ΤΟ APN ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Σύνοψη των νέων για το άτμισμα

Σύνοψη των νέων για το άτμισμα

Η ΕΕ αναθέτει υπεργολαβικά τον έλεγχο του καπνού
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε ότι αναθέτει υπεργολαβικά βασικές αρμοδιότητες για τον έλεγχο του καπνού σε μη εκλεγμένους φορείς, προειδοποιεί η European Tobacco Harm Reduction Advocates (Ευρωπαϊκή οργάνωση Υποστηρικτών της Μείωσης της Βλάβης από τον Καπνό). Η ETHRA λειτουργεί για να συντονίζει τις δράσεις των πανευρωπαϊκών ομάδων καταναλωτών και των οργανώσεων υποστήριξης. Ο οργανισμός κρούει “τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τη ανάληψη ευθυνών και τις πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων”.
Οι αξιωματούχοι της ΕΕ προκήρυξαν προηγουμένως διαγωνισμό για την ενιαία σύμβαση-πλαίσιο για δράσεις υποστήριξης στον τομέα του ελέγχου του καπνίσματος. Πρόσφατα ανακοίνωσαν ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε και ότι διορίστηκαν τρεις ανάδοχοι

Ο Whitty αμφισβητεί το θέμα με τις αρωματικές γεύσεις στα υγρά αναπλήρωσης
Ο καθηγητής Sir Chris Whitty, ο επικεφαλής ιατρικός αξιωματούχος της Αγγλίας, αμφισβήτησε το κατά πόσον οι γεύσεις και τα χρώματα των υγρών αναπλήρωσης ενθαρρύνουν τους μη καπνιστές να ατμίσουν. Έκανε τη δήλωση αυτή κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης ερωτήσεων και απαντήσεων με την Επιτροπή Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας στο Κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα, προκαλώντας σωρεία αρνητικών δημοσιευμάτων στα μέσα ενημέρωσης.
Η Dr Caroline Johnson ήταν υπεύθυνη για την επιχειρηματολογία διάρκειας 10 λεπτών σε ό,τι αφορά στο νομοσχέδιο για την απαγόρευση των συσκευών μιας χρήσης και υποστηρίχθηκε από ορισμένα μέλη της επιτροπής.
Η Dr Johnson ρώτησε τον καθηγητή Whitty: “Θέλω να ρωτήσω για το άτμισμα. Μιλήσατε για το κάπνισμα. Ξέρουμε ότι θέλουμε να σταματήσουμε τους ανθρώπους να καπνίζουν καπνό, επειδή είναι κακό γι’ αυτούς και τους κάνει να πεθαίνουν νεότεροι από ένα σωρό διαφορετικές ασθένειες. 

 

Ο διευθυντής του CTP Brian King
Δεν λέει πολλά που δεν έχετε ήδη ακούσει – Jim McDonald
Μετά τη σημερινή δημοσίευση της απάντησης του FDA σε μια έκθεση του Δεκεμβρίου που ασκεί κριτική στις ρυθμιστικές αρχές καπνού του οργανισμού, ο διευθυντής του Κέντρου Προϊόντων Καπνού του FDA Brian King κάθισε μαζί με εκπροσώπους της ανεξάρτητης βιομηχανίας ατμίσματος για να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης του οργανισμού προς τα ατμιστικά προϊόντα και τους ανθρώπους που τα χρησιμοποιούν.
Η εκδήλωση μέσω Zoom, η οποία τιτλοφορήθηκε ως
“Το μέλλον του ατμίσματος στις ΗΠΑ: Μια συζήτηση με τον Dr. Brian King από τον FDA”, διοργανώθηκε από την Αμερικανική Ένωση Κατασκευαστών Ατμιστικών προϊόντων (AVM) και συντονίστηκε από την Αντιπρόεδρο της AVM Allison Boughner και τον Διευθυντή Νομοθετικών και Εξωτερικών Υποθέσεων Gregory Conley. Ο υπέρμαχος του ατμίσματος Nick “Grimm” Green αναμετάδωσε την εκδήλωση στο κανάλι του στο YouTube.

Η προσέγγιση του Ηνωμένου Βασιλείου για το άτμισμα:
Εκπαίδευση αντί απαγόρευσης
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι αξιωματούχοι δημόσιας υγείας έχουν προσεγγίσει προληπτικά το ζήτημα του ατμίσματος από ανηλίκους εκπαιδεύοντας τα παιδιά.
Για το σκοπό αυτό, έχει προταθεί μια ταινία κινουμένων σχεδίων για να την προβάλουν οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία και έχει σχεδιαστεί ένα φυλλάδιο για γονείς και φροντιστές που μπορούν να μοιραστούν μέσω ενημερωτικού δελτίου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Επιπλέον, έχει δημιουργηθεί μια επιστολή για να στείλουν τα σχολεία στους γονείς για να εξηγήσουν τις πληροφορίες που θα διδάξουν στα παιδιά τους. Το πλήρες φάσμα των πόρων βρίσκεται στην ιστοσελίδα της δράσης για το κάπνισμα και την υγεία (Action On Smoking And Health – ASH), η οποία είναι ελεύθερη προς χρήση για όλους. 

Ωθώντας τον πανικό
Η δημόσια υγεία υποδαυλίζει τον φόβο για το άτμισμα| RegWatch
Η υστερία για το άτμισμα δεν είναι υποπροϊόν του πολέμου της δημόσιας υγείας κατά του ατμίσματος- είναι το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.
Η δημόσια υγεία επιδιώκει να δημιουργήσει φόβο και πανικό για να εμποδίσει τη λογική σκέψη, ξεκινώντας από τη λεγόμενη “επιδημία” του ατμίσματος των εφήβων και των “πνευμονοπαθειών που σχετίζονται με το άτμισμα” φτάνοντας μέχρι τον ισχυρισμό ότι η νικοτίνη βλάπτει τους αναπτυσσόμενους εγκεφάλους.
Σε αυτή την ειδική έκδοση του RegWatch, ο Martin Cullip, διεθνής συνεργάτης της Taxpayers Protection Alliance και πολυγραφότατος συγγραφέας σε θέματα πολιτικής μείωσης της βλάβης, παρέχει μια έξυπνη αντίδραση σε μια λιτανεία πανικού που έχει προωθήσει η δημόσια υγεία σχετικά με τα προϊόντα ατμίσματος νικοτίνης.

Οι NSW Greens υποστηρίζουν τη νομιμοποίηση του ατμίσματος
Duncan Murray
Οι NSW Greens αποκάλυψαν ένα σχέδιο για τη νομιμοποίηση των ατμιστικών προϊόντων νικοτίνης για άτομα άνω των 18 ετών, ώστε να συμβάλουν στη μείωση των βλαβών από τον καπνό που οφείλονται στις συσκευές αυτές.
Η στρατηγική που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, θα θέσει όρια στα επίπεδα νικοτίνης και θα απαγορεύσει τη χρήση επιβλαβών χημικών ουσιών, καθώς και απαιτήσεις για ύπαρξη προειδοποιήσεων για την υγεία σε όλα τα προϊόντα ατμίσματος.
Η εκπρόσωπος των Greens για θέματα υγείας Cate Faehrmann δήλωσε ότι το σχέδιο για τη ρύθμιση των ατμιστικών όπως και των άλλων προϊόντων νικοτίνης θα τερματίσει τη μαύρη αγορά και θα τα απομακρύνει από τα χέρια των παιδιών.

Κορυφαίοι Ερευνητές στα θέματα Εθισμού Καταγγέλλουν τη Δήλωση του NHMRC της Αυστραλίας για τα Ηλεκτρονικά τσιγάρα
Έντεκα κορυφαίοι Αυστραλοί και διεθνείς επιστήμονες σε θέματα εθισμού στον καπνό υποστηρίζουν ότι η δήλωση του 2022 σχετικά με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που εξέδωσε ο κορυφαίος υγειονομικός και ιατρικός φορέας της Αυστραλίας, το Εθνικό Συμβούλιο Υγείας και Ιατρικής Έρευνας (NHMRC), δεν ανταποκρίνεται στα υψηλά επιστημονικά πρότυπα που αναμένονται από έναν κορυφαίο εθνικό επιστημονικό φορέα.
Η δήλωση του NHMRC που δημοσιεύθηκε το 2022 έχει ως στόχο να παράσχει “συμβουλές για τη δημόσια υγεία σχετικά με την ασφάλεια και τις επιπτώσεις των ηλεκτρονικών τσιγάρων με βάση την επανεξέταση των υφιστάμενων στοιχείων”.
Η κριτική για τη δήλωση του NHMRC, που δημοσιεύεται σήμερα στο επιστημονικό περιοδικό Addiction, υποστηρίζει ότι δεν συνοψίζει με ακρίβεια τα διαθέσιμα στοιχεία για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Η Altria συζητά για την εξαγορά του Vaping Startup NJOY για τουλάχιστον 2,75 δισεκατομμύρια δολάρια – Jennifer Maloney
Η Altria MO Group Inc. κατασκευάστρια εταιρεία των τσιγάρων Marlboro η οποία σημείωσε πτωτική πορεία κατά 1.11%, βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για την εξαγορά της νεοφυούς επιχείρησης ηλεκτρονικού τσιγάρου NJOY Holdings Inc. για τουλάχιστον 2,75 δισ. δολάρια, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα, προχωρώντας στην εξαγορά μιας νέας μάρκας ατμιστικών προϊόντων μετά την αποτυχία του στοιχήματος για την Juul.
Η συμφωνία για την NJOY, μία από τις λίγες κατασκευάστριες εταιρείες ηλεκτρονικών τσιγάρων των οποίων τα προϊόντα έχουν άδεια από τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές, θα μπορούσε να ανακοινωθεί το συντομότερο αυτή την εβδομάδα, δήλωσαν τα άτομα αυτά, αν και οι συνομιλίες θα μπορούσαν ακόμη να καταρρεύσουν. Η προτεινόμενη συμφωνία περιλαμβάνει ένα πρόσθετο κέρδος 500 εκατομμυρίων δολαρίων εάν επιτευχθούν ορισμένα ρυθμιστικά ορόσημα, είπαν σε δήλωσή τους. Η Wall Street Journal ανέφερε τον περασμένο Ιούνιο ότι η NJOY είχε προσλάβει συμβούλους και διερευνούσε την πώληση.

Χρήση, μάρκετινγκ και ελκυστικότητα των … προϊόντων νικοτίνης που λαμβάνονται από το στόμα μεταξύ εφήβων, νεαρών ενηλίκων και ενηλίκων / Shivani Mathur Gaiha, Crystal Lin, Lauren Kass Lempert, Bonnie Halpern-Felsher
Σημασία: Τα προϊόντα νικοτίνης που λαμβάνονται από το στόμα, όπως σακουλάκια, παστίλιες, δισκία, τσίχλες και οδοντογλυφίδες, κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα, ιδίως μεταξύ των εφήβων και των νεαρών ενηλίκων, με αυξημένη εμπορική προώθηση.
Στόχος: Να εκτιμηθούν τα πρότυπα χρήσης των προϊόντων νικοτίνης που λαμβάνονται από το στόμα και η πιθανότητα αγοράς και συμπάθειας των προϊόντων αυτών με βάση το μάρκετινγκ, χρησιμοποιώντας μια μεγάλη ομάδα εφήβων, νεαρών ενηλίκων και ενηλίκων.
Σχεδιασμός, περιβάλλον και συμμετέχοντες: Μια διατομεακή, διαδικτυακή έρευνα μεταξύ των συμμετεχόντων στις ΗΠΑ (n = 6.131, ηλικίας 13-40 ετών) διεξήχθη τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο του 2021.

Φορείς της βιομηχανίας ηλεκτρονικού τσιγάρου καλωσορίζουν τη φορολόγηση ως μέτρο ρύθμισης
KUALA LUMPUR: Οι φορείς στον τομέα του ηλεκτρονικού τσιγάρου ανέπνευσαν ανακουφισμένοι όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η επιχείρηση και τα προϊόντα της θα ρυθμιστούν μέσω της φορολογίας.
Ο πρόεδρος της Malaysian Retail Electronic Cigarette Association (MRECA) Datuk Adzwan Ab Manas δήλωσε ότι αν και οι φορείς του κλάδου ενδέχεται να αντιμετωπίσουν μια αρχική μείωση των πωλήσεων μόλις τεθεί σε ισχύ η φορολογία, είπε ότι αυτό θα είναι μόνο στιγμιαίο.
“Μόλις το άτμισμα αναγνωριστεί και υπαχθεί σε ρυθμιστικούς κανονισμούς, τότε μπορεί να προωθηθεί επίσημα ως μέθοδος μείωσης της βλάβης και το ηλεκτρονικό τσιγάρο ως ασφαλέστερο προϊόν σε σύγκριση με τα τσιγάρα.

Μια αναδρομή στο πώς τα πράγματα έχουν προχωρήσει ή όχι…

Δημόσια διαβούλευση της κυβέρνησης της Σκωτίας για την εξίσωση του ατμίσματος με το κάπνισμα – New Nicotine Alliance
Η κυβέρνηση της Σκωτίας ξεκίνησε δημόσια διαβούλευση για ένα νέο έγγραφο πολιτικής με τίτλο “Αυστηροποίηση των κανόνων για τη διαφήμιση και την προώθηση προϊόντων ατμίσματος”. Όπως υποδηλώνει ο τίτλος, οι προτάσεις επιδιώκουν να θέσουν περιττά εμπόδια μπροστά στην ευαισθητοποίηση σχετικά με τα προϊόντα ατμίσματος στη Σκωτία.
Η οδηγία της ΕΕ για τα προϊόντα καπνού, την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο επικύρωσε πριν από το Brexit, προβλέπει ήδη την απαγόρευση των διαφημίσεων ατμίσματος στην τηλεόραση, στις εφημερίδες και στα περιοδικά, αλλά αυτή η νέα πρωτοβουλία της κυβέρνησης της Σκωτίας έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει τα προϊόντα ατμίσματος όπως και τα τσιγάρα, απαγορεύοντας τις διαφημιστικές προβολές εντός των καταστημάτων, καθώς και τις προβολές σε διαφημιστικές πινακίδες, στάσεις λεωφορείων και οπουδήποτε αλλού επιτρέπεται σήμερα. Τα σχέδια θα απαγορεύουν επίσης στις εταιρείες ατμίσματος να γίνονται χορηγοί σε οποιαδήποτε εκδήλωση ή δραστηριότητα και θα απαγορεύουν τα δωρεάν ή μειωμένης τιμής δείγματα.

Απαραίτητες Στρατηγικές, άλλο ένα υποχείριο του Bloomberg / Christopher Snowdon, Velvet Glove Iron Fist
Είναι δύσκολο να συμβαδίσει κανείς με το δίκτυο των ομάδων που χρησιμοποιεί ως βιτρίνα ο Mike Bloomberg. Το μητρικό σκάφος είναι το Bloomberg Philanthropies, το οποίο διοχετεύει χρήματα σε ομάδες όπως η STOP (η οποία χρηματοδοτεί την ομάδα της Anna Gilmore στο Πανεπιστήμιο του Bath), από την οποία τα χρήματα πηγαίνουν σε ομάδες όπως το Investigative Desk.
Στη συνέχεια, υπάρχει η Εκστρατεία για Παιδιά απαλλαγμένα από τον  Καπνό και η Πρωτοβουλία Αλήθειας, οι οποίες αρχικά χρηματοδοτήθηκαν από την Κύρια Συμφωνία Διακανονισμού των ΗΠΑ, αλλά τώρα λαμβάνουν εκατομμύρια από τον Mini-Mike. Και υπάρχει και η χρηματοδότηση του προγράμματος του ΠΟΥ MPOWER και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας γενικότερα, με το Bloomberg Philanthropies να χρηματοδοτεί ρητά μια έκθεση του για το άτμισμα. Όλοι αυτοί οι οργανισμοί υιοθετούν τώρα μια σκληρή γραμμή κατά του ατμίσματος.

Δημοσίευση από vapers. org.uk

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *