eventsΑποκριάτικαΔιασκέδασηΕκδηλώσειςΕλληνική μουσικήΣυναυλίες (Live)

Αθηναϊκό καρναβάλι 2020

Αθηναϊκό καρναβάλι 2020

Αθηναϊκό καρναβάλι 2020. Η Αθήνα «φοράει» τα γιορτινά της, βάζει χρώματα και μουσικές, κέφι και χορό, αλλά και τις πιο πρωτότυπες στολές, δίνοντας το στίγμα ενός ξεχωριστού αθηναϊκού καρναβαλιού. Το πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων του δήμου Αθηναίων, που έχουν επιμεληθεί ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, απλώνεται σε 32 σημεία της πόλης με περισσότερες από 60 εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και ένα συναρπαστικό πρόγραμμα δράσεων για παιδιά και όλη την οικογένεια.

Φέτος τις Απόκριες, οι πολιτιστικοί χώροι του δήμου Αθηναίων (Πινακοθήκη, Βιβλιοθήκες, Παιδικό Μουσείο, Κέντρο Τεχνών, Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα», κ.ά.) ανοίγουν τις πόρτες τους και υποδέχονται τα παιδιά σε μια μαγική Αποκριά, γεμάτη χαρά και ξενοιασιά! Οι μικροί μας φίλοι φορούν τις στολές τους και ανακαλύπτουν τα ελληνικά έθιμα παίζοντας, γνωρίζουν διαφορετικά (και ανακυκλώσιμα!) υλικά, δημιουργούν μάσκες εμπνευσμένες από τον Πάμπλο Πικάσο αλλά και τα πιο παράξενα κι αστεία γυαλιά! Ακόμη, ζωγραφίζουν μάγισσες, ξωτικά και νεράιδες και επιδίδονται σε ένα απίθανο κυνηγητό για το πράσινο καπέλο, κάνουν σκανταλιές, διασκεδάζουν με τον «Καραγκιόζη Μασκαρά» και χορεύουν με μουσικές από όλον τον κόσμο!

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020
Παιδικό  Μουσείο της  Αθήνας
17:30 | Μια μάσκα μα ποια μάσκα;
Με κορδέλες και κουμπιά, φτερά, χρώματα και τόοοοοση φαντασία, δημιουργούμε μια αποκριάτικη οπτασία! Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες με παιδιά από 3 έως 12 ετών

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020
Πλατεία Συντάγματος
12.00 | CARNAVAL LA LAND
Το μιούζικαλ συναντά τα καρναβάλια του κόσμου στο κεντρικότερο σημείο της πόλης. Μια μεγάλη αποκριάτικη γιορτή με ακροβατικό χορό, αφροβραζιλιάνικα κρουστά, ταραντέλα, βραζιλιάνικους χορούς, streetdancers, ξυλοπόδαρους, μίμους και καρναβαλιστές μια άλλης εποχής ξεσηκώνουν την πόλη και στήνουν χορό γύρω από το γαϊτανάκι.
*Σε συνεργασία με το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020
Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» δήμου Αθηναίων
11.00 | Ο Καραγκιόζης μασκαράς
Παράσταση θεάτρου σκιών από τον Σ. Χαρίδημο

Παιδική Βιβλιοθήκη σταθμού Λαρίσης δήμου Αθηναίων
11.30 | Γύρω γύρω όλοι
Διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 3 έως 6 ετών
*Δηλώσεις συμμετοχής: 2108810884 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 11.00 – 15.00

Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος δήμου Αθηναίων
12.00 | Ζωγραφίζουμε για τις Απόκριες!
Φοράμε τις στολές μας και ζωγραφίζουμε μάγισσες, μάγους, ξωτικά και νεράιδες!
*Δηλώσεις συμμετοχής: 210 5142138 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 10.00 – 14.00)

Κυριακή 1 Μαρτίου 2020
Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» δήμου Αθηναίων
12.00 | Ο Δράκος των Χρωμάτων
Η διαφορετικότητα γίνεται ένας ύμνος για τη ζωή. Παράσταση – παιχνίδι για παιδιά από 3 έως 6 ετών από τις Μορφές Έκφρασης

Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» δήμου Αθηναίων
12.00 | Ψείρα στα γένια του βασιλιά
από την ομάδα αφήγησης «Παραμυθοκαμώματα»

Η γιορτή, όπως είναι αναμενόμενο, απογειώνεται πριν την Καθαρά Δευτέρα. Την Παρασκευή 28, το Σάββατο 29 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 1 Μαρτίου, τη σκυτάλη της διασκέδασης παίρνουν αγαπημένοι μας καλλιτέχνες σε μια σειρά πολύ ιδιαίτερων συναυλιών… κάτω από την Ακρόπολη. Με βάση μας το Θησείο, ξεκινάμε ένα πολύχρωμο και πολυδιάστατο μουσικό ταξίδι με μοναδικό προορισμό το κέφι και τη χαρά. Όχημά μας τα διάσημα πανηγύρια της Ικαρίας και των Κυκλάδων, τα ηπειρώτικα γλέντια, χιλιοτραγουδισμένες κι αξέχαστες λαϊκές επιτυχίες και οι «χρυσές» δεκαετίες από το ’60 μέχρι το ‘90.

Μαζί μας, η Γλυκερία και η Μελίνα Κανά σε μια απρόσμενη μουσική σύμπραξη, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι Boğaz Musique σε ένα post μικρασιάτικο πάλκο, ένας από τους πιο δυνατούς τραγουδιστές της γενιάς του, ο λαϊκός –και όχι μόνο- Κώστας Μακεδόνας, ο «μέτρ» του κλαρίνου Πετρολούκας Χαλκιάς, ο Μιχάλης Ρακιντζής με τη σούπερ μπάντα του σε ένα δυνατό μουσικό πάρτι, ο Νίκος Φάκαρος και οι Musicaroi… με άρωμα Αιγαίου, οι Wedding Singers σε μια «επίθεση» αγάπης, αστερόσκονης και χορευτικής διάθεσης με βάση τα ‘90s, αλλά και οι πρωταγωνιστές «των καλύτερών μας χρόνων», οι: Δάκης, Λάκης Τζορντανέλλι, Ρόμπερτ Ουίλλιαμς, Γιώργος Πολυχρονιάδης, Μπέσση Αργυράκη και Κατερίνα Αδαμαντίδου.

Το αποκορύφωμα, όμως, της γιορτινής περιόδου έρχεται την Καθαρά Δευτέρα 2 Μαρτίου. Δίνουμε ραντεβού στο λόφο του Φιλοπάππου για να πετάξουμε χαρταετό και να γιορτάσουμε τα Κούλουμα όπως αρμόζει στην ημέρα. Πρωταγωνίστρια της γιορτής η Γωγώ Τσαμπά! Η ερμηνεύτρια που κατάφερε και ανανέωσε το ενδιαφέρον του κοινού για το δημοτικό τραγούδι έρχεται για να μας ξεσηκώσει…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *