Αθλητικά

Θρίαμβος του ΠΑΟΚ, 1-0 τον Ολυμπιακό στο γήπεδο Καραϊσκάκη

Θριαμβευτής έφυγε ο ΠΑΟΚ από το “Γ. Καραϊσκάκη” καθώς κέρδισε τον Ολυμπιακό με 0-1 σπάζοντας μια αρνητική παράδοση 34 χρόνων (τελευταία νίκη του με θεατές στο “Καραϊσκάκη” το 1976!).

Το μοναδικό τέρμα που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Εντίνιο στο 20ο λεπτό με το οποίο ο ΠΑΟΚ πλέον ισοβαθμεί με τους “ερυθρόλευκους” στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λίγκα μετά από 19 αγωνιστικές και κάνει βλέψεις για Τσάμπιονς Λιγκ, αμφότεροι ωστόσο απέχουν 8 βαθμούς από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Ο “Δικέφαλος του βορά” είχε και δύο δοκάρια με τους Βιεϊρίνια (66′) και Γκαρσία (88′).

Ελάχιστες οι καλές στιγμές στο πρώτο μέρος με πρώτη αξιόλογη ένα σουτ του Μαρέσκα στο 16′, που απέκρουσε με δυσκολία ο Χαλκιάς στη γωνία του. Όμως, ο ΠΑΟΚ είχε και τον τρόπο να “χτυπήσει” στην αντεπίθεση και το έκανε αυτό στο 20′, όταν ο Ιβιτς βρήκε κάθετα τον Εντίνιο κι αυτός με ωραίο σουτ έκανε το 0-1 και έδωσε το έναυσμα για αποδοκιμασίες στο “Καραϊσκάκη”.

Στο δεύτερο μέρος οι ερυθρόλευκοι άσκησαν πίεση προκειμένου να πετύχουν γρήγορα την ισοφάριση, ωστόσο ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε τις ευκαιρίες στις αντεπιθέσεις να πετύχει και δεύτερο τέρμα. Στο 66′ σε φάουλ του Γκαρσία, ο Βιεϊρίνια πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και αμέσως μετά ο Εντίνιο βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά σούταρε με δύναμη άουτ.

Στο 88′ νέο δοκάρι για τον ΠΑΟΚ αυτή τη φορά με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία. Το σουτ του Ντουντού στο 90′ εξουδετερώθηκε από τον Χαλκιά κι έτσι ο ΠΑΟΚ πήρε μία σπουδαία νίκη απ’ όλες τις πλευρές, και κυρίως βαθμολογικά, αφού έπιασε τον Ολυμπιακό στη 2η θέση, ενώ διατήρησε το “μηδέν” στην άμυνά του για 7ο συνεχόμενο παιχνίδι.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PJPsL_LUmlA[/youtube]

Κίτρινες: Γκαλίτσιος, Μαρέσκα, Ντιόγκο – Χαλκιάς, Βιτόλο, Κοντρέρας, Γκαρσία
Διαιτητής: Δαλούκας (Θεσσαλίας)
Ολυμπιακός (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Στολτίδης (69′ Ντουντού), Τοροσίδης, Μαρέσκα, Ντιόγο, Οσκαρ (46′ Ντάτολο), Ζαϊρί (46′ Λούα Λούα).
ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Γκαρσία, Βιτόλο, Σορλέν (80′ Παπάζογλου), Μαλεζάς, Κοντρέρας, Σνάουτσνερ, Λίνο, Βιεϊρίνια (87′ Κουτσιανικούλης), Ίβιτς, Εντίνιο (92′ Κριστιάνο).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *