Επικαιρότητα

Κυβέρνηση:Όχι άλλη ανοχή προς τους ιδιοκτήτες φορτηγών

Σε δυο πράξεις νομοθετικού περιεχομένου προχωρά η κυβέρνηση προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο που έχει οδηγηθεί η αγορά από τις πολυήμερες κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων.

Στην έκτακτη ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στη Βουλή αποφασίσθηκε να αυστηροποιηθούν οι κυρώσεις για τους ιδιοκτήτες φορτηγών ΔΧ που δεν συμμορφώνονται με το καθεστώς της επίταξης αλλά και να επιτραπεί στα φορτηγά ιδιωτικής χρήσης να πραγματοποιούν μεταφορές.

Την ίδια ώρα εντείνονται οι ελλείψεις στην αγορά. Στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης βρίσκονται εγκλωβισμένα χιλιάδες κοντέινερ, ενώ δεκάδες επιχειρήσεις δίνουν υποχρεωτική άδεια στο προσωπικό τους, λόγω έλλειψης πρώτων υλών.

Τελειώνει η περίοδος ανοχής

Η κυβέρνηση διαμήνυσε την Τρίτη, εμμέσως πλην σαφώς, ότι η περίοδος της ανοχής τελειώνει και ότι θα κινητοποιήσει όλους τους μηχανισμούς που διαθέτει για να αποκατασταθεί η ομαλή τροφοδοσία της αγοράς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εξήντλησε κάθε περιθώριο και τόνισε ότι στο νομοσχέδιο για την περαίωση υπάρχει ειδική φορολογική ρύθμιση για τους μεταφορείς.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι είναι έτοιμη η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία θα επιτρέπεται φορτηγά Ιδιωτικής Χρήσης να εκτελούν και το έργο των Δημοσίων Μεταφορών.

Ελλείψεις σε οπωροκηπευτικά – τρόφιμα

Την ίδια ώρα, εντείνονται τα προβλήματα στην αγορά, καθώς χιλιάδες κοντέινερς παραμένουν εγκλωβισμένα στα λιμάνια και τα τελωνεία της χώρας.

Οι μεγαλύτερες ελλείψεις εντοπίζονται κυρίως σε οπωροκηπευτικά και τρόφιμα.

Από τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των μεταφορέων, υπολογίζεται ότι η ζημιά στην εθνική μας οικονομία φτάνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ ημερησίως. Από τη στιγμή που οι μεταφορείς επιστρέψουν στην εργασία τους, υπολογίζεται ότι θα χρειαστούν περισσότερες από δυο εβδομάδες για να αποκατασταθεί η ομαλότητα στην αγορά.

Καταγγελίες για πυροβολισμούς κατά φορτηγών

Στο μεταξύ, εντολή στην Αστυνομία να σχηματίσει δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αγνώστων έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ελένη Ράϊκου, σχετικά με τις καταγγελίες για πυροβολισμούς εναντίον τριών φορτηγών στη Μαλακάσα.

Οι τρεις οδηγοί υπέβαλαν μήνυση κατ αγνώστων και εντός της ημέρας αναμένεται το πόρισμα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια για το όπλο από το οποίο δέχθηκαν πυροβολισμούς τα τρία φορτηγά.

Δυο επιθέσεις έγιναν τη νύχτα και σε φορτηγά στη Στυλίδα και στα Φάρσαλα.

Στα Φάρσαλα άγνωστοι πέταξαν πέτρες σε δυο φορτηγά και έσπασαν τα παρμπρίζ, ενώ στη Στυλίδα άγνωστοι πέταξαν πέτρες σε σταθμευμένο φορτηγό και του προκάλεσαν φθορές.

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *