτιμάται κυρίως από τράπεζες και καταστήματα χωρίς βιτρίνες ή από υποκαταστήματα γνωστών αλυσίδων.

Αν θέλετε το κατάστημα σας να έχει υψηλή ασφάλεια αλλά να φαίνεται και κάπως η βιτρίνα του, μπορείτε να επιλέξετε τα ρολά διάτρητου τύπου που θα βρείτε στην Dimitris Menounos – Ρολά Αθήνα. Τα συγκεκριμένα ρολά είναι σχεδόν ίδια με τα κλειστού τύπου, αλλά η ειδοποιός διαφορά τους είναι το γεγονός ότι έχουν μικρές τρύπες – εξ ου και διάτρητα – οι οποίες επιτρέπουν στους περαστικούς να έχουν έστω και μικρή οπτική επαφή με τη βιτρίνα. Τα διάτρητα ρολά παρέχουν μεγάλη προστασία από τους κλέφτες αλλά και από ρίψεις αντικειμένων, απλά οι τρυπίτσες τους τα καταστούν ΕΛΑΧΙΣΤΑ λιγότερο ασφαλή από τα κλειστού τύπου, αλλά και πάλι απροσπέλαστα από την συντριπτική πλειοψηφία των κλεφτών.

Αν λοιπόν θέλετε το μαγαζί σας να έχει την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια οι επιλογές σας είναι δύο: αν δεν σας ενδιαφέρει η ορατότητα της βιτρίνας σας τα ρολά κλειστού τύπου, αν σας ενδιαφέρει τα διάτρητα ρολά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *