ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η Microsoft δουλεύει πυρετωδώς να κλέψει την πρωτιά από την Google

new-google-logo-knockoff-e1363856105182

Google, υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές…Η πορτοκαλιά ακούει στο όνομα Microsoft. Ναι, Microsoft. Αυτή η “σιχαμερή” εταιρία από το Redmond που δημιουργεί προϊόντα που κολλάνε, που κρεμάνε, που τα κάνουν όλα με τον χειρότερο τρόπο. Έτσι δεν είχες μάθει τόσα χρόνια να λες;

RE-THINK.

Γιατί η Microsoft προσπάθησε, άλλαξε και φαίνεται να αρχίζει να βρίσκεται σε θέση οδηγού σε όλα τα μέτωπα. Το οικοσύστημα της μεγάλωσε (βλέπε Windows 8, Windows Phone 8, Windows 8 RT) αλλά και οι υπηρεσίες της έγιναν και αυτές πολυάριθμες και πάνω από όλα; Ποιοτικές.

Εκεί λοιπόν που η Google σκοτώνει προϊόντα (όπως το Google RSS Reader) για να επικεντρωθεί (όπως λέει) στα πιο σοβαρά της θέματα, η Microsoft δίνει φρέσκο αέρα σε όλους, έναν αέρα καινοτομίας και ενθουσιασμού. Εκεί που η Google φαίνεται πως χάνει τον δρόμο της και φαίνεται πως βρίσκεται σε έναν κύκλο μην βρίσκοντας από πουθενά διέξοδο, η Microsoft δουλεύει πυρετωδώς για να κλέψει την πρωτιά, άλλες φορές με καθαρά και άλλες φορές…με λίγο πιο βρώμικα.

Τελικά ίσως να είναι ψυχολογικοί οι λόγοι που έχουμε κολλήσει στην Google. Για δείτε γύρω σας. Και η Microsoft έχει εξίσου καλές (και σε μερικά σημεία ίσως και καλύτερες) υπηρεσίες. Κανείς όμως δεν κάνει το βήμα της αλλαγής. Ή μήπως όχι ; Πάρτε για παράδειγμα τις παρακάτω υπηρεσίες της Google και δείτε πώς η Microsoft υπερκαλύπτει τα κενά.

  • Google Search — Bing Search (Είναι πλέον παντού, στον IE, στα κινητά και είναι απλός και γρήγορος)
  • Google Images – Bing Images (Πολύ όμορφο interface, ταχύτατο και έχει τα ίδια αποτελέσματα)
  • Google News — Bing News (Εξίσου καλή δουλειά)
  • Google Maps — Bing Maps (Εδώ τα πράγματα αρχίζουν να φουντώνουν, πολύ καλοί χάρτες από την MS)
  • Gmail – Outlook.com (Από προσωπική εμπειρία, το Outlook.com είναι κλάσης ανώτερο από το Gmail σε πολλούς τομείς!)
  • Chrome — Internet Explorer (Αν και χρησιμοποιώ Chrome εδώ και καιρό, ο Internet Explorer 10 φαίνεται πως άλλαξε για τα καλά. Τρομερή ταχύτητα, HTML5 και πολλά άλλα)
  • Google Talk/Chat — Skype (….Νο comment)
  • Google Drive — SkyDrive (Ειδικά για τους παλιούς χρήστες τα 25GB είναι πολύ περισσότερα, άψογο)
  • Google Translate — Bing Translator (Καμία διαφορά)
  • Google Shopping — Bing Shopping (Μία από τα ίδια)

Οπότε όπως μπορείτε πολύ καλά να διαπιστώσετε, υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές… Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να κοιτάξουμε τριγύρω μας και να τις δούμε.

[dailyfix.gr @ apn]

Μια σκέψη για το “Η Microsoft δουλεύει πυρετωδώς να κλέψει την πρωτιά από την Google

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *