Αθλητικά

Μουντιάλ: Η Αργεντινή νίκησε 4-1 τη Νότιο Κορέα

Με χατ – τρικ του Ιγκουαΐν (33′, 76′, 80′) η Αργεντινή επικράτησε 4-1 της Νoτίου Κορέας σε αναμέτρηση για την 2η αγωνιστική του Β’ ομίλου και προκρίθηκε πανηγυρικά στους “16” του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής. Η ομάδα του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έφτασε τους έξι βαθμούς και ανεξάρτητα από τι θα συμβεί την τελευταία αγωνιστική περνά στην επόμενη φάση. Για την Ασιατική ομάδα μείωσε προσωρινά στο 45′ ο Τσουνγκ Γιονγκ. Η Αργεντινή που ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα απειλήθηκε μόνο κατά διαστήματα από τη Νότιο Κορέα.
Με την εμφάνιση αυτή η Αργεντινή θύμισε άλλες εποχές και ο Μέσι και η παρέα τους άφησαν υποσχέσεις για τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Καθάρισε απ’ την αρχή

Πιο δυνατά μπήκε η Αργεντινή στο παιχνίδι με σκοπό να πετύχει ένα γρήγορο τέρμα και να αιφνιδιάσει τη Νότιο Κορέα. Μόλις στο 3′ το σουτ που επιχείρησε ο Ντι Μαρία από τα αριστερά πέρασε λίγο άουτ. To γκολ ήταν θέμα χρόνου να έρθει για τους Αργεντινούς αφού είχαν κλείσει τους Νότιοκορεάτες στην περιοχή τους. Στο 16′ ο Μέσι εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και με αυτογκόλ του Τσου Γιούνγκ έγινε το 1-0 για την ομάδα του Ντιέγκο Μαραντόνα. Η Ν. Κορέα προσπάθησε να απαντήσει και δημιούργησε την πρώτη της ευκαιρία στο 18′, με το σουτ του Κι Χουν να περνά ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ρομέρο.

Η Αργεντινή συνέχισε να επιτίθεται και στο 28΄η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τέβες πέρασε λίγο άουτ. Στο 33′ ήρθε και το δεύτερο γκολ για την “Μπιανκοσελέστε”. Ο Ιγκουαΐν με καρφωτή κεφαλιά από κανονική θέση, ύστερα από σέντρα του Ντι Μαρία, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σουνγκ Ρόνγκ, κάνοντας το 2-0. Μια ανάσα και από τρίτο τέρμα βρέθηκε η Αργεντινή στο 40′, με το δυνατό σουτ του Ντι Μαρία να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Νοτίου Κορέας. Και ενώ όλα έδειχναν ότι αυτό θα είναι το σκορ του ημιχρόνου η Ασιατική ομάδα μείωσε στο 45′. Μετά από λάθος του Ντε Μικέλις ο Τσουνγκ Γιονγκ πήρε τη μπάλα και με πλασέ έκανε το 2-1.

Χατ – τρικ Ιγκουαΐν

Όπως ακριβώς στο πρώτο έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο η Αργεντινή μπήκε ορεξάτη στον αγωνιστικό χώρο. Στο 51′ μετά από μια εκπληκτική προσπάθεια ο Τέβες βγήκε στην αντεπίθεση, έδωσε κάθετη πάσα στον Ντι Μαρία, αυτός στον Ιγκουαΐν, με το πλασέ του τελευταίου να βγάζει με τα δάκτυλα ο γκολκίπερ της Νοτίου Κορέας. Στο 52′ ο Τέβες έπιασε ένα σουτ – κεραυνό που απέκρουσε με δυσκολία ο Σουνγκ Ρόνγκ. Η ομάδα του Χου Γιουνγκ-Μου ανέβασε στροφές και βρέθηκε μια ανάσα από την ισοφάριση στο 56′. Η απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Παρκ Τσου Γιονγκ, πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι των Αργεντινών.

Στο 76′ η Αργεντινή καθάρισε το παιχνίδι καθώς έφτασε σε τρίτο τέρμα. Ο Μέσι ξεκίνησε κούρσα από το κέντρο του γηπέδου, πέρασε όποιον βρήκε, σούταρε η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι στη συνέχεια ο Ιγκουαΐν με προβολή έκανε το 3-1. Η ομάδα του Μαραντόνα στο 80′ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη με σκόρερ και πάλι τον Ιγκουαΐν, αυτή τη φορά με κεφαλιά.

Κίτρινες: Κι Χουν (10′), Τσουνγκ Γιονγκ (34′), Γκουτιέρες (53′), Μασεράνο (54′)

Διαιτητής: Φρανκ ντε Μπλέκερε

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ν. Κορέα: Σουνγκ Ρόνγκ, Μπέομ Σέοκ, Γιόνγκ Χιούνγκ, Γιούνγκ Σου, Γιούνγκ Γου, Γιούνγκ Πιό, Σουνγκ Γιούενγκ, Τσουνγκ Γιόνγκ, Γι Σουνγκ, Τσου Γιούνγκ, Κι Χουν

Αργεντινή: Ρομέρο, Γκουτιέρες, Ντεμιτσέλις, Σάμουελ, Χέινσε, Μ. Ροντρίγκες, Ματσεράνο, Ντι Μαρία, Ιγκουαΐν, Μέσι, Τέβες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *