Κόσμος

Στο έδαφος όλα τα Airbus A380 λόγω βλάβης σε αεροσκάφος της Qantas

Αίσιο τέλος είχε το θρίλερ που εκτυλισσόταν τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης με αεροσκάφος της Qantas. To Airbus A380 πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης μετά από πρόβλημα που παρουσιάστηκε σε μία μηχανή αμέσως μετά την απογείωση του.

Η εταιρεία αποφάσισε να καθηλώσει στο έδαφος όλα τα αεροσκάφη της, τύπου Airbus A380 για περαιτέρω ελέγχους.

Στο έδαφος όλα τα Airbus A380 της εταιρείας

Η πτήση QF32 της Qantas προερχόμενη από το Λονδίνο, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης με προορισμό το Σίδνεϊ.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν συνολικά 459 επιβάτες.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη η αιτία που προκάλεσε βλάβη στη μία μηχανή του Airbus Α380 του μεγαλύτερου επιβατικού αεροσκάφους στον κόσμο.

Η εταιρεία, για λόγους ασφαλείας αποφάσισε να καθηλώσει στο έδαφος όλα τα αεροσκάφη τύπου Airbus A 380 που διαθέτει στο στόλο της.

Θρίλερ στον αέρα

Αρχικά, μεταδόθηκε ότι το αεροσκάφος συντρίβη μετά από έκρηξη ενώ υπήρχαν και πληροφορίες ότι κομμάτια του εντοπίστηκαν στο νησί Μπατάμ της Ινδονησίας.

Ινδονησιακός τηλεοπτικός σταθμός, μετέδωσε μάλιστα εικόνες με συντρίμμια και στο ρεπορτάζ του ανέφερε ότι πρόκειται για κομμάτια που αποκόπηκαν από το αεροσκάφος της αυστραλιανής εταιρείας.

Οι πληροφορίες για τη συντριβή του αεροσκάφους οδήγησαν σε κάθετη πτώση της μετοχές της αυστραλιανής εταιρείας, οι οποίες επανήλθαν στα κανονικά τους επίπεδα, μετά τη διάψευση της είδησης.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aW9Vvr3yqvI&feature=player_embedded[/youtube]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *