Διάφορα

SPECIAL OLYMPICS 14/2 Μαραθώνιος και τηλεμαραθώνιος

special_olympicsΤα Special Olympics Ελλάς συμπληρώνουν φέτος 20 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην Ελλάδα, έχοντας ήδη αναπτύξει ένα πλούσιο αθλητικό και εκπαιδευτικό έργο για τα άτομα με διανοητική ανεπάρκεια. Στις 14 Φεβρουαρίου – ημερομηνία που υπεγράφη η ιδρυτική τους πράξη το 1987 – τα Special Olympics γιορτάζουν, με τη διοργάνωση ενός ξεχωριστού Μαραθωνίου στην κλασσική διαδρομή  Μαραθώνας – Παναθηναϊκό Στάδιο, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, με πολλές εκδηλώσεις κατά μήκος της διαδρομής στις οποίες θα λάβουν μέρος αθλητές, Ολυμπιονίκες, καλλιτέχνες, εθελοντές, κλασσικά αυτοκίνητα κ.α. «ΜΕ ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΖΙ Θ’ ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ» ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ:  11:00-16:00
ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ:  16:00-24:00 ΝΕΤ
Παρουσιάζει η ΜΑΡΙΑ ΧΟΥΚΛΗΤην ίδια μέρα, οι  Special Olympics Hellas σε συνεργασία με την ΕΡΤ διοργανώνουν ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟ από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα με παρουσιάστρια τη Μαρία Χούκλη, και με τη συμμετοχή πλήθους γνωστών πολιτικών, αθλητών, ηθοποιών, συνθετών, ερμηνευτών,  δημοσιογράφων κα.

Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η  ευαισθητοποίηση του κοινού και η εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων για την ανάπτυξη των προγραμμάτων Special Olympics σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και την διοργάνωση Πανελληνίων Αγώνων τον Μαϊο στους οποίους θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν 2007 παιδιά τα οποία θα αγωνισθούν επί μία εβδομάδα στις Ολυμπιακές μας εγκαταστάσεις και θα φιλοξενηθούν σ΄ ένα περιβάλλον σεβασμού και αποδοχής.

Σήμερα, 172 χώρες σ’ όλο τον κόσμο, έχουν επίσημες επιτροπές Special Olympics, οι οποίες ιδρύθηκαν με την πίστη ότι τα άτομα αυτά, με κατάλληλη εκπαίδευση και ενθάρρυνση, μπορούν να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και αυτοσεβασμό, να επωφεληθούν από τη συμμετοχή τους σε αθλητικές δραστηριότητες και να ενταχθούν στις καθημερινές δραστηριότητες του κοινωνικού μας περίγυρου.

Τα SPECIAL OLYMPICS Ελλάς τελούν υπό την Υψηλή προστασία της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και την Αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, ενώ  είναι συνδεδεμένο μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Έχουν βραβευθεί για το «κοινωφελέστατο και διαφόρως αγαθόν αυτής έργον» από την Ακαδημία Αθηνών και τους έχει απονεμηθεί το Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων. Μέχρι σήμερα προσφέρουν δυνατότητα προπόνησης σε 23 ολυμπιακά (ως επί το πλείστον)  αθλήματα. Πάνω από 10.000 παιδιά και ενήλικες έχουν προπονηθεί από το 1987 μέχρι σήμερα και έχουν λάβει μέρος σε αθλητικές δραστηριότητες και αγώνες που τα Special Olympics διοργανώνουν σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, ανεβάζοντας τον πήχη της αυτοεκτίμησης τους, εντασσόμενα πιο ομαλά στην οικογενειακή ζωή και αποκτώντας φωνή και παρουσία στις δραστηριότητες της κοινωνίας μας.

Σ’ όλη αυτή την 20χρονη διαδρομή τα SPECIAL OLYMPICS καθιερώθηκαν στη συνείδηση  των πολιτών σαν ένα από τα πιο ενεργά αθλητικά και εκπαιδευτικά σωματεία στην Ελλάδα, χάρη στην αφοσίωση  χιλιάδων εθελοντών που στήριξαν και στηρίζουν χωρίς κανένα αντάλλαγμα την προσπάθεια αυτή. Και βέβαια το έργο συνεχίζεται με τη στήριξη της Πολιτείας, αλλά και των χορηγών μας, ιδιωτικών εταιριών και ιδιωτών, που με συγκινητικό τρόπο ανταποκρίνονται στις προσκλήσεις μας για προσφορά, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου καλλιεργείται ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και παρέχεται το δικαίωμα συμμετοχής σε όλους.  

 Η συμμετοχή όλων μας, με  τον τρόπο που μπορεί ο καθένας, θα στείλει μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης σε όλο και  περισσότερα άτομα με διανοητική ανεπάρκεια, ότι μπορούν να τα καταφέρουν, μπορούν να αγωνιστούν και να διακριθούν, μπορούν  να βγουν από την απομόνωση και να γίνουν χρήσιμοι και παραγωγικοί πολίτες.

Στις 14 Φεβρουαρίου, μια φλόγα ελπίδας θα φωτίσει την κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου για τα 20 χρόνια του ελληνικού τμήματος των Special Olympics. Τη σκυτάλη αυτής της λαμπαδιοδρομίας θα πάρει η ΕΡΤ με τον Τηλεμαραθώνιο για την ενίσχυση των δράσεων της οργάνωσης. Με δύναμη, πάθος, πίστη και αφοσίωση ας συμμετάσχουμε κι εμείς σε αυτόν τον αγώνα για να κρατήσουμε με τη φλόγα της καρδιάς ζωντανή  τη φλόγα  της αγάπης και της ελπίδας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *