Επικαιρότητα

Την Τετάρτη οι βάσεις, με πολλά προβλήματα η νέα χρονιά

Την πιο δύσκολη σχολική χρονιά από τη μεταπολίτευση και μετά καλείται να αντιμετωπίσει το υπουργείο Παιδείας ,δήλωσε η Υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου σε συνέντευξη τύπου για την έναρξη των μαθημάτων τις 13 του Σεπτέμβρη. Η κ. Διαμαντοπούλου διαβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου καταβάλλουν κάθε προσπάθεια, ώστε να ξεκινήσει η χρόνια με τις λιγότερες δυνατές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και ότι έχει εξασφαλιστεί έγκριση του Υπουργείου Οικονομικών για την πρόσληψη όσων αναπληρωτών χρειαστούν.

Έλλειψη προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων

Με εντατικούς ρυθμούς εργάζονται οι επιτροπές του υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να αρχίσει η νέα σχολική χρονιά ομαλά.

Η Άννα Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε εξαιρετικά δύσκολη τη φετινή σχολική χρονιά εξαιτίας του μεγάλου αριθμού συνταξιοδοτήσεων και την περικοπή κατά το ήμισυ στους διορισμούς των μόνιμων εκπαιδευτικών.

Ωστόσο, τουλάχιστον 5.000 εκπαιδευτικοί που είχαν αποσπαστεί σε διάφορες υπηρεσίες επανέρχονται στα σχολεία, ενώ ενδεικτικά ανέφερε, ότι το ίδιο το υπουργείο Παιδείας θα λειτουργήσει με 300 λιγότερους υπαλλήλους. Επισήμανε μάλιστα, ότι κατόπιν συνεννοήσεων με το υπουργείο Οικονομικών, θα δοθούν πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών στα σχολεία.

Η κ. Διαμαντοπούλου τόνισε ότι έγινε εξορθολογισμός ούτως ώστε, να μην υπάρχουν κενά, αλλά συγχρόνως να μην υπάρχουν και υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί και όπως είπε ήδη στο Υπουργείο Παιδείας λειτουργεί ειδική επιτροπή η οποία σε καθημερινή βάση εξετάζει την επάρκεια σε εκπαιδευτικό προσωπικό, τη διανομή των βιβλίων, τη μεταφορά των μαθητών και την καθαριότητα των σχολείων.

Παράλληλα επισήμανε ότι καταβάλλεται προσπάθεια μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου κάθε σχολείο να διαθέτει κάρτα, στην οποία θα αναγράφεται ο συνολικός αριθμός μαθητών, αλλά και ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα και επανέλαβε ότι θα αυστηροποιηθεί η κατάσταση με τις απουσίες των μαθητών, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά δεν μπορεί το σχολείο να εμφανίζει εικόνα διάλυσης μετά το Πάσχα.

Οσον αφορά τα βιβλία, η Υπουργός είπε ότι υπήρξε κάποια μικρή καθυστέρηση εξαιτίας της απεργίας των οδηγών φορτηγών, ενώ τόνισε ότι σήμερα δίδονται οδηγίες στους 116 νέους διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για τα νέα μέτρα που αναφέρονται στο ψηφιακό σχολείο και στα 800 ολοήμερα δημοτικά.

Τέλος, ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος, είπε ότι την Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη, θα ανακοινωθούν οι βάσεις των σχολών και τα ονόματα των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα.

Πηγή: ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *