Αθλητικά

Νικητής στο ΣΕΦ ο Παναθηναϊκός 76-69 και η …βία

Στην Ελλάδα του 2010 η βία βγήκε νικήτρια από ένα αγώνα μπάσκετ “αιωνίων” αντιπάλων αφού οι ανεγκέφαλοι έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο από την αρχή, στη διάρκεια αλλά και στο φινάλε του τέταρτου τελικού.

Ένα φινάλε που έβαλαν οι ίδιοι 1 λεπτό και 3 δεύτερα πριν την κόρνα της γραμματείας και ενώ το ταμπλό έγραφε 69-76 υπέρ του Παναθηναϊκού που αν κέρδιζε θα κατακτούσε το όγδοο σερί πρωτάθλημα του. Κάτι που αναμένεται πλέον να γίνει στα… χαρτιά και παράλληλα μηδενισμό του Ολυμπιακού, καθώς η τιμωρία που αναμένει τους “ερυθρόλευκους” θα είναι πολύ βαριά.

Το ΣΕΦ μετατράπηκε σε πεδίο μάχης πριν το παιχνίδι αλλά και στη διάρκεια του καθώς οι οπαδοί του Ολυμπιακού μόνο για μπάσκετ δεν πήγαν να παρακολουθήσουν.

Ο αγώνας ενώ θα άρχιζε στις 21:45 ξεκίνησε στις 22:25 καθώς μερίδα φιλάθλων του Ολυμπιακού, που σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες εισέβαλαν στο γήπεδο χωρίς εισιτήριο, προσπάθησαν να επιτεθούν κατά δημοσιογράφων τους οποίους θεωρούν ότι είναι προσκείμενοι στον Παναθηναϊκό. Διμοιρία των ΜΑΤ έφτασε έγκαιρα στην είσοδο των δημοσιογράφων αποτρέποντας τα χειρότερα.
Από την οργή της συγκεκριμένης μερίδας φίλων του Ολυμπιακού δεν γλύτωσαν ούτε τα ΜΑΤ αλλά ούτε και τα κυλικεία του σταδίου. Στις θύρες 5-6, με την εμφάνιση των ειδικών δυνάμεων ακολούθησε “μάχη” με χρήση χημικών και δακρυγόνων από τις δυνάμεις ασφαλείας. Οι συμπλοκές που ακολούθησαν θύμιζαν πεδίο μάχης, με τα σπασμένα καθίσματα να εκτοξεύονται εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ. Τα κυλικεία του ΣΕΦ έγιναν και αυτά στόχος. Ανεγκέφαλοι χτύπησαν τους υπαλλήλους εκτοξεύοντας αντικείμενα εναντίον τους. Κατέστρεψαν εγκαταστάσεις, με κάποια από αυτά να κατεβάζουν έγκαιρα σιδεριές, τη στιγμή που οι υπάλληλοι έτρεχαν για να φύγουν.
Οι φύλακες ασφαλείας, εκκένωσαν τα δημοσιογραφικά έδρανα προκειμένου να προστατεύσουν την σωματική ακεραιότητα των δεκάδων δημοσιογράφων που βρίσκονταν στο χώρο προκειμένου να καλύψουν τον αγώνα.

Στις 21:40 βγήκε για δεύτερη φορά στο παρκέ του ΣΕΦ η ομάδα του Ολυμπιακού μαζί με όλα τα μέλη του τεχνικού τιμ. Πρώτη φορά είχε βγει 20 λεπτά νωρίτερα. Ένα λεπτό αργότερα μπήκε στο παρκέ και η ομάδα του Παναθηναϊκού. Με την εμφάνιση των παικτών του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού εκτόξευσαν εναντίον τους ότι έβρισκαν μπροστά τους. Μπουκάλια, αναπτήρες και κάθε λογής αντικείμενο που είχαν στην κατοχή τους. Με την παρότρυνση του τεχνικού τιμ των “πρασίνων”, οι παίκτες επέστρεψαν στα αποδυτήρια.

Μετά από παράκληση του προέδρου της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτη Αγγελόπουλου, η αποστολή του Παναθηναϊκού επέστρεψε στο παρκέ για προθέρμανση και ο 4ος τελικός άρχισε στις 22:25, 40 λεπτά δηλαδή αργότερα μετά την αρχικά προγραμματισμένη ώρα.“Αφήστε τον αγώνα να γίνει. Να νικήσει ο Ολυμπιακός σήμερα και να πάμε σε 5ο τελικό για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Κι εμείς αυτό που θέλετε εσείς θέλουμε,” πήρε το μικρόφωνο ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος και είπε επανειλημμένα πλησιάζοντας στις κερκίδες άνωθεν της φυσούνας προς τους φιλάθλους. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού επέστρεψαν στις 21:57 στο παρκέ και ξεκίνησαν την προθέρμανση, ενώ το τζάμπολ πραγματοποιήθηκε στις 22:25.

Ωστόσο στο τρίτο δεκάλεπτο (25′) και ενώ οι “πράσινοι” βρίσκονταν μπροστά στο σκορ με 8 πόντους (42-50), σημειώθηκε νέα διακοπή στη διάρκεια τάιμ-άουτ, καθώς ένα βαρελότο έπεσε στον πάγκο του Παναθηναϊκού, αναγκάζοντας τους “πράσινους” να μπουν στο γήπεδο για να προφυλαχθούν. Ο Λάζαρος Βορεάδης έκανε τις απαραίτητες συστάσεις στους ανθρώπους του Ολυμπιακού, ενημέρωσε τους “πράσινους” ότι αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη και ότι στο πρώτο αντικείμενο που θα έπεφτε θα αποφάσιζε την επιστροφή στα αποδυτήρια. Ωστόσο στα επόμενα δευτερόλεπτα ακολούθησε βροχή αντικειμένων και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς με χαρακτηριστικό νεύμα πήρε άμεσα την ομάδα και κατευθύνθηκε στα αποδυτήρια ενώ ο Λάζαρος Βορεάδης διέταξε διακοπή του αγώνα. Μετά από σύσκεψη 20 περίπου λεπτών, οι διαιτητές αποφάσισαν την εκκένωση του γηπέδου προκειμένου να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στις 12.25, οι παίκτες του Ολυμπιακού επέστρεψαν στο παρκέ, ενώ από τα μεγάφωνα ζητήθηκε από τους φιλάθλους η μετακίνηση τους στα πέταλα του γηπέδου για να αρχίσει και πάλι ο αγώνας.
Το ματς ξανάρχισε αλλά 1 και 3 δευτερόλεπτα πριν το τέλος οι χούλιγκανς έβαλαν τη σφραγίδα τους πετώντας εκ νέου αντικείμενα και προκαλώντας τη νέα και οριστική διακοπή του τελικού.

Περισσότερα βίντεο εδώ

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OXitrSb3u_s&feature=player_embedded[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *