Επικαιρότητα

Προβόπουλος: Η Ελλάδα δεν πρέπει να φύγει από την Ευρωζώνη

“Η Ελλάδα θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα οικονομικά της προβλήματα εντός της Ευρωζώνης και όχι εκτός αυτής”, τονίζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργος Προβόπουλος, σε άρθρο του στους Financial Times.

Όπως επισημαίνει εάν η χώρα μας αποχωρήσει από τη ζώνη του Eυρώ και αποκτήσει ένα νέο νόμισμα τότε αυτό θα υποτιμηθεί και θα γίνει αδύναμο με αποτέλεσμα να έχουμε πτώση των εισαγωγών, άνοδο του πληθωρισμού και αύξηση των επιτοκίων.

Ο κ. Προβόπουλος υπογραμμίζει ακόμα ότι η συμμετοχή της χώρας μας στην Ευρωζώνη καθιστά λιγότερο δαπανηρή την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ενώ παράλληλα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας εκφράζει την βεβαιότητα ότι η Ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει στις απαραίτητες και γενναίες προσαρμογές.

“Το μέλλον της ελληνικής οικονομίας στενά δεμένο με το Ευρώ”

Η Ελλάδα έχει σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα και θα είναι σε καλύτερη θέση να τα αντιμετωπίσει ως μέλος της Ευρωζώνης παρά εκτός της νομισματικής ένωσης” Γ. Προβόπουλος, διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας

O Γ. Προβόπουλος, χαρακτήρισε ατελές το επιχείρημα κάποιων αναλυτών που υποστηρίζουν ότι το ευρωπαϊκό εγχείρημα του ενιαίου νομίσματος είναι καταδικασμένο να αποτύχει και ότι η Ελλάδα θα έχει την ίδια μοίρα με άλλες χώρες που είχαν υιοθετήσει στο παρελθόν καθεστώτα σταθερών ισοτιμιών, αλλά δεν κατόρθωσαν να πειθαρχήσουν.

“Με βάση το σκεπτικό τους, η δημοσιονομική κρίση στην Ελλάδα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα στην έξοδό της από το καθεστώς των αμετάκλητα καθορισμένων συναλλαγματικών ισοτιμιών της ευρωζώνης” ανέφερε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι άποψη αυτή στηρίζει σε έωλα επιχειρήματα.

Πηγή: ΕΡΤ

Μια σκέψη για το “Προβόπουλος: Η Ελλάδα δεν πρέπει να φύγει από την Ευρωζώνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *