Αθλητικά

Ο Ατρόμητος κέρδισε 1-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα


Ο Ατρόμητος ύστερα από σπουδαία εμφάνιση πήρε παλικαρίσια νίκη με 1-0 μέσα στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ στην πιο μεγάλη έκπληξη της 12ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα. Με πολλές απουσίες η ομάδα του Χάβου απέναντι στον Ατρόμητο που έχασε και πέναλτυ στο 41΄. Το «χρυσό» γκολ για τον Ατρόμητο που πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα πέτυχε στο 56΄ ο Σφακιανάκης, ενώ με δέκα παίκτες έμεινε στο 85′ ο ΠΑΟΚ, λόγω αποβολής του Φωτάκη.

Ο Ατρόμητος ήξερε τι ζητούσε στο γήπεδο από το ξεκίνημα του αγώνα με σαφείς αγωνιστικούς προσανατολισμούς, ενώ από την άλλη πλευρά ο «δικέφαλος του βορά» πελαγοδρούσε μη μπορώντας να περάσει σωστά την μπάλα στην επίθεση.

Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη άρχισαν να απειλούν με κάποια μακρινά σουτ του Καραγκούνη (3΄) και του Καμαρά (6΄), ενώ με τις αντεπιθέσεις δημιουργούσαν συνεχώς προβλήματα στον «Δικέφαλο». Στο 14′, ο Καμαρά έχασε σπουδαία ευκαιρία, όταν ξεχύθηκε μόνος μπροστά αλλά σούταρε άουτ. Κι όμως, αυτή δεν ήταν η πιο σημαντική στιγμή του Ατρομήτου στο α’ ημίχρονο. Η πολύ μεγάλη ευκαιρία χάθηκε στο 41΄, όταν ο Γκαρσία ανέτρεψε τον Καμαρά, ο Μάνταλος υπέδειξε πέναλτι, το οποίο ανέλαβε να χτυπήσει ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου! Ο Μιχαηλίδης έστειλε όμως την μπάλα στο δοκάρι και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Νέα χαμένη ευκαιρία του Ατρομήτου, με το «καλημέρα» του 2ου ημιχρόνου όταν το σουτ του Νεμπεγλέρα στο 47΄ έφυγε μόλις άουτ. Η υπεροχή του Ατρόμητου τελικά μετουσιώθηκε σε γκολ στο 56΄: Ύστερα από εξαιρετική προσπάθεια του Σαγκανόφσκι, που αρχικά σταμάτησε πάνω στον Κρέστιτς, στην επαναφορά της μπάλας ο Σφακιανάκης την έσπρωξε στα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια προσπάθησε να ανακάμψει, όμως είχε σοβαρό πρόβλημα ανάπτυξης στη μεσαία γραμμή και κατάφερε μόλις 1 φορά να απειλήσει τον Ατρόμητο: Στο 84΄ ο Γκαρσία με δυνατό σουτ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μιχαηλίδη που απέκρουσε και αμέσως μετά ο Βιεϊρίνια πλάσαρε άουτ.

Το κακό για τον ΠΑΟΚ έγινε διπλό στο 85΄ με την αποβολή του Φωτάκη επειδή χτύπησε τον Ολιβέιρα.

ΔΙΑΙΤΗΤΣ: Μάνταλος (Αθηνών)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 85′ Φωτάκης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Βιεϊρίνια – Σαγκανόφσκι, Καμαρά, Τάτος, Καραγκούνης, Μιχαηλίδης, Μελισσάς

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί (78′ Ζουέλα), Σακελλαρίου, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Γκαρσία, Ελ Ζαρ (63′ Παπάζογλου), Φωτάκης, Κριστιάνο (74′ Κουτσιανικούλης), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μελισσάς, Μπαζίνσκι, Νεμπεγλέρας, Ολιβέιρα, Σφακιανάκης, Τάτος, Καραγκούνης (65′ Φαβάλι), Σαγκανόφσκι (78′ Σαμπού), Καμαρά (74′ Περόνε).

Περισσότερα βίντεο εδώ
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=i-zmyfcV3ew[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *