Αθλητικά

Ο ΠΑΣ Γιάννενα νίκησε 4-0 τον ΠΑΟΚ για το κύπελλο Ελλάδας

Συνεχίζονται οι εκπλήξεις στο κύπελλο Ελλάδας καθώς ο ΠΑΣ Γιάννενα πήρε θριαμβευτική πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού συντρίβοντας με 4-0 τον ΠΑΟΚ στους «Ζωσιμάδες» ύστερα από εξαιρετική εμφάνιση απέναντι στο «φάντασμα» του ΠΑΟΚ που είχε να δεχτεί γκολ 2,5 μήνες. Μοναδικό ελαφρυντικό για τον «δικέφαλο του βορρά» οι απουσίες βασικών του παικτών, αλλά και ο πολύ κακός αγωνιστικός χώρος που δυσκόλεψε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών. Δύο γκολ ο Ντιμπαλά, ένα αυτογκόλ του Σνάουτσερ και ένα γκολ του Κούσα για τον «Αγιαξ της Ηπείρου», ενώ ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι στο 28΄ χάνοντας την ευκαιρία να επιστρέψει στο ματς.
Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου μπήκε αποφασισμένη στο βαρύ τερέν με στόχο να αιφνιδιάσει τον αντίπαλό της και το πέτυχε απόλυτα αφού στο 8ο μόλις λεπτό άνοιξε το σκορ με τον Ντιμπαλά. Από τη σέντρα του Καζναφέρη από πλάγια, ο Ντιμπαλά με σουτ από το ύψος του πέναλτι άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΣ, ο οποίος μάλιστα στο 24΄ διπλασίασε τα τέρματά του. Από την εκτέλεση φάουλ του Κανακούδη από τα 30 μέτρα, ο Κούσας πήδησε πιο ψηλά απ` όλους και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα να καρφωθεί στο βάθος της εστίας του Χαλκιά. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει και «άγγιξε» το γκολ στο 28` όταν από την κεφαλιά του Παπάζογλου, η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Σικαλιά στη μοναδική καλή στιγμή των φιλοξενουμένων στο α` ημίχρονο.

Νέα ψυχρολουσία για την ομάδα του Σάντος στο 43ο λεπτό όταν από τη σέντρα του Ντιμπαλά προς το κέντρο της άμυνας, ο Σνάουτσερ στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα του Χαλκιά (3-0).

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε στο β΄ ημίχρονο να αλλάξει κάπως την εις βάρος του κατάσταση, όμως το γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή του Βιτόλο στο 50`, το σουτ του Βιεϊρίνια έξω από την περιοχή στο 62` αλλά και το σουτ του Φωτάκη έξω από την περιοχή στο 64` δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Και όχι μόνον αυτό αλλά στο 80` ο Ντιμπαλά με δεξί «κεραυνό» από το ύψος της μεγάλης περιοχής παραβίασε για τέταρτη φορά την εστία του μακεδονικού συγκροτήματος (4-0).
Ο ΠΑΣ Γιάννενα θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας το νικητή της αναμέτρησης Παναθηναϊκός-Καλλιθέα.

*Στο 68` ο διαιτητής Παμπορίδης μετά από υπόδειξη του τέταρτου διαιτητή απέβαλε τον Νίκο Αναστόπουλο από τον πάγκο του ΠΑΣ.

Διαιτητής: Β. Παμπορίδης (Κιλκίς)

Κίτρινες κάρτες: Γκαρσία, Βίτολο, Κούσας, Μπακαγιόκο, Σικαλιά, Σαβίνι, Ντάσιος

ΠΑΣ Γιάννινα (Αναστόπουλος): Σικαλιάς, Ντάσιος, Κούσας, Κανακούδης, Ανδράλας, Καζναφέρης (58` Τζάνης), Μαϊστόροβιτς, Ρόβας (Μπουχάν), Αράς (63` Κοντογουλίδης), Μπακαγιόκο, Ντιμπαλά.

ΠΑΟΚ (Σάντος): Χαλκιάς, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο (71` Σαβίνι), Σνάουτσνερ (60` Εντίνιο), Γκαρσία, Βιτόλο, Φωτάκης, Κουτσιανικούλης (32` Μουσλίμοβιτς), Παπάζογλου, Βιεϊρίνια.

Πηγή: ΕΡΤ

Μια σκέψη για το “Ο ΠΑΣ Γιάννενα νίκησε 4-0 τον ΠΑΟΚ για το κύπελλο Ελλάδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *