Επικαιρότητα

Πρόγνωση καιρού για το τριήμερο 5-7 Μαρτίου

Παρασκευή 05-03-2010

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια. Καλύτερες καιρικά συνθήκες στις υπόλοιπες περιοχές.
Πιο αναλυτικά:

Ήπειρος: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες νωρίς το πρωί. Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αργά το απόγευμα με βροχές στα πεδινά και παραθαλάσσα τμήματα και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο >700μ. Άνεμοι από ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από -01 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Σε σημαντική πτώση μετά το μεσημέρι.
Μακεδονία: Νεφώσεις με τοπικές βροχές νωρίς το πρωί. Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία. Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αργά το απόγευμα στην δυτική Μακεδονία με χιονόνερο ή χιόνι σε περιοχές με υψόμετρο >600μ. Άνεμοι αρχικά από Δ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε Β με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από -02 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Σε σημαντική πτώση μετά το μεσημέρι.
Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές νωρίς το πρωί. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός το μεσημέρι ενώ από το απόγευμα αναμένεται πρόσκαιρη επιδείνωση με τοπικές βροχές. Άνεμοι αρχικά από ΔΝΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε Β με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 01 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Σε σημαντική πτώση μετά το μεσημέρι.
Θεσσαλία: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην δυτική Θεσσαλία. Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αργά το απόγευμα στην βορειοδυτική Θεσσαλία με τοπικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο >800μ. Άνεμοι αρχικά από ΔΝΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΒΔ μέτριους και θερμοκρασία από 01 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Σε σημαντική πτώση μετά το μεσημέρι.
Ιόνιο: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα νωρίς το πρωί θα είναι έντονα. Άνεμοι από Δ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές ομίχλες.
Στερεά Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στην δυτική Στερεά. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στην υπόλοιπη Στερεά και την Εύβοια. Άνεμοι αρχικά από ΔΝΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Σε πτώση στην δυτική Στερεά μετά το μεσημέρι.
Πελοπόννησος: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στην βορειοδυτική Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα νωρίς το πρωί θα είναι έντονα. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στην υπόλοιπη Πελοπόννησο. Άνεμοι αρχικά από ΔΝΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε Δ μέτριους και θερμοκρασία από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στην βορειοανατολική Πελοπόννησο.
Ανατολικό Αιγαίο: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες νωρίς το πρωί. Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι αρχικά από ΝΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε Δ μέτριους και θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΔΝΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε Δ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Κρήτη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στην δυτική Κρήτη όπου είναι πιθανόν να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Άνεμοι από Δ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και θερμοκρασία από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Δωδεκάννησα: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών. Άνεμοι από Δ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από ΔΝΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε Δ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές νωρίς το πρωί. Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Άνεμοι αρχικά από Δ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε Δ μέτριοι και θερμοκρασία από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Σε σημαντική πτώση μετά το μεσημέρι

Σάββατο 06-03-2010

Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο. Βελτίωση του καιρού αργά το απόγευμα.
Πιο αναλυτικά:

Ήπειρος: Τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές με υψόμετρο >450μ. Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά. Άνεμοι αρχικά από ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από -05 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Ισχυρός παγετός το βράδυ στα ηπειρωτικά.
Μακεδονία: Τοπικές βροχές στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο >350μ, της κεντρικής Μακεδονίας με υψόμετρο >400μ και της ανατολικής Μακεδονίας με υψόμετρο >550μ. Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική Μακεδονία. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από -06 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Ισχυρός παγετός το βράδυ στα ηπειρωτικά.
Θράκη: Τοπικές βροχές στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά σε περιοχές με υψόμετρο >500μ και μέχρι το απόγευμα σε περιοχές με υψόμετρο 00μ. Τα φαινόμενα αργά το βράδυ θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι αρχικά από Β διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από -03 έως 06 βαθμούς Κελσίου. Ισχυρός παγετός στα ηπειρωτικά.
Θεσσαλία: Νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι στην βορειοδυτική Θεσσαλία σε περιοχές με υψόμετρο >500μ. Νεφώσεις με τοπικές βροχές στις υπόλοιπες περιοχές. Σταδιακά και μέχρι το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από -04 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Ισχυρός παγετός στα ηπειρωτικά.
Ιόνιο: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιονοπτωσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κέρκυρας, της Λευκάδας και της Κεφαλλονιάς. Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΑ μέτριους και θερμοκρασία από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου.
Στερεά Ελλάδα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην δυτική Στερεά και σε τμήματα της κεντρικής Στερεάς. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές με υψόμετρο >900μ. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σταδιακά και μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι αρχικά από ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από -02 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια.
Πελοπόννησος: Τοπικές βροχές στα πεδινά της βορειοδυτικής Πελοποννήσου και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο >1000μ.  Σταδιακά και μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Άνεμοι αρχικά από ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από -02 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Ανατολικό Αιγαίο: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Μυτιλήνης, της Χίου, της Ικαρίας και της Σάμου. Άνεμοι αρχικά από ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες. Άνεμοι αρχικά από Δ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΑ μέτριους και θερμοκρασία από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Κρήτη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι αρχικά από Δ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Κρητικό έως ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε Β μέτριους και θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Δωδεκάννησα. Τοπικές νεφώσεις με βροχές κατά περιόδους. Άνεμοι αρχικά από ΔΝΔ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Άνεμοι αρχικά από Δ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Σε πτώση μετά το μεσημέρι.
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο >400μ. Σταδιακά και μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά του νομού. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από -01 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Παγετός αργά το βράδυ.

Κυριακή 07-03-2010

Αίθριος αρχικά ο καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Μετά το μεσημέρι αναμένεται σημαντική επιδείνωση από τα δυτικά.
Πιο αναλυτικά:

Ήπειρος: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Σταδιακά και μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο >450μ. Τα φαινόμενα αργά το απόγευμα θα ενταθούν. Άνεμοι αρχικά από ΝΑ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε Α με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από -03 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Παγετός στα ηπειρωτικά το βράδυ και νωρίς το πρωί.
Μακεδονία: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις. Σταδιακά και μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις στην δυτική Μακεδονία και σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο >400μ και σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας με υψόμετρο >500μ. Τα φαινόμενα αργά το απόγευμα θα ενταθούν ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Άνεμοι αρχικά από ΑΝΑ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΑΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από -02 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Παγετός στα ηπειρωτικά το βράδυ και νωρίς το πρωί.
Θράκη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από ΑΒΑ διευθύνσεις μέτριοι με τάσεις ενίσχυσης στο Θρακικό σε ισχυρούς και θερμοκρασία από -02 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Παγετός στα ηπειρωτικά το βράδυ και νωρίς το πρωί.
Θεσσαλία: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο >600μ. Τα φαινόμενα αργά το απόγευμα θα ενταθούν ενω χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε χαμηλότερα υψόμετρα της δυτικής Θεσσαλίας. Άνεμοι αρχικά από ΑΝΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε Α μέτριοι έως ισχυροί και θερμοκρασία από -03 έως 08 βαθμούς Κελσίου. Παγετός στα ηπειρωτικά το βράδυ και νωρίς το πρωί.
Ιόνιο: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες μέχρι το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κεφαλλονιάς. Άνεμοι αρχικα από ΝΑ διευθύνσεις ισχυροί, σταδιακά θα στραφούν σε ΑΝΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Στερεά Ελλάδα: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο >800μ. Τα φαινόμενα αργά το απόγευμα θα επεκταθούν και στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε χαμηλότερα υψόμετρα της κεντρικής Στερεάς. Άνεμοι αρχικά από ΑΝΑ διευθύνσεις μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε Α με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από -01 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Οι μέγιστες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια.
Πελοπόννησος: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι από ΑΝΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Μυρτώο έως πολύ ισχυροί και θερμοκρασία από -01 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Ανατολικό Αιγαίο: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι από ΑΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός αργά το βράδυ. Άνεμοι από ΑΒΑ διευθύνσεις μέτριοι με τάσεις ενίσχυσης σε ισχυρούς και θερμοκρασία από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.
Κρήτη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός αργά το βράδυ. Άνεμοι από ΑΝΑ διευθύνσεις ισχυροί και τοπικά στο Κρητικό έως πολύ ισχυροί και θερμοκρασία από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Δωδεκάννησα. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Άνεμοι αρχικά απο ΑΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Καρπάθιο έως ισχυροί και θερμοκρασία από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι αρχικά από ΑΝΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΑΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 07 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο >350. Αργά το βράδυ είναι πιθανόν να χιονίσει πρόσκαιρα και μέσα στην πόλη. Άνεμοι αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΔ ασθενείς και θερμοκρασία από 08 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Δημήτρης Καμπόλης Μετεωρολόγος www.kairos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *