ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Έρχεται το Android 5.0 Lollipop!

Lollipop-Forest

Με ένα σημερινό post στο επίσημο blog της, η Google ανακοίνωσε το Android 5.0 με όνομα Lollipop. Όπως αναφέρεται, η νέα έκδοση του λειτουργικού στοχεύει σε περισσότερες και ποικίλες έξυπνες συσκευές διατηρώντας ένα σταθερό και γνώριμο προς τον χρήστη design. Οι πρώτες συσκευές αναμένεται να εμφανιστούν μέσα στον επόμενο μήνα καθώς και το Android 5.0 SDK γίνεται διαθέσιμο στους developers αυτή την Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου. Παρόλα αυτά, η Google έχει ήδη να μας παρουσιάσει τις νέες συσκευές Nexus που κατασκευάζει σε συνεργασία με μεγάλες εταιρίες, και θα τρέχουν Android 5.0.

Πρώτο στη λίστα εμφανίζεται το Nexus 6, ένα smartphone που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την Motorola. Θα διαθέτει οθόνη 6 ιντσών, κάμερα 13 megapixel και δυνατότητα πολύ γρήγορης φόρτισης (15 λεπτά φόρτισης για 6 ώρες λειτουργίας). Στη συνέχεια έρχεται το Nexus 9 της HTC, ένα tablet 8.9 ιντσών με προσαρτώμενο πληκτρολόγιο. Τέλος, παρουσιάστηκε και μία συσκευή διασκέδασης που θα τρέχει Android TV και ονομάζεται Nexus Player. Πρόκειται για μια συσκευή από την ASUS που θα έχει όλες τις δυνατότητες media για ταινίες και μουσική αλλά θα προσφέρει και την ευκαιρία να παίξετε όλα τα αγαπημένα σας Android games στην τηλεόραση με gamepad.

Οι συσκευές θα είναι διαθέσιμες για προπαραγγελία στα μέσα του Οκτώβρη και θα βρεθούν στα πρώτα καταστήματα το Νοέμβρη. Ταυτόχρονα, θα υπάρξουν και αναβαθμίσεις σε Android 5.0 για τα Nexus 4, 5, 7, 10.

Διαβάστε το επίσημο blog post εδώ.

https://www.youtube.com/watch?v=TRmgMe2STL0

[του συνεργάτη μας DAILYFIX.GR]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *