Επικαιρότητα

Πράσινο φως για τα κολέγια από το ΣτΕ

Το πράσινο φως, άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας, για την αναγνώριση, των επαγγελματικών δικαιωμάτων, σε αποφοίτους κολεγίων.

Με απόφασή του, το Ανώτατο Ακυρωτικό δικαστήριο, ενέκρινε το Σχέδιο, Προεδρικού Διατάγματος, του Υπουργείου Παιδείας, με το οποίο, οι απόφοιτοι των Κολεγίων, που συνεργάζονται με Πανεπιστήμια του Εξωτερικού, αλλά και ξένοι υπήκοοι, που θέλουν να εργαστούν στην Ελλάδα, θα μπορούν να αναγνωρίσουν, το επαγγελματικό τους δικαίωμα και ακολούθως, να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.
Με το Προεδρικό Διάταγμα, το Υπουργείο Παιδείας, ενσωματώνει, στο εσωτερικό δίκαιο, οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου, να μην αναγκαστεί η χώρα, να καταβάλει τσουχτερό πρόστιμο.

Με τη δημοσίευση του προεδρικού διατάγματος, θα μπορούν να ζητήσουν, από το αρμόδιο Συμβούλιο, επαγγελματική αναγνώριση, όλοι οι απόφοιτοι κολεγίων, που έχουν πάρει πτυχίο από το 1989, οπότε και εκδόθηκε, η πρώτη ευρωπαϊκή οδηγία, που υποχρέωνε, σε αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων.

Η αναγνώριση των παραμάγαζων, που έχουν συνάψει εμπορικές συμφωνίες με ξένα ιδρύματα, συμβάλλει στην προώθηση της ενιαίας αγοράς της εκπαίδευσης. Ωθεί πιο ουσιαστικά στη διαμόρφωση του «πανεπιστήμιου -Α.Ε.», για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, στο ξεπούλημα όλης της εκπαιδευτικής και ερευνητικής λειτουργίας” ανεφέρει το ΚΚΕ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *