Επικαιρότητα

Παράταση 11 χρόνων για την αποπληρωμή του ελληνικού δανείου εξετάζει η Ε.Ε.


Παράταση
-ανάσα 11 χρόνων, για την αποπληρωμή του ελληνικού δανείου των 110 δισ. ευρώ, αποτελεί η χθεσινή απόφαση του Eurogroup, να “συνεκτιμηθούν η περίπτωση της Ελλάδας και της Ιρλανδίας”, όπως είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Ευρωζώνης Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η αποπληρωμή του δανείου παρατείνεται ως το 2021, εξέλιξη που, όπως εκτιμούν κύκλοι του Υπουργείου Οικονομικών, έρχεται ως επιβράβευση των προσπαθειών για σταθεροποίηση της ελληνικής Οικονομίας.

Οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, ενέκριναν το βράδυ της Κυριακής την ένταξη της Ιρλανδίας στον τριμερή μηχανισμό στήριξης, με την χορήγηση δανείου, 85 δισ. ευρώ.

Εξάλλου εντός της ημέρας αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα, οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία.

Για την ελληνική περίπτωση το μνημόνιο προβλέπει συνολικά πέντε χρόνια με διετή περίοδο χάριτος. Από τη μεριά του ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν δήλωσε ότι αίρονται πλέον οι αμφιβολίες που είχαν διατυπωθεί για την ικανότητα της Ελλάδας να εκπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις.

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *