ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αρνάκι κλέφτικο με ζύμη

Αρνάκι κλέφτικο με ζύμη

Αρνάκι κλέφτικο με ζύμη

Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 2μιση ώρες + χρόνος μαριναρίσματος

Χυμός από 1 λεμόνι

* 1 κουτ. ρίγανη φρέσκια ψιλοκομμένη 4 μερίδες αρνάκι μαζί με τα κόκαλα

2 κουτ. ελαιόλαδο

1- 2 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες

1 -2 φύλλα δάφνης 150 ml λευκό ξηρό κρασί

2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλατοπίπερο

Εκτέλεση συνταγής Αρνάκι κλέφτικο

Ανακατεύετε τον χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και αλατοπίπερο και αλείφετε με το μίγμα τα κομμάτια του κρέατος. Το αφήνετε να μαριναριστεί για 4 ώρες ή ακόμα και από το προηγούμενο βράδυ. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς

Σουρώνετε το κρέας κρατώντας στην άκρη τη μαρινάδα του και το στεγνώνετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και τηγανίζετε το κρέας σε υψηλή θερμοκρασία, ώσπου να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Μεταφέρετε σε ρηχό πήλινο σκεύος, σκορπάτε επάνω τα κρεμμύδια και τα φύλλα δάφνης και περιχύνετε με το κρασί και τη μαρινάδα του κρέατος.

Ανακατεύετε το αλεύρι με τόσο νερό, ώστε να κάνετε μία σφιχτή ζύμη. Αλείφετε με νερό τις άκρες του σκεύους, ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο και σκεπάζετε με το κομμάτι της ζύμης το φαγητό. Κολλάτε τις άκρες της ζύμης στις άκρες του σκεύους για να ψηθεί το κρέας με τους χυμούς του και ψήνετε για 2 ώρες. Σπάτε τη σκληρή κρούστα και σερβίρετε το αρνάκι ζεστό με πατάτες ψητές ή βραστές,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *