ΤΑΞΙΔΙΑΤΟ APN ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Σας αρέσουν τα ταξίδια; Μάθετε ισπανικά!

Αν αγαπάτε τα ταξίδια και μία από τις αγαπημένες σας ασχολίες είναι να σχεδιάζετε ταξίδια σε διάφορους προορισμούς σε όλη την υφήλιο, τότε μετά τα αγγλικά η πιο χρήσιμη γλώσσα που μπορείτε να μάθετε είναι τα ισπανικά. Κι αυτό γιατί η ισπανική γλώσσα είναι καθημερινό εργαλείο επικοινωνίας για περισσότερους από 300 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Είναι η τέταρτη γλώσσα στον κόσμο και σας ανοίγει την πόρτα σε περισσότερες από 20 χώρες, ακόμη και σε κάποιες που δε θα το περιμένατε, όπως οι ΗΠΑ!
Ειδικά αν θέλετε να επισκεφθείτε αμερικάνικες πολιτείες που συνορεύουν με το Μεξικό και συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό ισπανόφωνων, η γνώση ισπανικών θα αλλάξει τελείως την ταξιδιωτική σας εμπειρία.
Μην το σκέφτεστε λοιπόν παραπάνω, ξεκινήστε
μαθήματα ισπανικών  όσο πιο γρήγορα μπορείτε και ανακαλύψτε έναν ολόκληρο κόσμο!

Έχοντας έστω και τις βασικές γνώσεις, θα μπορέσετε να απολαύσετε διαφορετικές εμπειρίες σε μια ισπανόφωνη χώρα, αφού είναι γεγονός ότι συνήθως οι κάτοικοι αυτών των χωρών μιλούν λίγο ή και καθόλου αγγλικά. Αν λοιπόν επιθυμείτε να γνωρίσετε σε μεγαλύτερο βάθος πολιτισμούς με πλούσια ιστορία και παραδόσεις, η γνώση της γλώσσας τους είναι σημαντική προϋπόθεση. Τα ισπανικά σας δίνουν επίσης πρόσβαση στα έργα μερικών από τους σημαντικότερους συγγραφείς και ποιητές στον κόσμο – Θερβάντες, Λόρκα, Νερούδα, Παζ, Μπόρχες.

Οι παραπάνω προοπτικές είναι ικανές να σας κινητοποιήσουν; Τότε θα χαρείτε να μάθετε ότι σε γενικές γραμμές τα ισπανικά δεν είναι δύσκολα, ειδικά αν γνωρίζετε ήδη μια άλλη λατινογενή γλώσσα, όπως π.χ. τα γαλλικά. Σε αυτή την περίπτωση, έχετε ένα σημαντικό προβάδισμα ως προς το λεξιλόγιο και την κατανόηση του συντακτικού της γλώσσας. Τα ισπανικά έχουν εύκολη προφορά και μια γραμματική που μπορεί να παρουσιάζει προκλήσεις, αλλά δεν έχει ιδιαίτερα πολλές εξαιρέσεις. Αν και τα ισπανικά έχουν εκατοντάδες τοπικές διαλέκτους, όλοι οι ισπανόφωνοι καταλαβαίνουν τη βασική ισπανική γλώσσα, τα καστιλιάνικα. Κάνοντας μαθήματα ισπανικών αυτή τη γλώσσα θα μάθετε.

Όπως πάντα μαθαίνοντας άλλες γλώσσες , υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να επισπεύσετε τη διαδικασία εκμάθησης αλλά και να έρθετε σε μεγαλύτερη επαφή με τη γλώσσα. Δοκιμάστε να αλλάξετε τη γλώσσα που χρησιμοποιείτε στον browser του υπολογιστή σας σε ισπανικά, δείτε ισπανικές ταινίες και videos χωρίς υπότιτλους, περιηγηθείτε σε ισπανικές ιστοσελίδες με νέα και θέματα που σας ενδιαφέρουν. Όλα δε θα τα καταλαβαίνετε, αλλά σιγά-σιγά θα εξοικειωθείτε και θα πλουτίσετε το λεξιλόγιό σας. Ήρθε η ώρα να απολαύσετε τον Αλμοδόβαρ διαφορετικά!

Ακόμη καλύτερα, αν έχετε την ευκαιρία να ταξιδέψετε σε μια ισπανόφωνη χώρα, μιλήστε τη γλώσσα χωρίς να ντρέπεστε για τα λάθη σας. Μην υποκύψετε στον πειρασμό να πείτε από την πρώτη στιγμή “¿Habla inglés?” γιατί διστάζετε να δοκιμάσετε τα ισπανικά σας. Οι ντόπιοι θα εκτιμήσουν την προσπάθειά σας κι εσείς θα συνειδητοποιήσετε πόσο πολλά μπορείτε να καταφέρετε. Όπου κι αν είστε και για όσο μαθαίνετε, αναζητήστε ανθρώπους που μιλούν ισπανικά και κάνετε πρακτική εξάσκηση. Όχι μόνο για να μάθετε αλλά και για να ευχαριστηθείτε.

Ας μην ξεχνάμε ότι η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας δεν είναι αυτοσκοπός, είναι ένας τρόπος για να διευρύνουμε τη ζωή μας και να ζήσουμε εμπειρίες πολύτιμες και μοναδικές!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *