Κόσμος

Δείγματα μελαμίνης σε βρεφικό γάλα και στην Αμερική

Αμερικανοί αξιωματούχοι εντόπισαν ίχνη μελαμίνης σε δείγμα βρεφικού γάλακτος, το οποίο πωλείται στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε χθες Τρίτη η εκπρόσωπος του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

“Δεν υπάρχει βάση ανησυχίας γιατί πρόκειται για ίχνη μελαμίνης σε τόσο χαμηλά επίπεδα…ώστε δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος”, είπε η Τζούντι Λίον, εκπρόσωπος του FDA. Βρεφικό γάλα με μελαμίνη εντοπίστηκε νωρίτερα μέσα στο χρόνο στην Κίνα, όπου χιλιάδες βρέφη μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και κάποια από αυτά πέθαναν.

Τον Σεπτέμβριο, ο FDA επιχείρησε να καθησυχάσει τους γονείς και ανακοίνωσε ότι δεν υπήρξε σχετική απειλή στις ΗΠΑ.

Η ιδιότητα της μελαμίνης να κάνει τα τρόφιμα να φαίνονται ότι περιέχουν υψηλότερα ποσοστά πρωτεΐνης στη διάρκεια των ελέγχων την καθιστά ένα φθηνό, αλλά επικίνδυνο υποκατάστατο, που μπορεί να βλάψει τα νεφρά. Αλλά η Λίον είπε ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο με το αμερικανικό βρεφικό γάλα, το οποίο τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκε ότι δεν περιέχει συστατικά κινεζικής προέλευσης.

Τα νέα αποτελέσματα “προφανώς προέκυψαν από τη διαδικασία της παρασκευής ή από ό,τι έρχεται σε επαφή με το γάλα μέσα στη συσκευασία. Δεν πρόκειται για νοθεία γάλακτος, ούτε για μόλυνση”, είπε η ίδια. Η Λίον αρνήθηκε να κατονομάσει την παρασκευάστρια εταιρία του δείγματος, όπου εντοπίστηκε μελαμίνη.

Οι εγκεκριμένες αμερικανικές εταιρίες που παρασκευάζουν βρεφικό γάλα είναι οι: Abbott Nutrition, Bristol-Myers, Mead Johnson Nutritionals και Nestle USA.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *