Επικαιρότητα

Παράταση για τις πληρωμές της περαίωσης

Σε διορθωτικές κινήσεις με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα ετοιμάζεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών για το θέμα της περαίωσης.

Συγκεκριμένα προσανατολίζεται στην παράταση της προθεσμίας που λήγει στις18 Νοεμβρίου, με καταβολή του 20% του οφειλόμενου φόρου και η 29η Νοεμβρίου στην περίπτωση που κάποιοι φορολογούμενοι εντοπίσουν λάθη στο εκκαθαριστικό σημείωμα που θα λάβουν.

Συνολικά έχουν αποσταλεί μέχρι αυτή τη στιγμή 200.000 εκκαθαριστικά σημειώματα και άλλα τόσα θα σταλούν μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ ο τελικός αριθμός των σχετικών σημειωμάτων θα ανέλθει στα 1.400.000.

Ο οικονομικός στόχος είναι η είσπραξη εντός του 2010 περίπου 700 εκατομμυρίων ευρώ, από τη διαδικασία της περαίωσης.

Τι προβλέπει η ρύθμιση

  • ελάχιστο ποσό για τους επιτηδευματίες που τηρούν βιβλία πρώτης κατηγορίας ανέρχεται στα 300 ευρώ.
  • για βιβλία β΄ κατηγορίας το ποσό φθάνει τα 700 ευρώ εάν πρόκειται για ελεύθερους επαγγελματίες και 500 ευρώ για επιχειρήσεις και
  • για τις επιχειρήσεις με βιβλία γ΄ κατηγορίας ο ελάχιστος φόρος ανά χρήση ανέρχεται στα 700 ευρώ ενώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες στα 1.000 ευρώ.

Οι επιτηδευματίες μπορούν να επιλέξουν να περαιώσουν τις υπαγόμενες υποθέσεις τους για ορισμένα μόνο από τα οικονομικά έτη, αρκεί αυτά να είναι συνεχόμενα.

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *