ΤΟ APN ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

SearchCulture το ψαχτήρι του πολιτισμού

SaaS_aggregator_WEBSITE_dp_MAP_new-min

Το SearchCulture.gr είναι μια ανοικτή διαδικτυακή πύλη που προσφέρει κεντρική πρόσβαση και ενιαία αναζήτηση σε ψηφιακό πολιτιστικό περιεχόμενο που παράγεται στη χώρα μας από έγκριτους φορείς.

Ο συσσωρευτής (Aggregator) που αναπτύχθηκε από το ΕΚΤ συσσωρεύει μεταδεδομένα που εξασφαλίζουν πρόσβαση σε ψηφιακό ή ψηφιοποιημένο περιεχόμενο, ποικίλων τύπων, από τους πολιτιστικούς φορείς που το παράγουν και τα διαθέτει στο ευρύ κοινό μεσω ενός σύγχρονου και φιλικού περιβάλλοντος που διαθέτει προηγμένες λειτουργίες αναζήτησης και εξελιγμένες δυνατότητες πλοήγησης.

Το περιεχόμενο που συσσωρεύεται στο SearchCulture.gr υπόκειται σε ελέγχους ποιότητας και σημασιολογικό εμπλουτισμό, ώστε να εξασφαλίζεται πλήρως η συμμόρφωση του με προδιαγραφές διαλειτουργικότητας, περιγραφής μεταδεδομένων ανάλογα με τον τύπο, ψηφιακής επιμέλειας περιεχομένου, ενώ για τη διάθεσή του και την επανάχρηση εφαρμόζονται διεθνείς πολιτικές.

Με το σύνολο των υπηρεσιών και διεργασιών αυτών το ΕΚΤ αναδεικνύει την ψηφιακή μας κληρονομιά μέσω σύγχρονων τεχνολογιών και υποδομών και διασφαλίζει στο διηνεκές το αποτέλεσμα μεγάλων έργων ψηφιοποίησης που χρηματοδοτούνται με δημόσιους, αλλά και ιδιωτικούς πόρους, προς όφελος της ευρύτερης κοινότητας. Τα μεταδεδομένα, σε συμφωνία με τους φορείς, τροφοδοτούν αναγνωρισμένες διεθνείς πλατφόρμες πολιτιστικού περιεχομένου, όπως είναι η Europeana.

Η μηχανή αναζήτησης της πύλης searchculture.gr προσφέρει στους χρήστες προηγμένη αναζήτηση και εξελιγμένες υπηρεσίες εξερεύνησης του υλικού, μέσα από ένα φιλικό και εύχρηστο περιβάλλον.

Η αναζήτηση μπορεί να εξειδικευθεί ανά φορέα και ανά σημασιολογική κατηγορία (π.χ. τύπος υλικού, θέμα, χρονολογικός προσδιορισμός) αξιοποιώντας φίλτρα αναζήτησης. Όλα τα πεδία αναζήτησης υποστηρίζουν μηχανισμό αυτόματης συμπλήρωσης (autocomplete) για την εμφάνιση προτεινόμενων τιμών από δυναμική λίστα. Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται σελιδοποιημένα, ενώ για κάθε τεκμήριο προβάλλεται εικόνα προεπισκόπησης, συνοδευόμενη από βασικές πληροφορίες όπως τίτλος, πάροχος και δικαιώματα διάθεσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *