Επικαιρότητα

Νέα απεργία της ΑΔΕΔΥ, παγώνει τις συντάξεις ο υπ.Εργασίας

Για τις 16 Μαρτίου εξήγγειλε νέα απεργιακή κινητοποίηση η ΑΔΕΔΥ.

Σε δηλώσεις του στη ΝΕΤ 105,8, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος είπε ότι ο 13ος και 14ος μισθός είναι μια θεμελιώδης κατάκτηση και οι αντιδράσεις θα είναι ανάλογες σε μέγεθος, σε περίπτωση κατάργησης.

Τα μέτρα που λαμβάνονται τώρα είναι ταμειακά και όχι αναπτυξιακά. Άρα δεν βγαίνουμε από την ύφεση. Όταν θα εφαρμοστούν, θα πλήξουν μικρομεσαίους, ενώ θα πλήξουν και τον Τουρισμό. Θα οδηγηθούμε σε μηδενισμό της κατανάλωσης“, σημείωσε ο κ. Παπασπύρος. Όπως είπε, “έπρεπε να είχε γίνει διάλογος της κυβέρνησης με την ΑΔΕΔΥ και την ΓΣΕΕ πριν από την ανακοίνωση τους“.

Παγώνουν οι συντάξεις των ασφαλιστικών ταμείων

Παγώνουν για φέτος οι συντάξεις των ασφαλιστικών ταμείων, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας, επικαλούμενος τα ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα των ασφαλιστικών ταμείων.

Για το συνταξιοδοτικό ο Ανδρέας Λοβέρδος επανέλαβε ότι είναι αντίθετος με την αύξηση των γενικών ορίων ηλικίας από τα 65 στα 67 έτη και ότι στόχος είναι η αύξηση του μέσου όρου συνταξιοδότησης στα 63,5 χρόνια.

Να μην καταργηθεί η τριμερής χρηματοδότηση και να παραμείνει ο αναδιανεμητικός χαρακτήρας του συστήματος, ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΚΚΕ απέρριψε την πρόσκληση Λοβέρδου για συνάντηση, χαρακτηρίζοντας διακοσμητική διαδικασία τον διάλογο. Θα περάσουμε επώδυνα αλλά ελπίζουμε ότι θα αντέξουν οι “γέφυρες” για το αύριο, ανέφερε ο ΛΑΟΣ. Συνάντηση Σαμαρά-Λοβέρδου στις 12 για το Ασφαλιστικό.

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *