Κόσμος

Personal Rover, το ενναλλακτικό Segway

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=w7lRQHkqxE0[/youtube]
Το Segway μπορεί να είναι το… iPhone των πατινιών όμως υπάρχει χώρος και για άλλες προτάσεις όπως ακριβώς ισχύει και στα κινητά τηλέφωνα. Ιδίως από τη στιγμή που η τιμή του Personal Rover διαφέρει από αυτήν του Segway κατά 5.000-6.000€. Εντάξει δεν είναι το ίδιο αλλά είπαμε στην εποχή μας άλλο να πληρώσει κανείς 7.000€ και άλλο 1.000€ ή 1.500€.
Το Personal Rover λοιπόν είναι ένα ηλεκτροκίνητο πατίνι τρόπον τινά για όσους μπορούν να απολαμβάνουν και να αξιοποιούν την προσωπική μεταφορά. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα ηλεκτρικό skateboard με ορισμένες επεμβάσεις ώστε να διαφέρει και να είναι πιο φιλικό προς τις μεγαλύτερες ηλικίες σε σχέση με τα skateboard που υπάρχουν μέχρι τώρα και απευθύνονται σε νεαρούς.
Η φιλοσοφία κίνησης βασίζεται επίσης σε αυτή του πατινιού καθώς η μεταφορά βάρους κάνει όλη τη δουλειά και αλλάζει την πορεία του Personal Rover. Από εκεί και πέρα η αισθητική skateboard συνδυάζεται με αυτή του Ski καθώς τα δύο ενσωματωμένα μπαστούνια εξυπηρετούν στη σταθερότητα και κατά συνέπεια την ασφάλεια.
Επιπλέον οι τροχοί των 10 ιντσών επιτρέπουν και off road χρήση, ενώ όλο το concept έχει ως δομικό στοιχείο την εύκολη αποθήκευση και μεταφορά. Το μήκος του είναι ένα μέτρο και ο ηλεκτροκινητήρας είναι 800 Watt με μπαταρία 36 Volt η οποία φορτίζει σε 4-8 ώρες. Η αυτονομία του αγγίζει τα 20km και η τελική του ταχύτητα τα 25km/h.
Στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκεί από όπου μας έρχεται η ιδέα του Personal Rover, κοστίζει περίπου 1.000$. Πιθανότατα αν βρεθεί κάποιος τρόπος να γίνει και πιο trendy γιατί αισθητικά μοιάζει ακόμη αυτοσχέδιο, να έχει κάποια τύχη.
Επίσης έχει και ωραίο video παρουσίασης, δείτε το παρακάτω και θα καταλάβετε τι εννοώ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *