Αθλητικά

Δραματικές διαστάσεις παίρνει η υπόθεση αναβολικών στην Άρση Βαρών

Δραματικές διαστάσεις παίρνει η υπόθεση αναβολικών στην ελληνική άρση βαρών έπειτα από τον έλεγχο της WADΑ και το σημαντικό αριθμό Ελλήνων αθλητών της εθνικής ομάδας που βρέθηκαν στο πρώτο δείγμα θετικοί, στη χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Αντιμέτωπη με τον αποκλεισμό από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που αρχίζει σε λίγες μέρες, αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, βρίσκεται η εθνική μας ομάδα Άρσης Βαρών, μετά τα θετικά αποτελέσματα ελέγχου ντόπινγκ, σε 11 από τους 14 αθλητές μας. Σε διαθεσιμότητα μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση, ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Χρήστος Ιακώβου, ο οποίος υπέβαλλε την παραίτησή του.

Την ίδια ώρα, αναλυτικά στοιχεία για τους ελέγχους στους αθλητές της Άρσης Βαρών, το τελευταίο διάστημα, εντός και εκτός αγώνων, ζήτησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης.
Μεθαύριο θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη υπό τον Υπουργό Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη, με τη συμμετοχή όλων των Ομοσπονδιών των Ολυμπιακών αθλημάτων και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η εντολή του Υπουργού Πολιτισμού είναι ξεκάθαρη, δεν μας ενδιαφέρει πόσα μετάλλια θα πάρουμε αλλά να είναι καθαρά, τόνισε στη ΝΕΤ 105,8 η πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ Χαρά Σπηλιωπούλου.

Η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ, ενώ το ΚΚΕ τονίζει ότι στον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό η χρήση απαγορευμένων ουσιών είναι κοινό μυστικό.
Οι περισσότεροι άνθρωποι του αθλητισμού γνωρίζουν ότι υπάρχει ζήτημα ντόπινγκ, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, ενώ ο ΛΑΟΣ τέλος, κάνει λόγο για τη χαριστική βολή στην αξιοπιστία του ανθρωποβόρου επαγγελματικού αθλητισμού.

Πηγή:http://www.ert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *