Επικαιρότητα

Θυσίες για έξοδο της χώρας από την κρίση ζήτησε ο πρωθυπουργός

Θυσίες για έξοδο της χώρας από την κρίση ζήτησε από τον ελληνικό λαό ο πρωθυπουργός. Στο δραματικό τηλεοπτικό μήνυμα που απηύθυνε το βράδυ της Τρίτης, εξήγγειλε σειρά σκληρών μέτρων, όπως αναστολή προσλήψεων, πάγωμα μισθών στο δημόσιο, 10% μείωση στα επιδόματα, αύξηση των ορίων ηλικίας και φόρο στα καύσιμα. Έμμεση αναφορά έκανε στα μπλόκα των αγροτών και σε κινητοποιήσεις άλλων κλάδων που έχουν προαναγγελθεί, λέγοντας πως η χώρα και η οικονομία δεν αντέχουν. Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου ζήτησε τη στήριξη των πολιτικών αρχηγών στην εθνική προσπάθεια για να βγει η οικονομία από τη δίνη της κρίσης. Όχι “λευκή επιταγή”, αλλά στήριξη των μέτρων που είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση των δραματικών εξελίξεων στην οικονομία, ήταν η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά. Ο πρόεδρος της ΝΔ επέκρινε ταυτόχρονα την κυβέρνηση για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, απραξία και διγλωσσία. Με συναινετική διάθεση εμφανίστηκε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, επισημαίνοντας ότι η κρισιμότητα της περιόδου επιβάλλει σε όλους να δείξουν σύνεση και σοβαρότητα. Για θύελλα αντιλαϊκών μέτρων και νεοφιλελεύθερο σχέδιο έκαναν λόγο η Α. Παπαρήγα και ο Α. Τσίπρας, διαμήνυσαν ότι ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συναινέσουν στην εφαρμογή τους και προανήγγειλαν ότι θα στηρίξουν κάθε λαϊκή αντίδραση.

Γ. Παπανδρέου: Κρίση χωρίς προηγούμενο

Στις δηλώσεις του το βράδυ της Τρίτης ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να εξασφαλίσουμε ότι θα έχουμε αύξηση των εσόδων το 2010 γι αυτό στο φορολογικό νομοσχέδιο θα υπάρξει αύξηση του φόρου στα καύσιμα, περικοπή 10% σε όλα τα υπουργεία. “Αναστέλλουμε τις προσλήψεις, καταργούμε και συγχωνεύουμε οργανισμούς ώστε να μειωθεί η σπατάλη του κράτους. Θα συμβάλλουν περισσότερο οι έχοντες και κατέχοντες, είναι στοιχειώδης πράξης κοινωνικής δικαιοσύνης, θα υπάρξει  συστηματικός έλεγχος και καταγραφή των off shore. Θα διασταυρώνουμε τα στοιχεία για το εισόδημα. Αυξάνεται η φορολογία των κερδών των επιχειρήσεων που δεν επανεπενδύονται. Τα μέτρα θα αποδώσουν το 2011, είναι εθνικό χρέος η προσπάθεια. Τερματίζονται οι προκλητικές αμοιβές στο δημόσιο. Θα ζητήσω και από τους δημοσίους υπαλλήλους, να συμβάλλουν, για τη φετινή χρονιά δεν θα δοθούν αυξήσεις πέρα από τη μισθολογική ωρίμανση”, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

“Προχωράμε στο διάλογο και τις αποφάσεις για ένα δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, που περνάει και μέσα από την αύξηση των ορίων ηλικίας, αφού έχει μεγαλώσει και το προσδόκιμο ζωής”, τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Συνεχίζοντας ο κ. Παπανδρέου είπε: “Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να χτυπήσουμε την ανεργία, δεν έχουμε περιθώρια να αντέξουμε παρατεταμένα μπλόκα, απεργίες ή στάσεις. Να δώσουμε τη μάχη ανάλογα με τις δυνάμεις μας, με τους πιο ισχυρούς να προσφέρουν περισσότερα. Να αγωνιστούμε για να προστατέψουμε την οικονομία μας. Γνωρίζουμε τις δυνατότητες που κρύβει ο λληνισμός, είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε”.

Αύριο, Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κρίνει θετικά το Πρόγραμμα Σταθερότητας, Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης, που παρουσιάσαμε πριν δύο εβδομάδες.

Είναι ένα Πρόγραμμα, που αντιμετωπίζει το μεγάλο έλλειμμα και το χρέος, αλλά και που βάζει τη χώρα σε μια νέα τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης.

Ένα Πρόγραμμα, που νοικοκυρεύει την οικονομία και θα μας επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε βαθιά διαρθρωτικά προβλήματα της χώρας μας.

Να κάνουμε δηλαδή ανατροπές, μεγάλες τομές και αλλαγές, πάντα με δίκαιο τρόπο. Δίκαιο για τους Έλληνες πολίτες, προστατεύοντας ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους.

Σήμερα, η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο ενός ευρύτερου κερδοσκοπικού παιχνιδιού, που στόχο έχει ακόμη και το ίδιο το ευρώ. Δυστυχώς, εξαιτίας των καταστροφικών επιλογών του παρελθόντος, η χώρα μας αντιμετωπίζεται ως αδύναμος κρίκος της ευρωζώνης. Αποτέλεσμα, οι όροι δανεισμού του μεγάλου δημόσιου χρέους μας να γίνονται κάθε μέρα και επαχθέστεροι. Απειλούν να πνίξουν την οικονομία, να ακυρώσουν στην πράξη οποιαδήποτε προσπάθεια δίκαιων αλλαγών και απαραίτητων προσαρμογών. Απειλούν να τινάξουν στον αέρα όλες τις θυσίες του Ελληνικού λαού. Είναι, λοιπόν, εθνικό χρέος να ακυρώσουμε στην πράξη τις προσπάθειες που γίνονται να σπρώξουν τη χώρα μας στον γκρεμό. Η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πάρει όλα τα μέτρα, αυτά που χρειάζονται, για να αποτρέψουμε αυτό τον κίνδυνο.

Ταυτόχρονα, θα προχωρήσουμε στη μείωση του συνολικού κονδυλίου για τα επιδόματα κατά 10%, προστατεύοντας όμως παράλληλα τους χαμηλόμισθους. Η δε εισοδηματική πολιτική θα ισχύει όχι μόνο για το κεντρικό Δημόσιο, αλλά και για την Αυτοδιοίκηση και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Παράλληλα, ξεκινάμε άμεσα με την ΑΔΕΔΥ το διάλογο για το ενιαίο μισθολόγιο, που ξεπερνά τις σημερινές ανισότητες και αδικίες. Είναι ένα πάγιο αίτημα της ΑΔΕΔΥ, εδώ και χρόνια.

Πέραν του δημοσίου τομέα, ζητάμε ταυτόχρονα από όλους, εργοδότες και εργαζόμενους, να συμβάλουν για την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας.

Ας δουλέψουμε μαζί, ας δουλέψουμε με μια δυναμική για τις μεγάλες αλλαγές και ανατροπές.

Να δώσουμε τη μάχη μαζί, ο καθένας μας ξεχωριστά, ανάλογα με τις δυνάμεις του, αλλά και συλλογικά, ανάλογα με τις δυνατότητες που έχει η χώρα μας.

Με τους πιο ισχυρούς να συνεισφέρουν περισσότερο και με τους πιο αδύναμους να προστατεύονται περισσότερο. Όλοι μας, πολίτες και πολιτικές δυνάμεις της χώρας, έχουμε το χρέος, έχουμε το καθήκον απέναντι στην πατρίδα, απέναντι στα παιδιά μας, να παλέψουμε μαζί σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Να αγωνιστούμε όλοι για να περιφρουρήσουμε, να προστατέψουμε την οικονομία μας, όπως αγωνιζόμαστε σε ανάλογες συνθήκες για το ίδιο το σπίτι μας, την ίδια μας την οικογένεια. Η Κυβέρνηση είναι εδώ, για όλους τους πολίτες. Και είμαι βέβαιος ότι και οι πολίτες είναι εδώ για τη χώρα, σε αυτή την κρίσιμη στιγμή που τους χρειάζεται όλους. Γνωρίζουμε όλοι πόση κρυμμένη δύναμη και πόσες δυνατότητες έχει αυτή η χώρα, πόσες δυνατότητες έχει ο Έλληνας, η Ελληνίδα, ο Ελληνισμός. Γι’ αυτό, είμαι σίγουρος ότι μαζί θα τα καταφέρουμε.

Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου ζήτησε τη στήριξη των πολιτικών αρχηγών στην εθνική προσπάθεια για να βγει η οικονομία από τη δίνη της κρίσης.

Α. Σαμαράς

Από τη Ρηγίλλης ο πρόεδρος της ΝΔ προέβη σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου.

Οι δραματικές εξελίξεις στην Οικονομία δεν προέκυψαν ξαφνικά, είπε ο κ. Σαμαράς. “Όταν η κρίση χτύπησε την πόρτα μας προεκλογικά, το ΠΑΣΟΚ, είτε δεν κατάλαβε, είτε δεν θέλησε να ακούσει και, πάντως, έταξε στους πάντες τα πάντα“.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την Κυβέρνηαη ότι μετά την εκλογική νίκη δεν αντέδρασε έγκαιρα στην οικονομική συγκυρία:  “Με αναβλητικότητα, δραματικές καθυστερήσεις και εσωτερική διγλωσσία δεν αντιμετωπίζεται μια τέτοια κρίση. Έτσι τα spreads εκτινάχθηκαν. Δηλαδή το κόστος δανεισμού αυξήθηκε μετά την εκλογή. Η φυγή κεφαλαίων ξεκίνησε μετά τις εκλογές. Και η ασυγχώρητη απραξία της κυβέρνησης εμφανίστηκε μετά τις εκλογές” υποστήριξε ο κ. Σαμαράς και αναφέρθηκε σε σοβαρά μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα:

Θα στηρίξουμε ό,τι είναι απαραίτητο

Α. Σαμαράς

Λέμε ΝΑΙ σε μέτρα, που περιορίζουν την κρατική σπατάλη, τη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή. Αλλά λέμε ΟΧΙ, σε μέτρα, όπως η αύξηση των φόρων στα καύσιμα, ή η αύξηση του ΦΠΑ, που θα ματώσουν τους αδύναμους. Όπως λέμε ΟΧΙ και σε μέτρα που εντείνουν τη φυγή κεφαλαίων στο εξωτερικό. Χρειάζονται και «ανάσες» ανάπτυξης, που συνεχώς προτείνω σε μια κυβέρνηση που δε θέλει να ακούσει. Χωρίς αυτές τις «ανάσες» ανάπτυξης, η ύφεση – προειδοποιώ – θα βαθύνει πολύ περισσότερο. Προσφέρουμε αποφασιστική στήριξη σε ό,τι είναι ωφέλιμο για τον τόπο” είπε ο Α. Σαμαράς, προειδοποιώντας την κυβέρνηση ότι η στήριξη της ΝΔ δεν είναι «λευκή επιταγή» και δε θα γίνουν ανεκτά, όπως είπε, φαινόμενα κυβερνητικής αλαζονείας με πρόσχημα την κρίση.


Α. Παπαρήγα

Με την Αλέκα Παπαρήγα ξεκίνησαν οι επαφές του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς για την οικονομία.

Η γγ του ΚΚΕ στο κάλεσμα του κ. Παπανδρέου για συναίνεση για να βγει η χώρα από την κρίση, τόνισε όπως καις τη Βουλή την Δευτέρα την αντίθεση του κόμματός της να στηρίξει αντιλαϊκά μέτρα.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να συναινέσουμε και να στηρίξουμε αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα
Α. Παπαρήγα
Δε θα στηρίξουμε τέτοιες πολιτικές στο όνομα της κρίσης, της κερδοφορίας του κεφαλαίου και της κερδοσκοπίας“, τόνισε η κ. Παπαρήγα και συμπλήρωσε:

Δεν μας ξενίζει καθόλου αυτό που γίνεται με τη φασαρία των λεγόμενων κερδοσκόπων. Σε ανύποπτο χρόνο είχαμε πει ότι οι συμμαχίες είναι λυκοσυμμαχίες, όλοι ενωμένοι να χτυπήσουν τους λαούς και απειλούν ο ένας τον άλλον για τη διανομή της λείας. Όλες οι πιέσεις είναι για να παρθούν όλο και πιο αντιλαϊκά μέτρα σε μια προσπάθεια να μετατραπεί ο λαός σε υποταγμένο και φοβισμένο, και να δεχτεί τα μέτρα που έρχονται τα οποία θα είναι μακροπρόθεσμα“.

Σχετικά με τη συζήτηση για συναίνεση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, η κα Παπαρήγα δήλωσε ότι συναίνεση υπάρχει, καθώς η ΝΔ είναι συναινετική προς την ουσία των μέτρων,ο κ. Καρατζαφέρης επίσης, καθώς λέει νυν υπέρ πάντων αντιλαϊκά μετρα και επίσης υπάρχουν και φωνές θεσμολαγνείας, ότι δηλαδή με την βελτίωση των θεσμών μπορεί να ξεπεραστεί η κρίση.


Γ. Καρατζαφέρης

Ναι στη συναίνεση υπό προϋποθέσεις
Γ. Καρατζαφέρης
Είναι περίοδος που επιβάλλεται να δείξουμε όλοι σύνεση και σοβαρότητα. Δεν είναι η καλύτερη περίοδος για τη χώρα. Η Ευρώπη μας τιμωρεί και χρειάζεται να ορθοποδήσουμε. Ο Πρωθυπουργός έχει ένα σχέδιο. Αν μη τι άλλο πρέπει να τον ακούσουμε με σοβαρότητα και όχι εμπάθεια. Δεν πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε σαν εχθρό. Εάν διαπιστώσουμε ότι ο δρόμος που ακολουθεί είναι βλαπτικός για τον τόπο τότε θα τον ελέγξουμε. Εάν υπάρξει ρεαλισμός και όχι μικροκομματική σκοπιμότητα υπάρχει ελπίδα” τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Παπανδρέου.

Υποστήριξε επίσης ότι η Ευρώπη τιμωρεί τους Έλληνες στη βάση της λογικής “περνάγατε καλά και τώρα θα υποστείτε και τις συνέπειες” και κάλεσε τις κοινωνικές ομάδες να αποφεύγουν τις ακρότητες.

“Σ’ αυτή τη φάση δεν πρέπει να αβαντάρουμε ακρότητες, κάποιες δε υπερβολές από κοινωνικές ομάδες μπορεί να βλάψουν περισσότερο από όσο έβλαψαν κάποιοι πολιτικοί”,σημείωσε.

Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε με αιχμές και στην αρνητική  στάση της κ Παπαρήγα.”Δεν νομίζω σοβαρός άνθρωπος στην Ελλάδα που να περίμενε να συναινέσει η κ. Παπαρήγα”, είπε.


Α. Τσίπρας

«Οι συναντήσεις θα είχαν νόημα εάν γίνονταν πριν την κατάθεση του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό.

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει ήδη σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα, για τα οποία μπορεί να εξασφαλίσει συναίνεση μόνο από τη δεξιά, τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ, πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τη χώρα είναι να ακολουθήσει την πολιτική που μας υπαγορεύει ο σκληρός πυρήνας της ΕΕ.

Α. Τσίπρας

«Ζήτησα από τον κ. Παπανδρέου να μην ακολουθήσει αυτήν την πολιτική,αλλά να πάει σε σχέδιο ανάπτυξης, σχέδιο-ασπίδα για την κοινωνικήπροστασία, να αναζητήσει συμμαχίες, να διεκδικήσει απευθείαςχρηματοδότηση από την ΕΚΤ, να προωθήσει το ευρωομόλογο και το λαϊκόομόλογο, να κάνει φορολογική μεταρρύθμιση αναδιανομής του πλούτου γιανα διορθώσει τις πολιτικές της ΝΔ και να έχει ένα σχέδιο για τη στήριξητων ανέργων», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

“Είπαμε στον πρωθυπουργό ότι η λαϊκή αντίσταση σε αυτά τα μέτρα είναι αντίρροπη κίνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρωτοστατήσει στη δημιουργία αυτής της αντίστασης. Ο πρωθυπουργός μου έδωσε την εικόνα ότι κατανοεί τις θέσεις μας και την κατάσταση, αλλά έδειξε αποφασισμένος να προχωρήσει στην υλοποίηση του προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Για εμάς δεν υπάρχει στράτευση σε ένα νεοφιλελεύθερο σχέδιο” είπε ο κ. Τσίπρας.

Πηγή: ΕΡΤ

Μια σκέψη για το “Θυσίες για έξοδο της χώρας από την κρίση ζήτησε ο πρωθυπουργός

  • Κε Παπανδρεου,
    Κάντε τις τομές που πρέπει όσο έχετε ακόμη την αποδοχή του ελληνικού λαού για αντιλαϊκά μέτρα.

    Οπως ξέρετε το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι.Μην αυξάνετε του άμεσους ή έμμεσους φόρους, όταν υπάρχει κατασπατάληση χρημάτων απο τον ευρύτερο δημόσιο τομέα,που ούτε λίγο ούτε πολύ οι δημόσιοι υπάλληλοι,με ή χωρίς συμβάσεις φτάνουν το 1.500.000 στα 3.500.000 περίπου εργατικό δυναμικό.Οταν ούτε το ίδιο το κράτος ξέρει τι πληρώνει σε μισθούς και επιδόματα.Οταν όλοι αυτοί δεν παράγουν ουσιαστικά ούτε προϊόν ούτε υπηρεσία.

    Δεν πάμε π.χ. στην εφορία για έναρξη μιας επιχείρησης και αντι να μας δίνει ένα ΑΦΜ, μέσα σε μια ώρα, για να ξεκινήσει η επιχείρηση, με τη δεσμευση του επιχειρηματία ή των μετόχων να προσκομίσουν ό,τι δικαιολογητικό χρειάζεται σε ένα χρονικό διάστημα 3 μηνών π.χ.και με απαγόρευση εν τω μεταξύ της εξόδου απο τη χώρα έχοντας τα βιομετρικά τους στοιχεία,περνάνε πολλές φορές και 2 ή 3 μήνες για να δοθεί ένα ΑΦΜ.

    Δε μπορούμε λοιπόν όλοι εμείς οι απέξω να δουλεύουμε σε ένα περιβάλλον σαν το ελληνικό,να παράγουμε,να κερδίζουμε και να καλούμαστε να τα κάνουμε τόσο πετυχημένα όλα αυτά που στη συνέχεια να πρέπει να πληρώσουμε και φόρο που υποτίθεται οτι ειναι ανταποδοτικος για να έχουμε παιδεία,υγεία,υποδομές κ.λ.π.και αντ’ αυτού να πηγαίνει για να καλύπτει τους μισθούς με τα χιλιάδες επιδόματα άχρηστων δημοσιουπαλληλισκων.

    Φυσικά αναφέρομαι στο 90% αυτών και όχι σε όλους.Ποιά σύγχρονα ψυχομετρικά τέστ ή εξετάσεις λαμβάνουν χώρα για να προσληφθούν όλοι αυτοί ,ειδικά στα σώματα ασφαλείας, για να υπηρετήσουν τον έλληνα πολίτη.Ξέρετε όμως πόσο δύσκολο και απαιτητικό είναι να προσληφθεί κάποιος στον ιδιωτικό τομέα και χωρίς βέβαια το απαράδεκτο της μονιμότητας.Χώρια που υπάρχουν υπηρεσίες που έχουν ανάγκες αλλά κανένας πχ δε θέλει να πάει εκεί γιατί δεν είναι υπηρεσία ή τοποθεσία που τον βολεύει.

    Αν θέλετε ένα πρόσχημα,επικαλεστείτε την ανάγκη το δημόσιο να εξυπηρετεί το πολίτη μέχρι τις 7 το απόγευμα και ανακατέψτε τους υπάρχοντες υπαλλήλους με άρτι αποφοιτήσαντες τριτοβάθμιας εκπαιδευσης, ώστε όταν περάσει ένα διάστημα εκπαιδευσης 6 μηνών ,αφήστε τους άφθαρτους μέχρι πρότινος ακόμη φοιτητές και αφου συγχρόνως θα έχει μηχανογραφηθεί όλο το δημόσιο με μοιρασμένες δουλειές στις ιδιωτικές εταιρείες για να κερδίσετε χρόνο και να μή μείνει κανένας παραπονούμενος,στείλτε τους ήδη δημοσίους υπαλλήλους στά σπίτια τους μόνο με τους μισθούς τους και όχι τα επιδόματα και δώστε τους τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν πανεπιστημιακου επιπέδου μαθήματα ,ανάλογα με το τι θέλουν να παρακολουθήσουν και δωρεαν.

    Στη συνέχεια κάντε ελκυστική την ελλάδα για ξένες επενδύσεις με σταθερή πχ φορολογία ανά 10ετια (πχ 5% φόρος τη πρώτη 10ετια,10% την επόμενη κλπ)ώστε και με τις ανάλογες υποδομές να μπορούν να δημιουργηθούν δουλειές στην χώρα ώστε στη συνέχεια να γίνει ξεκαθάρισμα στο δημόσιο και να μη φεύγουν δημόσιοι υπάλληλοι αν προηγουμένως δεν βρούν δουλειές στον ιδιωτικό τομέα ,αφού μάλιστα θα έχουν και επιμορφωθεί.

    Εφαρμόστε το γερμανικό μοντέλο εκλογών για να βρείτε και τους 180 ψήφους που χρειάζεστε για να καταργηθεί και η μονιμότητα.Ετσι θα φανεί οτι με τη σωστή μηχανοργάνωση και κίνητρα,η ελλάδα δε χρειάζεται πάνω απο 300.000 δημοσίους υπαλλήλους και χωρίς μονιμότητα.Αν όλα αυτά χρειάζονται χρόνο,ξεκινήστε τα και θα δέιτε πως θα πειστούν και οι ξένες αγορές για να σταματήσουν το κερδοσκοπικο σφυροκόπημα.

    Οταν συμβούν όλα αυτά ,να κληθεί ο δύσμοιρος πολίτης αυτής της χώρας να πληρώσει παραπάνω φόρους.Αλλωστε τα παραπάνω σημαίνουν ανάπτυξη,κάτι που σας έχει συμβουλεύσει και ο φίλος σας ο κος Στιγκλιτς.

    Στρεψτε τον ελληνικό λαό με έξυπνο τρόπο εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων και θα δείτε οτι τα μέτρα θα περάσουν πολυ πιο ανώδυνα ,χώρια που θα αποδεσμευτουν οι πολιτικοί απο τις πελατειακές σχέσεις για να δούμε ποιοί απο αυτούς τελικά αξίζουν.Καιρός είναι να καταλάβει ο ελληνικός λαός οτι δε μπορούμε όλοι να θέλουμε να γίνουμε αραχτοί και light δημόσιοι υπάλληλοι.
    Εχουμε πλέον κορεστεί και το σύστημα έχει γυρίσει εδώ και καιρό μπούμπερανγκ.

    Νομίζω οτι τα παραπάνω αποτελούν μια φιλοσοφία που μπορεί ίσως να σας δώσει ιδέες να εφαρμόσετε ,ώστε να μπουν σε μια τάξη τα οικονομικά αυτής της χώρας γιατί αλλιώς τα παραδείγματα της Αργεντινής και οι παραλληλισμοι με τη Leahman Brothers μόνο στη σφαίρα του φανταστικού δεν είναι.Ξέρετε επίσης οτι τα παραπάνω σενάρια μπορούν να απομακρυνθούν μόνο αν περάσει τουλάχιστον μια 5ετία.

    Οι ενέργεις δικές σας.
    Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *